Mede-oprichter Microsoft Paul Allen overleden

Medeoprichter van Microsoft, Paul Allen, is afgelopen maandag overleden aan de gevolgen van kanker. Samen met zijn jeugdvriend Bill Gates richtte hij in 1975 Microsoft op. Bill Gates zei in een reactie dat hij diep was getroffen door het nieuws en dat de personal computer (PC) er zonder Allen niet zou zijn geweest.

In de jaren 70 richtte Paul Allen samen met Bill Gates Microsoft op. Eerst ontwikkelden ze MS-basic voor de Altair 8800. Daarna kwamen ze met MS-Dos, wat ze hadden gekocht van Seattle Computer products en leverden dit aan IBM als besturingssysteem voor hun nieuwe personal computer. Ze behielden de rechten op het besturingssysteem wat in die jaren niet weg te denken was op PC's.

Allen was filantropisch zeer actief en doneerde miljarden. Ook was hij eigenaar van verschillende grote sportclubs in het Noordwesten van de VS.

Zo'n 25 jaar geleden werd bloedkanker (de ziekte van Hodgkin) bij hem geconstateerd, en hij werd hier succesvol voor behandeld. De ziekte kwam echter terug en werd hem afgelopen maandag fataal. Paul Allen is 65 jaar geworden.