FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 juni 2018

Rea weer onklopbaar in World Superbikes, Van der Mark 5e

World Superbikes-coureur Jonathan Rea heeft op het Amerikaanse circuit van Laguna Seca ook de tweede race van het weekeinde aldaar gewonnen. De Noord-Ierse Kawasaki-rijder vertrok als negende en was net als een dag eerder niet te kloppen. 

Eugene Laverty pakte met een ijzersterke start de leiding, voor Marco Melandri. Michael van der Mark vertrok sterk en pakte de derde plek, gevolgd door Xavi Fores, Tom Sykes, Chaz Davies en wereldkampioen Rea, de winnaar van de race op zaterdag, die Alex Lowes achter zich had.

Van der Mark verschalkte Melandri al snel en pakte plek twee, terwijl Rea en Davies naar voren kwamen. Melandri ging er niet veel later af en Rea meldde zich in het achterwiel van Van der Mark's Yamaha, die snel werd gepasseerd door de Noord-Ierse Kawasaki-coureur.

Laverty hield de leiding ondertussen langer vast dan gebruikelijk als hij weer eens een sterke start heeft gehad, maar er was geen houden aan: Rea zette zijn Kawasaki erlangs en nam de koppositie soeverein over. Davies passeerde Van der Mark, die teamgenoot Lowes achter zich aan kreeg.

Met overtuiging schoot Davies met negen ronden te gaan zijn Ducati binnendoor bij Laverty, terwijl Lowes de vierde plek van Van der Mark ernstig begon te bedreigen. De Brit probeerde alles, maar zijn Nederlandse teamgenoot hield de deur met enig geweld dicht.

Bij het aanremmen voor de Corkscrew lukte het Lowes dan eindelijk om Van der Mark te pakken en daarmee waren de posities verdeeld. Rea won wederom met overmacht, opnieuw voor Davies. Voormalig vice-wereldkampioen Laverty mocht voor het eerst sinds Maleisië 2014 naar het podium, Lowes en Van der Mark eindigden als vierde en vijfde.

1000 migranten in gevaar voor Libische kust

Ongeveer duizend migranten zijn voor de kust van Libië in moeilijkheden geraakt. De boten waarop zij de oversteek probeerden te maken naar Europa kregen problemen. De Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms, die met een schip in de buurt was, verklaarde dat Italië haar heeft gelast geen reddingsoperatie uit te voeren.

In plaats daarvan moest de Libische kustwacht de mensen oppikken en terugbrengen naar waar ze vandaan kwamen. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini bedankte de Libische autoriteiten zondagavond voor het "redden" van 820 migranten en voor het voorkomen van onrechtmatige daden door particuliere hulporganisaties (ngo's).

Vluchtelingen en gelukszoekers lopen volgens mensenrechtenorganisaties in Libië gevaar te worden gefolterd, verkracht of mishandeld. Salvini noemt de ngo's "gulzige"clubs en heeft al verscheidene reddingsvaartuigen de toegang tot Italiaanse havens ontzegd.

1000 migranten in gevaar voor Libische kust
1000 migranten in gevaar voor Libische kust (Foto: ANP)

Matchwinners Xhaka en Shaqiri mogelijk gestraft na vieren goals tegen Servië

Voetballers Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri hebben mogelijk een straf boven het hoofd hangen. De tuchtcommissie van de FIFA kijkt naar de manier waarop de Zwitsers met Kosovaarse roots hun goals vierden in het duel tegen Servië, de aartsvijand van (een onafhankelijk) Kosovo.

Xhaka en Shaqiri vierden hun goals met een 'Doppeladler'-gebaar, verwijzend naar de tweekoppige adelaar uit de Albanese vlag. De Servische fans waren tijdens het duel vooral druk met het uitfluiten van de spelers met Kosovaarse roots in plaats van het steunen van hun eigen spelers, en dat leverde vooral bij Shaqiri wat frustratie op: dat schoot hij er met de winnende goal uit, waarna hij het niet kon laten om zijn shirt uit te trekken en een bewuste gele kaart te pakken.

Wanneer de FIFA uitspraak doet is nog niet zeker. Men kijkt overigens ook naar de Servische bondscoach Mladen Krstajic, die de Duitse scheidsrechter Felix Brych wegens een zwak optreden graag naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wilde sturen.

Trump vindt Noord-Korea toch nog bedreiging

De Amerikaanse president Donald Trump vindt Noord-Korea toch nog steeds een "ongewone en buitengewone bedreiging" voor de veiligheid van de VS. Hij ondertekende vrijdag (lokale tijd) een order waarmee de sancties tegen Noord-Korea met minstens een jaar worden verlengd, meldden Amerikaanse media.

Kort na zijn historische ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un eerder deze maand was Trumps toon nog een stuk geruststellender. Hij verklaarde toen dat de nucleaire dreiging door de ontmoeting verdwenen was. "Slaap lekker vannacht", sprak hij tot zijn volk.

,,De aanwezigheid en het risico van verspreiding van voor wapens bruikbare splijtstoffen op het Koreaanse schiereiland en de acties en het beleid van de regering van Noord-Korea, blijven een ongewone en buitengewone bedreiging vormen voor de nationale veiligheid, het buitenlands beleid en de economie van de Verenigde Staten," schrijft Trump nu.

Trump vindt Noord-Korea toch nog bedreiging
Trump vindt Noord-Korea toch nog bedreiging (Foto: ANP)

FOK! sportfoto-onderschrift week 25

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is MurderMetal met het volgende onderschrift: "trol-lol-lol-lol-lol-lol-lol-lol-lol-lol-lol-loll."

De opgave van deze week:

Wat is scheidsrechter Nawaf Abdulla Shukralla hier aan het doen tijdens de wedstrijd tussen Polen en Senegal? (Pro Shots / Witters)
Wat is scheidsrechter Nawaf Abdulla Shukralla hier aan het doen tijdens de wedstrijd tussen Polen en Senegal? (Pro Shots / Witters)

'Erdogan wint verkiezingen'

President Recep Tayyip Erdogan heeft zondag de Turkse presidentsverkiezing gewonnen. Dat maakte regeringswoordvoerder Bekir Bozdag bekend nadat ruim 95 procent van de stemmen was geteld. "Het Turkse volk heeft Erdogan gekozen als eerste uitvoerende president van Turkije in het nieuwe systeem. Het Turkse volk heeft gezegd 'verder' met president Erdogan", aldus Bozdag op Twitter.

De oppositie maakte meteen bezwaar tegen de voorlopige uitslag. De zegsman van de CHP, Bülent Tezcan kwam tijdens een persconferentie met eigen cijfers. Hij beweerde dat in werkelijkheid nog geen 40 procent van de stembriefjes is geteld en dat Erdogan daarvan 51,7 procent had gekregen. De resultaten uit de grote steden moeten nog komen. Op grond daarvan voorspelde hij een tweede ronde tegen de CHP-kandidaat Muharrem Ince.

Woordvoerder: Erdogan wint verkiezingen
Woordvoerder: Erdogan wint verkiezingen (Foto: ANP)

Eenvoudige zege Colombia op Polen

Colombia heeft zondagavond een opvallend eenvoudige 3-0 zege geboekt op Polen. Daarmee hebben Zuid-Amerikanen plaatsing voor de volgende ronde nog in eigen hand. Aankomende donderdag strijden zij in een rechtstreeks duel tegel Senegal om een plaats bij de laatste zestien op het WK. De Polen zijn na hun tweede nederlaag uitgeschakeld.

Met de laatste groepswedstrijd tegen Senegal in het vooruitzicht zullen de Colombianen verheugd zijn met de rol die James Rodríguez vertolkte in Kazan. De aanvallende middenvelder was tegen Japan (1-2 nederlaag) nog slechts invaller, maar werd voor het duel met Polen door bondscoach José Pékerman fit genoeg geacht om te starten. Rodríguez speelde een prima wedstrijd en stond op slag van rust aan de basis van de verdiende openingstreffer van Colombia.

De vedette van het Zuid-Amerikaanse land legde de bal na een korte corner met veel gevoel neer in de doelmond van Polen, waar Yerry Mina vervolgens geheel vrijstaand kon binnen koppen. Colombia kon de kleedkamer halverwege zo met een nipte voorsprong opzoeken en dat mocht absoluut geen verrassing heten gezien het verloop van de eerste helft. Polen speelde zeer matig en was eerder al goed weggekomen toen Wojciech Szczesny een gevaarlijke voorzet van Juan Cuadrado maar ternauwernood onschadelijk wis te maken.

Smet op de eerste helft voor Colombia was het geblesseerd uitvallen van Abel Aguilar. Robert Lewandowski kreeg in de eerste helft geen poot aan de grond tegen Yerry Mina en Davinson Sánchez, maar een kwartier na de onderbreking ontsnapte de spits na een lange bal van achteruit toch plots aan de aandacht van het Colombiaanse verdedigingsduo. David Ospina verkleinde zijn doel echter goed en kon de gelijkmaker zo uiteindelijk voorkomen. Colombia had over het algemeen echter niets te duchten van een bijzonder zwak Polen en trok het duel in het laatste kwart definitief naar zich toe.

De 0-2 werd twintig minuten voor tijd verzorgd door Radamel Falcao. De spits werd met een fraai passje weggestoken door de eveneens uitblinkende Juan Fernando Quintero en rondde vervolgens met de buitenkant van de voet af. Het slotakkoord werd kort daarna verzorgd door Juan Cuadrado. De buitenspeler werd vanaf eigen helft gelanceerd door Rodríguez en maakte oog in oog met Szczesny daarna geen fout.


