Tour: Etappe 1 - Le Grand Départ, sprint Groenewegen naar het eerste geel?

Het is weer zover, de Tour de France gaat van start! Vanaf Noirmoutier-en-l'Île, wie kent het niet, kunnen we vandaag kijken naar het Grand Départ van de 105e editie van La Grande Boucle.

Zoals elk jaar schrijft FOK!ker Rellende_Rotscholier op het Tour de France-subforum dagelijks een bijzonder uitgebreide voorbeschouwing op de etappe van de dag. Een terugblik op de vorige dag, een uitgebreide beschrijving van de route, inclusief de nodige trivia en curieuze zaken, een meestal niet uitkomende voorspelling, het is er allemaal ook dit jaar weer.

Voor de voorbeschouwing van de eerste etappe van vandaag, een dikke tweehonderd kilometer lang (de etappe, niet de voorbeschouwing), kun je hier terecht. We gaan in elk geval vroeg beginnen aan de grotendeels vlakke openingsrit: rond elf uur valt het startschot en vanmiddag mogen de heren sprinters rond een uur of vier hun bizarre wattages wegtrappen om voor de zege te strijden.

Dylan Groenewegen is uitstekend in vorm en de Nederlandse topsprinter zou zomaar eens het eerste geel kunnen pakken, met Fernando Gaviria en Peter Sagan als belangrijke concurrenten.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)