Huck na jaar al weg als bondscoach Nederlandse baanwielrenners vanwege privéredenen

Bill Huck is per direct opgestapt als bondscoach van de Nederlandse baanwielrenners. De 53-jarige Duitser stapt op vanwege privéredenen, zo laat de Nederlandse wielerbond weten in een persbericht.

Huck was pas een jaar in dienst en de opvolger van René Wolff. "Met het vertrek van Bill ontstaat er een lastige situatie'', zo laat directeur Thorwald Veneberg van de KNWU weten. Over minder dan twee jaar zijn de Olympische Spelen van Tokio en Huck had een aantal medaillekandidaten onder zijn hoede.

Onder de Duitser pakten de teamsprinters dit voorjaar goud bij de WK in Apeldoorn. De vrouwen wonnen zilver op dat onderdeel. "Soms loopt het anders dan gepland", laat Huck weten via de KNWU. Op het afgelopen EK won Nederland ook de teamsprint en won Jeffrey Hoogland onder leiding van Huck ook het goud op de individuele sprint. Harrie Lavreysen was daar goed voor het brons.

De KNWU is ook nog op zoek naar een bondscoach voor de wegrenners, die functie wordt tot en met het WK eind deze maand nog ingevuld door Veneberg zelf.