Radamel Falcao viert de 2-0. (Pro Shots / Action Images)

Polen

0 - 3

Colombia

     40' Mina
 69' Falcao
 75' Juan Cuadrado
 
 Gele kaart: Bednarek, Góralski, (Polen),
 
Stadion: Kazan Arena, Kazan
Toeschouwers: 42.873
Arbiter: Ramos (Mex)
 
Opstelling:   Opstelling:
Szczesny
Piszczek
Bednarek
Pazdan (Glik/80)
Bereszynski (Teodorczyk/72)
Góralski
Krychowiak
Rybus
Zielinski
Lewandowski
Kownacki (Grosicki/57)
  Ospina
Arias
Mina
D.Sánchez
Mojica
Juan Cuadrado
Aguilar (Uribe/ 32)
Quintero (Lerma/73)
Barrios
Rodríguez
Falcao (Bacca/78)

Team Liquid-speler wenst Russen dood

Iedereen heeft weleens een moment dat je het hebt gehad met de wereld en er opeens iets grofs uitfloept. Dat is op zich niet erg, als je het maar niet tweet zoals Roseanne of het via een chat-kanaal de wereld in slingert. Dat laatste deed Ivan "MinD_ContRoL" Ivanov, die even geen ‘mind control’ had.

Russen dood

De Bulgaar MinD_ContRoL vraagt zich na een wedstrijd af waarom Hitler geen Russen heeft vermoord. Dit zou namelijk veel beter zijn voor de wereld. Hij gebruikt weliswaar de schuilnaam ‘Tomato’ om dit te zeggen, maar fans hebben natuurlijk allang door wie het heeft gezegd. MinD_ContRoL trekt vervolgens het boetekleed aan.

Mind CtrlDit is natuurlijk niet genoeg en de Nederlandse teammanager Victor Goossens laat weten niet blij te zijn met dit gedrag. MinD_ContRoL krijgt een boete die meteen wordt gedoneerd aan een goed doel. Verder worden alle spelers van Team Liquid opgeroepen zich te gedragen als rolmodellen. Het blijft ondertussen een raadsel wat er nou precies gebeurt is, om deze uitspraak aan MinD_ContRoL te ontlokken.

Team Liquid

Randdebielen bekladden Verzetsmonument Arnhem

Randdebielen hebben dit weekend het Verzetsmonument in Arnhem beklad. Veel delen van het monument zijn bedekt met graffiti.

Jouke Hoogland, één van de kunstenaars die het monument heeft gemaakt is pislink: "Het is te idioot voor woorden. Waarschijnlijk zijn het jonge gasten die gewoon alles bekladden. De verf zit echt overal. Ik ben zó boos". 

Het monument was helaas slechts deels voorzien van een beschermende laag. Hoogland geeft aan dat het nog onbekend is of de onbeschermde delen nog goed schoon te maken zijn. 

Het monument is in 2005 tegen de achtergevel van Musis geplaatst. Nadat het in 2017 opnieuw is vormgegeven kreeg het een plaats aan de Rijnkade.

Bomen zitten Ed Sheeran dwars

Een concert van de Britse zanger Ed Sheeran in juli zorgt voor het nodige tumult in het Duitse Düsseldorf. Terwijl de organisator de tachtigduizend kaartjes al lang en breed heeft verkocht, zal een raadscommissie woensdag besluiten of het openluchtoptreden wel mag doorgaan.

Het concert staat gepland voor 22 juli op een parkeerplaats bij de Messe Düsseldorf. Om plaats te maken voor het podium en het publiek moeten echter ruim honderd bomen worden gekapt. En daar willen de natuurbescherming en enkele partijen in de gemeenteraad een stokje voor steken. "Elke boom in de stad is nodig'', vinden zij.

Burgemeester Thomas Geisel (SPD) heeft toegezegd de bomenkap ruimhartig te zullen compenseren, maar heeft een probleem. Zijn partij heeft in de gemeenteraad geen meerderheid.

De concertorganisator vreest inmiddels met grote vreze. Er is geen alternatief en als de parkeerplaats niet mag worden gebruikt valt het doek voor het optreden en waarschijnlijk ook voor de promotor.

Honderd bomen zitten Ed Sheeran dwars
Honderd bomen zitten Ed Sheeran dwars (Foto: BuzzE)

Turkse oppositie vraagt kiezers om protest

De grootste oppositiepartij CHP heeft de Turken opgeroepen naar het gebouw van de nationale kiesraad in Ankara te komen om te demonstreren en dat vol te houden tot de dageraad. Woordvoerder Bülent Tezcan stelde zondag dat persbureau Anadolu, die enige officiële bron voor voorlopige resultaten, voortdurend een verkeerde voorstelling van zaken geeft.

"We roepen alle burgers in de 81 provincies op naar de kiescommissie in hun district te gaan. Blijf waken daar, en ook in Ankara, tot maandagmorgen vroeg", aldus Tezcan.

Met 70 procent van de stemmen geteld, staat president Erdogan volgens Anadolu op 55 procent, terwijl eigen informatie van de CHP duidt op nog geen 48 procent. Hun kandidaat Muharrem Ince nadert de 30 procent. De pro-Koerdische partij HDP, die geen lijstverbinding heeft, zou de kiesdrempel van 10 procent wel eens kunnen gaan halen.

Turkse oppositie vraagt kiezers om protest
Turkse oppositie vraagt kiezers om protest (Foto: ANP)

Positieve geluiden na Europees migratieoverleg

Het overleg in Brussel om Europese oplossingen te vinden voor de politieke migratie- en asielproblemen heeft niet geleid tot een doorbraak, maar er klonken na afloop wel positieve geluiden. De zestien aanwezige EU-regeringsleiders werden het erover eens dat lidstaten onderling of in groepjes gaan proberen aankomstlanden als Italië te ontlasten en het gereis van asielzoekers door Europa tegen te gaan.

Er was veel goede wil om vooruit te komen, zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel. "We zijn het er allemaal over eens dat we de illegale migratie willen terugdringen, onze grenzen willen beschermen en we allemaal verantwoordelijk zijn voor alle onderwerpen."

Volgens Merkel was er overeenstemming om meer deals met Afrikaanse landen te sluiten om te zorgen dat minder mensen de oversteek naar Europa maken. Ook de regeringsleiders van Spanje, Malta en België spraken zich hoopvol uit.

Mede door de afwezigheid van 'asielweigerende' landen als Polen en Hongarije waren de verwachtingen vooraf niet hooggespannen.

Positieve geluiden na Europees migratieoverleg
Positieve geluiden na Europees migratieoverleg (Foto: ANP)

Cilic wint finale Queen's van Djokovic

Tennisser Marin Cilic heeft het ATP-toernooi van Queen's op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Kroaat was op het Britse gras te sterk voor de langzaam in vorm terugkerende Novak Djokovic.

De voormalig nummer één van de wereld won de eerste set en was in set twee dicht bij zijn eerste titel van het jaar. De Serviër liet in de tiende game echter een matchpoint liggen, waarna Cilic zich naar een tiebreak vocht. Daarin was hij de beste, waarna set drie en dus de wedstrijd via een break op zijn eerste matchpoint naar Cilic ging: 5-7, 7-6 (4), 6-3.

Vorig jaar verloor Cilic de finale in Londen nog van Feliciano Lopez, die hem in twee tiebreaks bedwong. In 2012 boekte de Kroaat al eens een toernooizege op het gras van Queen's. Djokovic liet ondertussen zijn na blessureleed weer in vorm te komen richting Wimbledon, dat komende maand gehouden wordt.

Nationale titels voor Sagan, Lampaert en Izagirre

In Nederland staat pas volgende week zondag het NK wielrennen op het programma, maar vandaag werden in verschillende landen het NK op de weg wel gereden. In Belgie werd Yves Lampaert nationaal kampioen. In Spanje was er succes voor Gorka Izagirre en in Slowakije ging de titel naar wereldkampioen Peter Sagan.

België
Met start en aankomstplaats in Binche ging de titel naar Lampaert. De Belg van Quick-Step Floors reed in de slotfase weg uit een kopgroep van drie, met daarbij ploegmaat Philippe Gilbert, die op 24 seconden tweede over de finish kwam. Jasper Styuven moest genoegen nemen met een derde plaats.

Afgelopen donderdag verloor Lampaert nog zijn Belgische titel in het tijdrijden. Toen was Europees kampioen Victor Campenaerts net iets sneller.

Spanje
In Spanje ging de nationale titel voor het eerst naar Gorka Izagirre. De Bask van Bahrain Merida reed in de laatste afdaling weg bij de andere favorieten en hield in de laatste tien kilometer zijn voorsprong vast. Voor Izagirre is het zijn eerste nationale titel op de weg. Alejandro Valverde werd op negen seconden tweede, voor Omar Fraile. 

Slovenië
In Slovenië was er ook succes voor Bahrain Merida. Matej Mohoric mag heel het jaar de nationale kampioenstrui aantrekken. De renner die afgelopen maand nog een etappe won in de Giro d'Italia was in de sprint te sterk voor zijn ploeggenoot Domen Novak. Luka Pibernik maakte op zeven minuten het podium compleet voor Bahrain Merida.

