Sneijder hekelt mentaliteit bij Oranje: "Donderstraal effe op, zeg!"

Wesley Sneijder komt donderdag voor de allerlaatste keer in actie namens het Nederlands elftal, waar hij de afgelopen jaren veel heeft meegemaakt.

De middenvelder van Al-Gharafa zegt altijd te hebben genoten van zijn vijftien jaar bij de nationale ploeg. De recordinternational vindt het dan ook onbegrijpelijk dat sommige spelers gemakkelijk afzeggen voor het Nederlands elftal.

“De laatste jaren bij Oranje heb ik me geërgerd aan de makkelijke manier waarop spelers zich hebben afgemeld. Vooral in de periode onder Guus Hiddink en Danny Blind. Als sommige spelers last hadden van hun pink of hun kleine teen, dan belden ze al af”, uit Sneijder zijn frustraties in gesprek met Voetbal International.

“Hoe kun je op zondagochtend al weten dat je op vrijdagavond niet kan spelen? En een paar dagen later zag je ze soms doodleuk bij hun club spelen. Donderstraal effe op, zeg!", aldus Sneijder, die stelt dat de mentaliteit van sommige spelers te wensen overlaat. De veteraan zegt dat hij nog steeds kwaad kan worden om deze kwestie.

“Er zijn spelers die Hiddink en Blind hebben laten vallen. Ik ga geen namen noemen, die jongens weten zelf wel over wie ik het heb. Mocht ik zelf ooit iets te vertellen krijgen in de staf van Oranje, dan zal dat soort gasten een kwaaie hebben aan mij. Dan kun je beter verdergaan met spelers die misschien kwalitatief net iets minder zijn, maar die wél de pure wil hebben”, besluit Sneijder.