Ook Bottas langer bij Mercedes

Na Lewis Hamilton zal ook Valtteri Bottas volgend jaar voor het Formule 1-team Mercedes blijven rijden. De Fin heeft bij de Duits/Britse renstal een contract voor een seizoen getekend met de optie voor nog een jaar.

Bottas kwam begin 2017 over van Williams nadat Nico Rosberg na het behalen van de wereldtitel zijn afscheid aangekondigd had. Ondanks de korte voorbereidingsperiode pakte de Fin vorig jaar drie zeges en stond in totaal dertien keer op het podium. Dit jaar gaat het door pech iets moeizamer, maar zonder had hij in het kampioenschap dicht kunnen staan op Sebastian Vettel en Hamilton.

Bottas is blij dat hij er in 2019 weer bij is. "Dit is geweldig nieuws. Deze winter heb ik een grote stap vooruit gezet en ik ben ervan overtuigd dat er nog meer in zit. Ik heb dit jaar weinig geluk gehad, maar het team weet wat ik waard ben en dit contract onderstreept het vertrouwen in mij en mijn prestaties. Ik voel me goed bij dit team en heb een goede verstandhouding met Lewis Hamilton. We hebben een zware strijd voor de boeg, dus het is goed om duidelijkheid te hebben over de toekomst."