Slowakije
De titel in Slowakije ging niet geheel verrassend naar Peter Sagan. De wereldkampioen op de weg had aan de finish een ruime voorsprong op rest na een vlucht van meer dan negentig kilometer. Voor Sagan was het zijn zesde nationale titel in acht jaar. De andere twee jaar pakte zijn broer Jurai de titel, die ditmaal als tweede over de finish kwam.

Tsjechië
Tsjechië en Slowakije rijden een gezamenlijk kampioenschap. Josef Černý kwam in de wedstrijd pas als derde over de finish in Plzeň achter de gebroeders Sagan. Toch kwam hij juichend over de finish vanwege de eerste Tsjech en is een heel jaar nationaal kampioen.

Polen
Ook in Polen mochten de renners vandaag strijden om de nationale titel. Michal Kwiatkowski was vrijdag zijn nationale titel in het tijdrijden kwijtgeraakt aan Maciej Bodnar, maar in de wegwedstrijd nam de renner van team Sky revanche. Kwiatkowski klopte in de sprint Bodnar en pakte zijn tweede nationale titel op de weg. De eerste had hij gepakt in 2013.

Andere nationale kampioenen zijn voor Vegard Stake Laengen (Noorwegen), Lucas Eriksson (Zweden), Gediminas Bagdonas (Litouwen), Domingos Gonçalves (Portugal), Eduard Michael Grosu (Roemenië) en Merhawi Kudus (Eritrea).

Coric verrast Federer in finale Halle

Tennisser Borna Coric heeft zondag verrassend het ATP-toernooi van Halle gewonnen. Op het Duitse gras was Roger Federer op jacht naar zijn tiende titel, maar de Kroatische nummer 34 van de wereld bleek na ruim twee uur te sterk.

Wereldranglijstaanvoerder Federer had al twintig opeenvolgende graswedstrijden gewonnen, maar tegen Coric lukte het niet. Van de vier breakpoints pakte de Zwitser er slechts één, terwijl hij in de tiebreak van set één een setpoint liet liggen.

Coric kreeg een eerste setpoint en sloeg gelijk toe, waarna Federer de boel in set twee om leek te draaien. Een break in set drie kostte hem echter de kop: Coric won met 7-6 (6), 3-6, 6-2 en pakte zo na Marrakesh 2017 zijn tweede ATP-titel. Federer blijft vooralsnog op 98 stuks staan.

Coric verslaat Federer in de finale van Halle. (PRO SHOTS/Action Images)
Coric verslaat Federer in de finale van Halle. (PRO SHOTS/Action Images)

Startcrash en centimeterfinish in Formule 3 Norisring, dramaweekeinde Ahmed

Het weekeinde in het Europees kampioenschap Formule 3 op de Duitse Norisring heeft voor flink wat opvallende zaken gezorgd: een kampioenschapsleider die er niks van bakte, een startcrash en een centimeterfinish in de laatste van drie races.

De eerste race leverde niet heel veel actie op, maar voor de Nieuw-Zeelandse Italiaan Marcus Armstrong was het wel goed voor zijn eerste zege. Hij klopte Prema-teamgenoot Ralf Aron, terwijl Carlin-coureur Jehan Daruvala de derde podiumplek pakte. 

De tweede race begon juist wél spectaculair. Dan Ticktum had weer eens problemen om goed weg te komen en dit keer liet de Brit zijn auto zelfs afslaan. Iedereen kwam er veilig langs...tot Ameya Vaidyanathan totaal niet op leek te letten. De achterin gestarte Indiër knalde vol op Ticktum's auto en beiden waren uiteraard klaar.

Na een onderbreking kon de race dan toch op gang gevlagd worden en het was Jüri Vips die de zege pakte. Voor de pas 17-jarige Est was het zijn allereerste overwinning in het EK Formule 3, waarbij hij gevolgd werd door Armstrong. De 18-jarige Iraanse Duitser Keyvan Andres Soori zorgde met plek drie voor een verrassing en zijn eerste podiumplek.

Ticktum's crash (Bron: YouTube)

De derde race zorgde voor flink wat overenthousiaste acties, waardoor de safety car drie keer de baan op moest komen. De wedstrijdleiding was genoodzaakt meerdere straffen uit te delen en de winnaar nam mooi revanche: Ticktum's auto was keurig hersteld en de Brit kwam dit keer als winnaar over de streep, enkele centimeters voor de strak uit de slipstream komende Vips en diens teamgenoot Armstrong.

Kampioenschapsleider Enaam Ahmed kende een dramatisch weekeinde. De jonge Brit kwam niet verder dan een veertiende, vijftiende en negende plek en ging in de titelstrijd van een ruime voorsprong naar een forse achterstand op Armstrong en Ticktum.

Race drie, met de finish op zo'n 55:20 minuten (Bron: YouTube)

Serie-overvaller Apeldoorn aangehouden

De politie heeft op zondagmiddag 24 juni een verdachte aangehouden voor een reeks overvallen in Apeldoorn. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats.

Vanaf 13 juni van dit jaar vonden er in totaal 5 gewapende overvallen plaats op winkels in Apeldoorn. In alle gevallen dreigde de overvaller met een vuurwapen (of iets wat daar op leek) en dwong de kassière geld af te staan. Hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De overvallen veroorzaakten de nodige onrust bij de Apeldoornse winkeliers.

Tientallen tips
Het overvallenteam van de politie heeft op volle toeren gedraaid om de dader te achterhalen. Hierbij is nauw samengewerkt met het politieteam in Apeldoorn. Afgelopen week zijn beelden van de overvaller getoond in het opsporingsprogramma Bureau GLD, wat tientallen reacties opleverde. Mede naar aanleiding van enkele van deze tips, kwam de 30-jarige als verdachte in beeld.

Verblijfplaats achterhaald
Aangezien de man geen vast woonadres heeft, is de afgelopen dagen veel energie gestoken in waar hij verbleef. Uiteindelijk heeft dit er tegen het einde van de middag in geresulteerd dat de man door de politie in Amsterdam is aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau voor nader onderzoek en zal de komende dagen worden verhoord.

Hockeyers winnen ruim van België in Champions Trophy

Met drie fantastische goals in vier minuten tijd overweldigde een effectief Oranje in zijn tweede wedstrijd van de Champions Trophy de Red Lions. Het werd 6-1. Alles wat er zaterdag niet inging tegen Argentinië werd zondag schitterend achter de arme Vincent Vanasch getoverd. Bij een 5-0 stand leek de galavoorstelling ‘De wraak van Breda’ te heten na de afstraffing vorig jaar in het eigen Wagener Stadion, met dezelfde cijfers.

Scoren leek zaterdag tegen Argentinië nog zo moeilijk. Zondag was het alsof het Nederlands elftal herboren uit de kleedkamer was gekomen. Er was in de eerste minuut één bal op de paal van België nodig om Oranje te injecteren met adrenaline en naar grote hoogten te stuwen. Na een passje van de sterke Jonas de Geus, was het aanvoerder Seve van Ass, met een feilloos laag schot achter Vanasch, die het startschot gaf voor een Nederlandse show die de volle tribunes uit Breda in extase bracht.

Toen Sebastien Dockier – die vorig jaar Oranje geselde met twee goals – de sterk keepende Pirmin Blaak op zijn weg vond, ging de counter meteen naar Thierry Brinkman, die goaltjesdief Roel Bovendeert zocht en vond. Even later was het Valentin Verga die na een afschuif uit de strafcorner Vanasch in de weg zag staan, maar weer was daar Bovendeert als een duveltje uit een doosje om te laten zien dat hij niet zomaar als vervanger was opgeroepen voor de geblesseerde Terrance Pieters. Hij greep zijn kans. Zijn moment. 3-0.

Net zoals Jeroen Hertzberger zijn moment pakte. Dat moment kwam na een betoverende actie van Seve van Ass – de middenvelder deed een ouderwetse dummy door de lucht, schoot vervolgens op goal en versierde daarmee een strafcorner. Van Ass leek bij de corner de schutter, maar de balvirtuoos tikte slim achterlangs, waarna Hertzberger hard tegen de plank pushte. Twee keer ging zijn vuist richting de grond, zo verlossend was deze eerste goal in deze Champions Trophy voor de Rotterdammer. Toen Mirco Pruyser – wie anders – weer zijn bijna gebruikelijke goal had meegepakt stond daar op het scorebord de 5-0.

Je kon niet anders dan terugdenken aan die 0-5 op het EK in het Wagener Stadion, een klein jaar geleden in de poulefase. Dat was toen. Nu was het alsof de magie van de Champions Trophy op het veld zijn werk deed. Veertig jaar historie wordt straks weggegooid, vanwege de Hockey Pro League. Maar dit weekend laat zien dat het format van de Champions Trophy springlevend is. De opzet van het toernooi zorgt altijd voor spektakel. De Oranje Heren verloren zaterdag in de laatste minuut met 1-2 van olympisch kampioen Argentinië, dat zondag weer verloor van India, dat na twee zeges nu bovenaan staat. België speelde zaterdag in een heerlijke wedstrijd 3-3 tegen wereldkampioen Australië, waarna ze over de schouder gingen van een dodelijk Oranje. De Red Lions gingen knock-out tegen een ontketend Nederlands elftal. België deed nog wat terug via John-John Dohmen, maar verder dan 5-1 kwam het niet. Na een goede actie van Bovendeert, scoorde Hertzberger via de strafbal de 6-1. Oranje liet in twee dagen twee gezichten zien, wat betreft het afronden op de goal.

