Matchwinners Xhaka en Shaqiri mogelijk gestraft na vieren goals tegen ServiŽ

Voetballers Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri hebben mogelijk een straf boven het hoofd hangen. De tuchtcommissie van de FIFA kijkt naar de manier waarop de Zwitsers met Kosovaarse roots hun goals vierden in het duel tegen Servië, de aartsvijand van (een onafhankelijk) Kosovo.

Xhaka en Shaqiri vierden hun goals met een 'Doppeladler'-gebaar, verwijzend naar de tweekoppige adelaar uit de Albanese vlag. De Servische fans waren tijdens het duel vooral druk met het uitfluiten van de spelers met Kosovaarse roots in plaats van het steunen van hun eigen spelers, en dat leverde vooral bij Shaqiri wat frustratie op: dat schoot hij er met de winnende goal uit, waarna hij het niet kon laten om zijn shirt uit te trekken en een bewuste gele kaart te pakken.

Wanneer de FIFA uitspraak doet is nog niet zeker. Men kijkt overigens ook naar de Servische bondscoach Mladen Krstajic, die de Duitse scheidsrechter Felix Brych wegens een zwak optreden graag naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wilde sturen.