Younes valt buiten de boot bij Napoli

Amin Younes maakt geen deel uit van de Champions League-selectie van Napoli. De oud-Ajacied wacht daar nog steeds op zijn debuut.

Coach Carlo Ancelotti mocht 24 spelers kiezen in plaats van de gebruikelijke 25 namen en voor Younes is er daardoor geen plek. Clubs moeten bij het samenstellen van hun Champions League-selectie minimaal acht spelers kiezen die 'lokaal opgeleid' zijn. Dat houdt in dat ze tussen hun 15de en 21ste minstens drie jaar voor de club of een andere club uit hetzelfde land speelden.

Napoli heeft maar zeven van zulke spelers, dus mochten de Italianen van de UEFA maar 24 spelers selecteren. Voorlopig kan Younes door een blessure überhaupt nog niet in actie komen voor zijn nieuwe club. De Duitser zat nog nooit bij de wedstrijdselectie.

Arek Milik, die eveneens een verleden heeft bij Ajax, is wel geselecteerd. Napoli speelt z'n eerste poulewedstrijd op 18 september tegen Rode Ster Belgrado (uit). Daarna staan in de tweede en derde speelronde ontmoetingen met Liverpool (thuis) en Paris Saint-Germain (uit) op het programma.