Scoren was iets dat tegen Argentinië en in de wedstrijden de afgelopen weken van de Rabo Super Serie ook al een probleem was, maar nu het erom ging eindelijk wél lukte. Het harde werken van de afgelopen weken werd beloond, voor volgepakte Brabantse tribunes.

België miste alleen Manu Stockbroekx, Oranje miste hun belangrijke spelers Billy Bakker, Mink van der Weerden en Sander de Wijn en was alsnog in staat om 6-1 te winnen. Dat zegt wat over de bijzondere prestatie van Oranje, dat op deze zondag niet alleen ervoor zorgde dat hun kansen op de eindzege in de laatste Champions Trophy springlevend blijft, maar ook dat de 5-0 van Amstelveen naar een verder verleden werd geduwd. Ingenomen door de heerlijke ‘Wraak van Breda’, die de Belgen nogal wat huiswerk gaf voor de rustdag.

4' 1-0 Nederland Seve van Ass
6' 2-0 Nederland Roel Bovendeert
6' 3-0 (sc) Nederland Roel Bovendeert
22' 4-0 (sc) Nederland Jeroen Hertzberger
29' 5-0 Nederland Mirco Pruyser
41' 5-1 (sc) België John-John Dohmen
58' 6-1 (sb) Nederland Jeroen Hertzberger

Dronkenlap laat lul zien tijdens alcoholcontrole

In Terneuzen vonden dit weekend de Havendagen plaats. Een drukbezocht evenement waarbij overdag vooral families het terrein bezoeken. ’s Avonds worden feesten georganiseerd in de tenten die op de Scheldeboulevard staan. Onder de bezoekers bevindt zich veel jeugd. Omdat er in eerdere edities is gebleken dat de combinatie jeugd en alcohol nogal wat problemen met zich meebracht organiseerden twee aspiranten van politie een preventieve controle met het doel om jongeren bewust te maken van de gevaren van alcoholgebruik.

Zij deden de controle samen met medewerkers van Indigo. Zij gaven waar nodig voorlichting over alcoholgebruik bij jongeren. Ook twee handhavers van de gemeente Terneuzen participeerden in de actie. Om 20.30 uur startte de controle. De bedoeling van de politiemensen was dat jongeren die het feestterrein bezochten vrijwillig een blaastest zouden doen.  De preventieve actie was vooral een nulmeting. In de toekomst worden meer van dit soort controles georganiseerd om zo statistieken bij te kunnen houden in hoeverre alcohol en jeugd een probleem is in Zeeuws Vlaanderen.

Repressief
De controle was overigens niet alleen preventief. Er zat ook een repressief element in. Jongeren mogen volgens artikel 45 van de Drank- en Horecawet geen alcohol bij zich hebben. Wanneer dit wel geconstateerd werd door de politiemensen dan stond daar in principe een bekeuring of een verwijzing naar Bureau HALT tegenover. Twee 15-jarige meisjes die in het bezit waren van alcohol werden naar HALT doorverwezen.

In totaal hebben 106 jongeren meegewerkt aan de vrijwillige blaastest. 20 wensten niet mee te werken. Van de 106 gecontroleerden bleken negen alcohol te hebben gedronken. De uitslagen varieerden van 40 ug/l tot 540 ug/l.

Een woordvoerder van de politie: "Een jongen van 15 had de twijfelachtige eer om de hoogste uitslag te blazen. Bedenk dat deze hoeveelheid bijna genoeg is om bij een volwassene zijn of haar rijbewijs in te vorderen. Een jongen van 16 kwam op de tweede plek met 450 ug/l. Door de agenten is meteen contact opgenomen met de ouders van de jongens. Op een later moment zal met de ouders en de jongeren nog een gesprek plaatsvinden.

Naakte man
Dat ook volwassenen wel eens problemen hebben met alcoholgebruik bewees het volgende voorbeeld: Om 22.05 uur wilden agenten een 48-jarige Terneuzenaar bekeuren voor openbare dronkenschap. Om alles af te wikkelen vroegen ze de man zich te legitimeren. Dit kon hij niet. Tijdens het gesprek trok de man ineens zijn broek naar beneden en stond met een naakt onderlijf voor de agenten. Deze man is aangehouden voor openbare schennispleging en is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is hij vanmorgen gehoord over het feit. De man gaf aan zich door alcoholgebruik niets meer van het feit te herinneren. Hij krijgt de beelden mogelijk binnenkort terug te zien, want de agenten die met hem in gesprek waren droegen een bodycam.

Geslaagd!
Voor de twee aspiranten van politie had de controle niet alleen een preventieve en een repressieve kant. Zij organiseerden deze controle als onderdeel van hun examen. Een van de examinatoren van de Politieacademie keek over hun schouders mee. In alle opzichten verliep de controle positief. Beide kandidaten zijn geslaagd voor hun examen. Tijd voor een feestje! 

'Sterspeler Salah stopt er mogelijk mee bij Egypte'

Mohamed Salah komt na dit WK wellicht niet meer in actie voor het nationale team van Egypte.

Dat meldt CNN. Salah zou van mening zijn dat de Egyptische bond hem niet genoeg in bescherming heeft genomen en hij vindt dat hij is 'geëxploiteerd' door Ramzan Kadyrov, de leider van Tsjetsjenië. Bij aankomst in Grozny werd Salah persoonlijk door Kadyrov opgehaald en kreeg hij een rondleiding in het stadion van Akhmat Grozny, terwijl Salah eigenlijk wilde rusten in het spelershotel van Egypte.

Op de dag van de eerste poulewedstrijd tegen Uruguay (15 juni) was Salah jarig. Hij kreeg van de Tsjetsjeense autoriteiten een grote taart aangeboden en zaterdag benoemde Kadyrov de sterspeler van Liverpool tot ereburger van Tsjetsjenië.

In de Egyptische pers kreeg Salah al veel kritiek dat hij zoveel met Kadyrov te zien was en de speler zou zelf dus vinden dat de Egyptische bond hem meer in bescherming had moeten nemen. De 26-jarige uitblinker overweegt daarom te stoppen als international. Egypte, dat al is uitgeschakeld op het WK, sluit de poulefase maandag af tegen Saoedi-Arabië.

Man op galerij vanuit het niets beschoten

Een 39-jarige man die op de galerij van een flat aan Het Steen in Capelle aan den IJssel stond, werd vanuit het niets beschoten. Hij werd niet geraakt volgens de politie. Het incident gebeurde zondagmiddag net voor 17:30 uur. De politie begon direct een groot onderzoek.

Daaruit bleek dat de verdachte aan kwam rijden in een auto, uitstapte en schoot. Hierna stapte hij weer in en reed weg. De politie is op zoek naar de auto en de verdachte. Gelukkig raakte niemand gewond. Bij Het Steen doet de politie forensisch onderzoek en hoort getuigen om te achterhalen wat de oorzaak is van het schietincident.

Man op galerij vanuit het niets beschoten (Foto: Stockfoto politie.nl)
Man op galerij vanuit het niets beschoten (Foto: Stockfoto politie.nl)

Invaller Honda helpt Japan aan gelijkspel tegen Senegal op WK

Keisuke Honda heeft Japan zondag aan een 2-2 gelijkspel geholpen in de tweede groepswedstrijd op het WK tegen Senegal. Door het gelijkspel hebben komen beide landen op vier punten na twee wedstrijden en nog alles in eigen hand om zich voor de achtste finales van het WK voetbal te plaatsen.

Senegal kwam al na dertien minuten op voorsprong dankzij een fout van de Japanse doelman. Eiji Kawashima bokste een makkelijk bal niet onder controle en stompte de bal tegen de knie van Mané aan.

Japan kwam wat beter in de wedstrijd, maar grote kansen kreeg het niet. Na iets meer dan een half uur was het toch onverwacht raak voor het Aziatisch land. Takashi Inui krulde na een prima aanval de 1-1 binnen.

Net zoals in de eerste helft was in het begin van de tweede helft weinig te beleven. De grootste mogelijkheid was er nog voor Senegal via een schot van Mbaye Niang, maar de Japanse goalie had geen moeite met de poging.

Plots vielen er wel twee goede kansen voor Japan te noteren. Yuya Osako miste volledig de bal na een lage voorzet van rechts. Inui, die de 1-1 op het scorebord had gezet, zag zijn inzet stranden op de kruising.

Japan leek steeds meer controle over de wedstrijd te krijgen, maar toch viel het doelpunt aan de andere kant. Wague schoot binnen nadat een pass van Sabaly vanaf de rechterkant werd verlengd door M’Baye Niang.

Senegal leek op weg naar de tweede overwinning van het WK, maar met nog een klein kwartier te spelen zorgde Honda voor de gelijkmaker na een fout van de doelman van Senegal. Voor de oud-middenvelder van VVV-Venlo was het derde goal op een WK. Eerder scoorde hij ook al op het WK van 2010 en 2014.

Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winnende treffer, maar beide landen moesten tevreden zijn met een gelijkspel.

Senegal's Youssouf Sabaly in duel met Japan's Gaku Shibasaki. (PRO SHOTS/Action Images)
Senegal's Youssouf Sabaly in duel met Japan's Gaku Shibasaki. (PRO SHOTS/Action Images)

Roseanne biedt excuses in tranen aan

Roseanne Barr heeft wederom haar excuses aangeboden voor de tweet die haar vorige maand haar televisieserie kostte. Dit keer ging dat gepaard met tranen. In gesprek met Rabbi Shmuley voor zijn podcast raakte ze emotioneel over het voorval.

"Ik ben veel dingen, luidruchtig enzo maar ik ben zeker niet dom in godsnaam", aldus Roseanne. "Ik zou nooit met opzet donkere personen zwartmaken door te zeggen dat ze een aap zijn. Ik zou dat nooit doen en ik heb dat ook niet gedaan."

Volgens Roseanne was haar 'rascismetweet' over Valerie Jarrett, die als adviseur voor voormalig president Barack Obama werkte, niet gemeend en al helemaal niet antisemitisch of racistisch bedoeld. In de gewraakte tweet noemde de comédienne de afro-Amerikaanse moslima Jarrett de baby van de Moslim Broederschap en Planet Of The Apes. Roseannes tweet over Jarrett maakte veel los. Zender ABC besloot direct te stoppen met de reboot van Roseanne, de televisieserie waarin de comédienne de hoofdrol vertolkte.

Roseanne biedt excuses in tranen aan
Roseanne biedt excuses in tranen aan (Foto: BuzzE)

Erdogan leidt na telling eerste stemmen

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn AK-partij zijn na het tellen van de eerste stemmen in de verkiezingen van zondag favoriet voor de zege. Volgens de nationale media gaat Erdogan nadat 20 procent van de stemmen is geteld ruim aan kop met 59 procent. Zijn grootste rivaal Muharrem Ince, van de centrumlinkse CHP, volgt met 26,5. De staatstelevisie meldde een opkomst van boven de 85 procent.

Met pas een vijfde van de stembriefjes geteld is een voorspelling echter moeilijk te maken. In het verleden meldde staatspersbureau Anadolu na sluiting van de stembureau's ook steevast een ruime voorsprong van Erdogan. Naarmate de avond vorderde werd die steeds kleiner. Erdogan heeft een absolute meerderheid nodig voor een nieuwe termijn. Haalt hij de 50 procent niet dan volgt op 8 juli een tweede ronde, met nog maar een tegenstander.

Erdogan leidt na telling eerste stemmen
Erdogan leidt na telling eerste stemmen (Foto: ANP)

Trump: illegale immigranten meteen deporteren

Donald Trump heeft zijn afkeer van personen die illegaal de grens oversteken op zoek naar een beter leven extra hard getoond. De Amerikaanse president wijst juridische rompslomp af en stelde via Twitter voor de betreffende migranten onmiddellijk te deporteren zonder tussenkomst van een rechter.

"We kunnen niet toestaan dat al deze mensen ons land binnenstromen. Als iemand binnenkomt dan brengen we hem meteen, zonder rechters of juridische procedures, terug naar waar hij vandaan kwam. Ons systeem is een karikatuur van goed immigratiebeleid en van rust en orde. De meeste kinderen arriveren zonder ouders", aldus zijn tweet zondag.

Trump voegde er nog aan toe dat het Amerikaanse immigratiebeleid overal in de wereld een lachertje is. Het is bovendien oneerlijk tegenover mensen die de legale weg bewandelen en jarenlang aan het lijntje worden gehouden. "Immigratie moet gebaseerd zijn op verdienste. We hebben mensen nodig die willen helpen Amerika weer groot te maken".

Trump: illegale immigranten meteen deporteren
Trump: illegale immigranten meteen deporteren (Foto: ANP)

F-side is emotioneel om vertrek Kluivert

De zogenaamde harde kern van voetbalclub Ajax, de F-side, zijn boos. Of ze zijn verdrietig en misschien kunnen deze respectvolle mannen hun emoties niet zo goed kwijt. 

In ieder geval wensen de mannen, die zelfverklaard 'alles voor Ajax geven', de pas door Ajax verkochte Justin Kluivert een paar gebroken benen toe. De F-side kan het maar niet verkroppen dat Kluivert zijn carrière wil voortzetten in Italië bij de club die regelmatig wél Champions League speelt: AS Roma.


F-side wil Justin Kluivert niet meer zien in de ArenA (Foto: Gettyimages)

Ook willen ze niet meedoen met het ophangen van slingers voor een afscheid van de 19-jarige zoon van Ajax-legende Patrick Kluivert in de Johan Cruijff ArenA. Mocht hij zich ooit weer in het stadion vertonen, dan wordt hij zelfs getrakteerd op een 'regen van straatklinkers', zoals dat vermeld wordt op hun eigen internetplekje.

De meer dan zeventien miljoen euro die Kluivert oplevert zal de tranen van de geharde gezichten ook al niet kunnen drogen. Ajax heeft immers al meer dan honderdvijftig miljoen euro op de bank staan.

Eerder waren de heren al boos op spelersmakelaar Mino Raiola, een iets logischer doelwit van de agressie van de mannen op Zuid, aangezien hij regelmatig de hoofden van Ajaxtalenten op hol brengt met grote geldbedragen.

Hieronder de tranentrekkende ode aan Kluivert, de speler die blijkbaar liever speelt voor een club met messentrekkende supporters, dan voor een club met een boos groepje straatklinkergooiende fans.

"De kogel is door de kerk, nadat er maandenlang spelletjes zijn gespeeld en leugens zijn verteld door aasgier Mino Raiola en NSB’er Justin Kluivert, is de deal rond. Hij gaat naar AS Roma!
Vele zullen denken, gelukkig niet naar het fascistische SS Lazio Roma. Nou, wij weten niet wat beter is. We weten wel dat AS Roma de club is van de laffe messentrekkers. De laatste keer dat wij ze troffen in de Champions League, in 2003, kwamen ze langs gereden met hun scootertjes en staken ze mensen, die langs de weg liepen, met een mes.
Enfin, iedereen heeft kunnen zien hoe Justin kussend met een AS Roma sjaaltje in Rome arriveerde. Om te kotsen! Twee maanden geleden stond hij nog met een AFC Ajax sjaaltje!
Wij wensen Justin ook geen succes in Rome, wel dat ie zijn poten of nek breekt!
Hij krijgt daarom ook geen afscheid in de Johan Cruijff Arena! Wordt hij wel ooit weer waargenomen in Amsterdam, dan krijgt Justin een ouderwetse Amsterdamsche straatklinkerregen over zijn flikker heen!"

F1: Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Mercedes-coureur nam door zijn zege de leiding in het Formule 1-kampioenschap over van Sebastian Vettel die slechts vijfde werd. Max Verstappen eindigde na een uitstekende race op plek twee, voor Kimi Räikkönen.

Hamilton startte van poleposition, met achter hem Valtteri Bottas en Vettel. Laatstgenoemde was prima weg, maar zag zijn weg geblokkeerd worden door Hamilton, waardoor Bottas er weer voorbij kon. Vettel verremde zich echter voor de eerste bocht en tikte Bottas in de rondte. Verstappen zat hier vlak achter en moest uitwijken. De Nederlander schoof door de chaos wel door naar plek twee, voor Carlos Sainz en Daniel Ricciardo.

Ook daarachter ging het flink mis. Esteban Ocon werd eerst geraakt door Romain Grosjean en later nog eens door Pierre Gasly, waardoor zowel Ocon als Gasly uitvielen. Het leverde een safety car op. Vettel moest naar binnen met een beschadigde neus van de auto en kreeg tegelijkertijd nieuwe banden, terwijl ook Bottas de pits opzocht. Het duo moest hierdoor achteraan aan een inhaalrace beginnen. Vettel kreeg uiteindelijk straf opgelegd vanwege het veroorzaken van de aanrijding.

Na de herstart trokken Hamilton en Verstappen direct een gat. Daarachter moest Sainz enkele ronden later Ricciardo laten gaan voor plek drie. Räikkönen lag ten tijde van de herstart zevende achter Kevin Magnussen en Charles Leclerc, maar de Fin was veel sneller en begon aan een opmars richting plek vier.

Ook verder naar achteren was de strijd interessant, omdat Vettel en Bottas zich een weg door het veld moesten banen. Na elf ronden lag Vettel al elfde en Bottas hier een plek achter. Vettel stoomde door en lag in ronde zeventien van 53 al op plek zes, terwijl Bottas met een iets beschadigde auto meer in het veld bleef steken.

Van de toppers was Verstappen in de 25e ronde de eerste die naar binnen kwam voor nieuwe banden. De Nederlander kwam vlak voor Vettel naar buiten en trok meteen een gat met de Duitser. Enkele ronden later kwam Ricciardo binnen, maar de Australiër kwam achter Vettel de baan op en passeerde de Ferrari-coureur enkele ronden later met een fraaie actie.

Waar Hamilton, Verstappen en Ricciardo na hun stops op zachte banden reden was het Räikkönen die door zijn afwijkende strategie naar superzachte banden kon wisselen. Dat legde de Fin geen windeieren, want hij peuzelde eerste Vettel op voor plek vier en dichtte hierna langzaam maar zeker het gat met Ricciardo. De Australiër leek te maken te krijgen met problemen aan zijn banden en verloor veel tijd op Verstappen die het tempo van Hamilton wel goed bij kon houden.

Vettel en Bottas moesten nog een keer stoppen en bij laatstgenoemde kostte dit plaatsen. Hij kwam achter Sainz, Magnussen en Hülkenberg terecht. Bottas wist Hülkenberg nog te pakken, maar Magnussen bleek een brug te ver. Met nog tien ronden te gaan haalde Räikkönen Ricciardo in voor plek drie. Daarachter kreeg Sainz te maken met een probleem met zijn Renault, waardoor de Spanjaard veel tijd verloor. Hij werd echter gered doordat Stroll met zijn Williams een klapband kreeg en er een virtuele safety car kwam.

Na 53 ronden werd Hamilton als eerste afgevlagd, voor Verstappen en Räikkönen. Ricciardo eindigde als vierde, voor Vettel, Magnussen, Bottas, Sainz, Hülkenberg en Leclerc die na een prima race opnieuw een punt pakte voor Sauber.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:30:11.385
2 Max Verstappen Red Bull +7.090
3 Kimi Räikkönen Ferrari +25.888
4 Daniel Ricciardo Red Bull +34.736
5 Sebastian Vettel Ferrari +61.935
6 Kevin Magnussen Haas +79.364
7 Valtteri Bottas Mercedes +80.632
8 Carlos Sainz Renault +87.184
9 Nico Hülkenberg Renault +91.989
10 Charles Leclerc Sauber +93.873
11 Romain Grosjean Haas +1 ronde
12 Stoffel Vandoorne McLaren +1 ronde
13 Marcus Ericsson Sauber +1 ronde
14 Brendon Hartley Toro Rosso +1 ronde
15 Sergey Sirotkin Williams +1 ronde
DNF Fernando Alonso McLaren +3 rondes
DNF Lance Stroll Williams +5 rondes
DNF Sergio Perez Force India +26 rondes
DNF Esteban Ocon Force India +53 rondes
DNF Pierre Gasly Toro Rosso +53 rondes


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 145
2 Sebastian Vettel Ferrari 131
3 Daniel Ricciardo Red Bull 96
4 Valtteri Bottas Mercedes 92
5 Kimi Räikkönen Ferrari 83
6 Max Verstappen Red Bull 68
7 Nico Hulkenberg Renault 34
8 Fernando Alonso McLaren 32
9 Carlos Sainz Renault 28
10 Kevin Magnussen Haas 27
11 Pierre Gasly Toro Rosso 18
12 Sergio Perez Force India 17
13 Esteban Ocon Force India 11
14 Charles Leclerc Sauber 11
15 Stoffel Vandoorne McLaren 8
16 Lance Stroll Williams 4
17 Marcus Ericsson Sauber 2
18 Brendon Hartley Toro Rosso 1
19 Romain Grosjean Haas 0
20 Sergey Sirotkin Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 237
2 Ferrari 214
3 Red Bull 164
4 Renault 62
5 McLaren 40
6 Force India 28
7 Haas 27
8 Toro Rosso 19
9 Sauber 13
10 Williams 4

De start van de wedstrijd in Frankrijk. (PRO SHOTS/Action Images)
De start van de wedstrijd in Frankrijk. (PRO SHOTS/Action Images)

5 Albanezen zonder paspoort of geld opgepakt

Op de Streeplandsedijk in Lage Zwaluwe zijn zaterdagavond om ongeveer 21:45 uur vijf Albanese mannen staande gehouden door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Zij werden aangetroffen terwijl ze verstopt zaten in de bossen.

De vijf mannen (25, 20, 19 en 17 jaar oud) zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Hun zaak is overgedragen aan medewerkers van de Vreemdelingenpolitie. Geen van de mannen had een geldig reisdocument bij zich. Zij geven niet aan dat ze willen doorreizen. De mannen hadden verder ook geen financiële middelen. Een hulpofficier van justitie gaat per persoon bepalen wat de verdere vervolgstappen zullen zijn.

Feestende wildplassers mishandelen fietser

Een man is zondagmorgen mishandeld toen hij op de Swalm in Tilburg iets zei van het feit dat twee mannen stonden te plassen op de openbare weg. Op zondag 24 juni om 02:20 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel centrum. Een man belde dat hij zojuist was mishandeld op de Swalm. Hij was gewond. Politie en ambulance spoedden zich naar de straat.

Voordat de man naar het ziekenhuis ging in verband met zijn verwondingen verklaarde hij dat hij achter zijn dochter en een vriendinnetje fietste door de straat. In omgeving van een woning waar een feestje was zag hij dat twee mannen stonden te plassen. Hij zei daar wat van. Voordat hij het wist lag hij op de grond en werd geschopt en geslagen door de twee mannen. Een vrouw kwam aanlopen die een bekende van de mannen bleek te zijn. Ze riep dat ze moesten stoppen. De verdachten verdwenen en het slachtoffer belde de hulpdiensten. De politie heeft in de omgeving gezocht maar kon niet direct achter de identiteit van de verdachten en de vrouw komen. Het feestje was ondertussen afgelopen.

De politie start een onderzoek.Het is goed mogelijk dat de mannen en de vrouw bezoekers waren van het feestje in de straat. Het slachtoffer gaf aan de voornamen gehoord te hebben van de verdachten. Het gaat om twee mannen van ongeveer 1.80 en 1.90 m lang. Een van de twee had een breed postuur de ander was smaller. Een had een wit shirt aan en de ander een donker shirt.

Een woordvoerder van de politie: "De vrouw, die we graag horen als getuige, was gekleed in een lange lichtkleurige jurk en had lang blond haar. Wie kent deze mannen en vrouw? Wie was op het feestje en kan aangeven of deze mensen daar ook waren. Wie heeft de mishandeling gezien? Dat zijn enkele vragen waar we graag antwoord op willen."

Italië wil verspreiding migranten over EU

Migranten die over zee naar Europa komen zouden bij aankomst moeten worden overgebracht in "beschermingscentra" in verschillende EU-landen, vindt Italië. Ook als het gaat om economische migranten zouden ze direct moeten worden overgebracht naar "beschermingscentra" in verschillende EU-landen, en niet alleen in Italië of Spanje.

Op het migratieoverleg van zestien EU-leiders in Brussel presenteerde de Italiaanse premier Guiseppe Conte een nieuw tienpuntenplan. "Wie arriveert in Italië, landt in Europa", deed Conte een beroep op de solidariteit en verantwoordelijkheid van de andere landen. Elke lidstaat zou een vast aandeel migranten moeten accepteren en dat bij weigering financieel moeten gaan voelen.

Hij stelt verder dat het gereis van asielzoekers door Europa kan worden teruggedrongen door afspraken tussen de meest betrokken landen. Frankrijk houdt al veel mensen tegen bij de grens en Duitsland en Oostenrijk dreigen dat te gaan doen. Conte waarschuwde dat het vrije verkeer in de Schengenzone, en zelfs de hele EU hierdoor op het spel staat.

Italië wil verspreiding migranten over EU
Italië wil verspreiding migranten over EU (Foto: ANP)

Volvo Ocean Race na fantastische comeback gewonnen door Dongfeng en Brouwer

Zondag is het zover: de Volco Ocean Race komt na de start in oktober eindelijk ten einde. Donderdag begon de slotetappe in het Zweedse Göteborg, zondag komen de boten aan bij de finish voor de kust van Scheveningen, waar zo'n honderdduizend toeschouwers worden verwacht.

Wat betreft de eindwinst is het in de slotetappe vrij simpel: wie van de top-3 als eerste aankomt pakt de eindwinst. Die top-3 bestaat uit het Spaanse Mapfre, het Chinese Dongfeng en het Nederlandse Team Brunel, met schipper Bouwe Bekking.

Vooral de Nederlandse Brunel-boot heeft een heerlijke nacht achter de rug. Vanaf de Deense kust werd in een rechte lijn richting Nederlandse wateren gevaren en dat schudde in elk geval één concurrent af: Dongfeng koos voor een koers dichter langs de kustlijn en ligt daardoor halverwege zondagochtend meer dan tachtig kilometer achter.

Met nog een kleine honderd kilometer te varen ligt de andere Nederlandse boot, die van Team AkzoNobel, aan de leiding. Brunel volgt op een kleine tweehonderd meter, terwijl Mapfre op grofweg een kilometer afstand ook nog voor flink wat concurrentie zorgt. Dat ziet er in elk geval beter uit dat zaterdagavond, want toen lag Brunel nog ruim veertig kilometer achter de Spaanse boot.

De boten komen zondagmiddag aan in Scheveningen, waarbij de huidige verwachting is dat dat in de loop van de middag zal zijn. De wedstrijd is live te volgen via deze live tracker en natuurlijk hier op het FOK!forum.

Update 12.30 uur
Dongfeng lijkt mogelijk toch een goede koers gekozen te hebben. De snelheid van de Chinese boot, die dwars langs de Waddeneilanden vaart, ligt op ruim achttien knopen, terwijl het groepje met Mapfre, AkzoNobel en Brunel in meer westelijke richting met zo'n twaalf knopen vooruit gaat. 

Mapfre gaat op het moment aan de leiding, de twee Nederlandse boten volgen in het kielzog. De achterstand van Dongfeng is inmiddels verkleind van ruim tachtig naar zo'n 55 kilometer.

Update 17.30 uur
Dongfeng heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt: de achterstand van bijna honderd kilometer is gedicht en in de loop van de middag was duidelijk dat de Chinese boot, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, vrijwel zeker de beste koers aan het varen was.

Brouwer en haar ploeggenoten hadden een veel hogere snelheid en met Scheveningen in zicht werd definitief de leiding gepakt. Die kwam in de laatste kilometers niet meer in gevaar en de boot van de Franse schipper Charles Caudrelier kwam als winnaar over de streep, met Brouwer als eerste vrouwelijke winnares ooit.

De boten van AkzoNobel en Mapfre strijden om de tweede plek, wat betekent dat Mapfre als tweede zal eindigen in het eindklassement, voor Bekking's Team Brunel.

Man bedreigt portier, wapen valt uit elkaar

Agenten hebben na een bedreiging bij een café op de Pretorialaan een 32-jarige man aangehouden. De verdachte bedreigde de portier op zaterdagmorgen om 08.30 uur met een vuurwapen. Er ontstond een worsteling waarbij het wapen uit elkaar viel en de patroonhouder op de grond terechtkwam.

De verdachte rende weg maar agenten vonden hem even later in de buurt op de Pretorialaan. De man was eerder in het café geweest maar kwam dus terug met het wapen. Na zijn aanhouding heeft de politie het wapen niet gevonden maar naast de patroonhouder een los patroon dat op de grond lag. De politie zoekt uit wat er precies gebeurd is bij het café. De woonplaats van de verdachte is niet bekend.

Man bedreigt portier, wapen valt uit elkaar (Foto: stockfoto politie.nl)
Man bedreigt portier, wapen valt uit elkaar (Foto: stockfoto politie.nl)

'AS Roma verkiest PSG-speler boven Ziyech'

Hakim Ziyech lijkt toch niet naar AS Roma te gaan. De Marokkaanse international van Ajax is volgens Italiaanse media niet meer in beeld in Rome.

Terwijl Justin Kluivert aan de nummer drie van de Serie A is verkocht, werd ook Ziyech al enige tijd aan Roma gelinkt. Naar verluidt ziet de club nu echter af van een transfer. Roma heeft gekozen voor Javier Pastore, die maandag wordt ingevlogen en dinsdag de medische keuring ondergaat.

De Italiaanse media schrijven dat Roma achttien tot twintig miljoen euro gaat betalen aan Paris Saint-Germain. Pastore speelt sinds de zomer van 2011 voor de Franse kampioen. Hij kostte destijds veertig miljoen euro. Pastore won met PSG onder meer vijf landstitels, vier keer de Coupe de France en vijfmaal de Coupe de la Ligue.

AS Roma heeft de laatste weken niet stilgezeten op de transfermarkt, want behalve Kluivert werden ook Bryan Cristante, Ante Coric en Ivan Marcano al vastgelegd. Davide Santon en Nicolo Zaniolo lijken ook naar de Italiaanse hoofdstad te komen. Het duo van Internazionale maakt deel uit van de transfer van Radja Nainggolan, die waarschijnlijk naar Inter vertrekt.

Politie undercover tegen illegale prostitutie

Zaterdagavond heeft de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel (AVIM) met tien mensen een undercoveractie uitgevoerd. De actie was gericht tegen illegale prostitutie en mogelijk mensenhandel. Zes sekswerkers zijn gecontroleerd en betrapt.

Prostitue
AVIM is door de gemeente aangewezen als handhaver en toezichthouder van de Vreemdelingewet. Daarnaast is haar taak het opsporen en bestrijden van migratiecriminaliteit en mensenhandel en –smokkel. Een van de manieren om illegale prostitutie en mogelijk mensenhandel op te sporen is een regelmatig terugkerende undercoveroperatie. Escort is alleen toegestaan als je een vergunning van de gemeente hebt. Heb je die niet dan ben je als sekswerker illegaal bezig. Illegale prostitutie en mensenhandel vallen onder ondermijnende criminaliteit.

Undercover
De medewerkers van AVIM deden zich zaterdag 24 juni 2018 voor als potentiële klant en maakten een afspraak met prostituees naar aanleiding van hun seksadvertenties die op internet geplaatst zijn. Ze maakten een afspraak in een hotel in de omgeving van Tilburg. Eenmaal binnen werd er eerst een gesprek gevoerd met de dame. Belangrijkste punt van de controle was de vrijwilligheid van hun werkzaamheden. Alle dames hebben met speciaal opgeleide collega's een gesprek gehad waarbij naar signalen van mensenhandel gezocht werd. Verder werd er gecontroleerd op verblijfsrecht en leeftijd van de betrokkene door middel van controle van identiteitsdocumenten. Buiten de escortdames werden ook hun chauffeurs gecontroleerd en door de systemen gehaald.

Resultaat
In totaal zijn deze avond zes vrouwen gecontroleerd. Ze hadden verschillende nationaliteiten zoals Nederlandse, Roemeense, Poolse, Ecuadoraanse en Dominicaanse. Er waren geen aanwijzingen van mensenhandel of uitbuiting. De dame uit Ecuador was niet illegaal in Nederland maar mocht niet werken. Omdat ze dit wel deed is haar paspoort ingenomen en zal ze Nederland uitgezet worden. Tegen de Nederlandse vrouw was al een procedure gestart ter zake illegale prostitutie.

Een van de coördinatoren van de actie van deze avond: “We weten dat dit maar een druppel is op een gloeiende plaat. Maar we willen toch drie signalen afgeven. Aan de ene kant blijven we controles uitvoeren dus de illegale sekswerkers zijn gewaarschuwd. Aan de andere kant kun je bij ons ook terecht voor hulp. Die gaan we niet zelf bieden maar we hebben hele korte lijnen met instanties die dat wel kunnen. En we willen aan de legale prostitutie laten zien dat we wel degelijk optreden tegen deze illegale praktijken.” De informatie die bij deze actie is opgedaan wordt aan de gemeente doorgespeeld die er mee verder gaat. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat de dames onterecht uitbetaalde uitkeringen moeten terug betalen. Of dat ze alsnog een belastingaanslag krijgen.

RUPS
Alle dames is aangegeven dat er een Regionaal Programma Uittreden Sekswerkers (RUPS) bestaat. Het uitstapprogramma voor prostituees biedt prostituees hulp en ondersteuning bij het stoppen met prostitutie. 

Politie undercover tegen illegale prostitutie (Foto: Stockfoto politie.nl)
Politie undercover tegen illegale prostitutie (Foto: Stockfoto politie.nl)

Man zwaargewond na steekpartij, dader aangehouden

De politie heeft zondagmorgen een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden na een steekincident in de Herenstraat in Den Haag. Op zondagochtend 24 juni om 05.10 uur werd het steekincident gemeld bij de politie. Een man bleek zwaargewond in de Herenstraat te liggen. Door camerabeelden van stadstoezicht kwam de politie de verdachte op het spoor.

Hij werd in een woning in de buurt aangetroffen en aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens getuigen kregen het slachtoffer en de verdachte ruzie met elkaar in een eetgelegenheid in de Herenstraat. Buiten mondde de ruzie uit in het steekincident. De recherche doet verder onderzoek.

Sinkeldam wint voor het eerst in het rood-wit-blauw

Ramon Sinkeldam heeft voor het eerst in zijn Nederlandse kampioenstrui gewonnen. De renner van Groupama-FDJ was de snelste van een grote kopgroep in Paris-Chauny. Volgende week zondag verdedigt Sinkeldam zijn trui in Hoogereide.

Een kopgroep van zeventien renners reden vroeg in de wedstrijd weg uit het peloton. De voorsprong liep op naar de vijf minuten. In het peloton reden Cofidis en Groupama-FDJ wel op kop van het peloton, maar maakte nooit aanstalten om het gat naar de kopgroep dicht te rijden.

In de finale waren er meerdere aanvalspogingen in de kopgroep van zeventien, maar niemand raakte weg. In de sprint om de winst in de Franse wedstrijd was Sinkeldam de snelste en boekte daarmee zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Groupama-FDJ.

Viviani wint ook laatste rit Adriatica Ionica Race, Sosa eindwinnaar

Elia Viviani heeft ook de laatste etappe in de Adriatica Ionica Race. De Italiaanse sprinter was in een etappe van Grado naar Trieste over 124 kilometer de snelste voor Mark Cavendish. De eindzege in de nieuwe Italiaanse rittenkoers ging naar Ivan Ramiro Sosa.

Zes renners kozen in het begin van de etappe voor de aanval, maar de kopgroep kreeg nooit meer dan twee minuten van het peloton. Op de plaatselijke rondes in Trieste kwam alles weer bij elkaar.

In de massasprint die volgde was Viviani de sterkste in de massasprint. Het was alweer zijn derde ritzege in de Italiaanse rittenkoers en bracht zijn totaal op dertien zeges dit seizoen. Daarmee is hij de succesvolste renner tot nu toe van jaar. Cavendish kwam als tweede over de streep, voor Viviani’s ploegmaat Alvaro Jose Hodeg.

Mascherano: "Nu moeten we laten zien dat we die status verdienen"

Argentinië presteert vooralsnog slecht op het WK en in het Argentijnse kamp zou er hommeles zijn. Javier Mascherano wil het niet bevestigen.

Zaterdag verschenen er berichten in Argentijnse media dat de spelers het gezag van bondscoach Jorge Sampaoli niet meer accepteren en de spelers zouden, met toestemming van bondsvoorzitter Claudio Tapia, het heft in eigen hand hebben genomen. Het zou dinsdag ook niet zeker zijn dat Sampaoli op de bank zou zitten in de laatste groepswedstrijd tegen Nigeria.

"De berichtgeving helpt ons niet, maar we zeggen niet dat onze prestaties slecht zijn vanwege de geruchten", vertelt Mascherano tijdens een persconferentie. "We moeten onze fouten corrigeren. We waren de WK-finalist in 2014 en nu moeten we laten zien dat we die status verdienen."

"Het lot heeft ons nog een kans gegeven en we willen die kans grijpen. Naast het mentale probleem, moeten we de teamprestaties verbeteren. We zullen dinsdag proberen te winnen, in afwachting van Kroatië - IJsland."

Over de relatie met Sampaoli, zegt Mascherano: "Er zijn veel mythes. De coach vraagt de spelers meestal naar hun mening over het funtioneren van het team. Dit is normaal in elke team. Het gebeurt hier en het gebeurde in Barcelona."

Lionel Messi maakt vooralsnog een slecht WK door. In de wedstrijd tegen IJsland faalde hij vanaf de strafschopstip om Argentinië naar de zege te schieten en tegen Kroatië was hij onzichtbaar. "Als er dingen fout gaan, heeft iedereen z'n frustraties", vervolgt Mascherano over het humeur van de aanvaller. "Hij is een mens, maar hij is sterk om de situatie om te draaien."

Erdogan ziet 'democratische revolutie'

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwacht een hoge opkomst bij de presidents- en parlementsverkiezingen in zijn land zondag. "De deelname ziet er goed uit", verklaarde hij vlak nadat hij zelf zijn stem had uitgebracht in Istanbul.

Hij onderstreepte het belang van de stembusgang. "Op dit moment gaat Turkije met deze verkiezingen regelrecht door een democratische revolutie", aldus het staatshoofd.

Ondertussen meldde de grootste oppositiepartij CHP onregelmatigheden bij stemlokalen in het zuidoosten van het land. In het district Suruc in de provincie Sanliurfa zouden gewapende mannen rondlopen en kiezers bedreigen. Verder zouden waarnemers worden tegengehouden.

Erdogan ziet 'democratische revolutie'
Erdogan ziet 'democratische revolutie' (Foto: ANP)

Engeland verslaat Panama met 6-1

Engeland heeft zich zondagmiddag kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de achtste finales op het WK. The Three Lions waren met 6-1 te sterk voor Panama.

Engeland had geen kind aan Panama, maar de eerste kans viel er te noteren voor Panama. Anibal Godoy werd vrijgespeeld voor het doel van Jordan Pickford, maar de middenvelder raakte de bal volledig verkeerd. Na acht minuten spelen brak Engeland toch de ban. John Stones stond volledig vrij bij na een hoekschop en kopte feilloos raak: 1-0. Halverwege de eerste helft hielp Panama de Engelsen in het zadel. Na een overtreding van Jesse Lingard mocht Harry Kane aanleggen voor een strafschop en de spits schoot geweldig raak.

In de negen minuten voor rust zouden er nog drie doelpunten volgen. Lingard kreeg de bal door Raheem Sterling aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en de middenvelder krulde uitstekend raak: 3-0. Een ingestudeerde vrije trap stond aan de basis van de vierde treffer. Kane kopte de bal naar Sterling, die zijn inzet gestopt zag worden door Jaime Penedo, en Stones kopte de rebound alsnog raak. Kane tekende vanaf de strafschopstip voor de 5-0 ruststand aan. Stones en Kane werden vastgehouden bij een strafschop en Kane schoot wederom overtuigend raak.

Engeland nam in de tweede helft gas terug, maar de honger was nog niet helemaal gestild. In de 62ste minuut voltooide Kane zijn hattrick. De 24-jarige spits veranderde een schot van Ruben Loftus-Cheek van richting en plofte in het doel. Kane is nu met vijf doelpunten na twee wedstrijden topscorer op het WK.

Een kwartier voor tijd gaf Panama de Engelsen een waarschuwing dat het graag nog een doelpunt wilde maken. Roman Torres werkte de bal van dichtbij net naast uit een corner. De eretreffer, en de eerste treffer ooit van het land op het WK, volgde twaalf minuten voor tijd alsnog, Felipe Baloy schoot raak uit een vrije trap: 6-1. Komende donderdag gaan België en Engeland in een onderling duel uitmaken wie er als eerste gaat eindigen in Groep G.

Engeland met 6-1 langs Panama. (PRO SHOTS/Action Images)
Engeland met 6-1 langs Panama. (PRO SHOTS/Action Images)

Weinig optimisme bij EU-leiders over migratie

Onder de EU-leiders is weinig optimisme dat hun overleg in Brussel over migratie een doorbraak oplevert. "Vandaag denk ik niet dat er concrete uitkomsten zullen zijn", zei premier Rutte bij aankomst. "Ik heb hoop, maar ben niet superoptimistisch."

Stoppen met moddergooien zou een goed begin zijn, aldus de premier, onder meer verwijzend naar verwijten die Italië aan Frankrijk maakt. "Ik hoop dat er na afloop irritaties zijn uitgesproken en er een goede ronde kan worden gehouden, zodat we donderdagavond, als het weer op agenda staat bij de hele Europees Raad, hopelijk tot besluiten kunnen komen."

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die op het overleg had aangedrongen, zei dat er ook donderdag nog geen oplossing ligt. Zij verwacht meer van afspraken tussen lidstaten onderling. Ruim de helft van de 28 EU-leiders is zondag aanwezig, maar 'asielweigerende' landen als Hongarije en Polen zijn afwezig.

Weinig optimisme bij EU-leiders over migratie
Weinig optimisme bij EU-leiders over migratie (Foto: ANP)

Mortara en Wittmann slaan toe in DTM-weekeinde Norisring

Het DTM-weekeinde op de Norisring heeft zeges opgeleverd voor BMW en Mercedes. Mercedes-coureur Edoardo Mortara was op zaterdag de beste op de korte, illustere baan in Duitsland, de tweede overwinning van het seizoen voor de Zwitser.

Zondag was het de beurt aan de Duitser Marco Wittmann, die met zijn BMW vooral dankzij een sterke strategie de winst kon pakken. Polesitter Daniel Juncadella hield bij de start de leiding, hoewel hij onder druk kwam te staan van de start vertrokken Lucas Auer.

Van de koplopers was Gary Paffett de eerste die naar binnen kwam, waarna de coureurs die al eerder gestopt waren, waaronder Mortara, hem voorbij reden. Mortara opende vervolgens de strijd met de net gestopte Bruno Spengler, waardoor juist Wittmann hem kon passeren.

Wittmann wist met wat moeite ook voorbij Juncadella en Auer te rijden, waarmee duidelijk werd dat wat vroeger stoppen toch het voordeel opleverde. Kampioenschapsleider Paffett kende ondertussen een matige race en eindigde uiteindelijk als dertiende.

Nadat iedereen gestopt was en de posities duidelijk werden streden Wittmann, Mortara en Juncadella om de podiumplaatsen. Het verschil tussen de drie bleef aan de finish beperkt tot minder dan een seconde, maar Wittmann werd niet meer serieus bedreigd en won zijn tweede race van het jaar.

Robin Frijns maakte net als een dag eerder een zeer late pitstop. Na de twaalfde plek van zaterdag kwam de Nederlander nu uit op de achtste plaats. Paffett houdt de leiding in de titelstrijd, Mortara en Wittmann volgen, terwijl Timo Glock met tien tweede plaatsen schade opliep.

Shania Twain geeft haar zoon geen cadeau

Shania Twain heeft haar 16-jarige zoon Eja nog nooit een verjaardagscadeau gegeven. De 52-jarige countryzangeres wil haar kind niet verwennen, legt ze uit aan Mirror.

Shania groeide op in een gezin waar ze geen rooie cent hadden en de zangeres wil haar zoon ook graag wat bescheidenheid meegeven in de opvoeding. "Je moet echt je best doen om je kinderen niet te verwennen", aldus Shania. "Ik moet erop letten om hem niet alles te geven wat hij wil. Daarom heb ik als cadeau voor zijn verjaardag nooit iets anders gedaan dan een taart bakken."

Twain legt uit dat haar zoon nooit het gevoel heeft gehad iets tekort te komen. Sterker nog: hij keek uit naar zijn verjaardagstaart. "Hij heeft nooit anders gekend." En ook met Kerstmis wordt er niet met geld gesmeten. "Dan krijgt hij nooit meer dan drie cadeaus. Dat is geen rijkeluisviering." Bovendien is de regel in huize Twain: "Alles wat je langer dan een maand niet gebruikt, gaat naar het goede doel."

Toch zegt de zangeres dat ze ook weer niet doen alsof ze arm zijn. "Als hij een shirt nodig heeft, dan krijgt hij een shirt. Ik ga niet doen alsof we arm zijn als dat niet het geval is."

Geen verjaardagscadeau voor zoon Shania Twain
Geen verjaardagscadeau voor zoon Shania Twain (Foto: BuzzE)

Pinkpopchauffeur S. zag slachtoffers te laat

Danny S., de man die vastzat voor de dodelijke aanrijding na Pinkpop in Landgraaf, merkte pas dat er mensen op de weg zaten toen hij ze aanreed. Omdat hij de mensen niet had gezien, kon hij ook niet meer remmen of uitwijken. Dat staat in een verklaring die zijn advocaat zondag heeft verspreid.

De Mensheggerweg was tijdens Pinkpop afgesloten geweest, maar was kort voor het ongeluk vrijgegeven voor het verkeer. Er gold nog wel een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Na de aanrijding was S. naar eigen zeggen in shock en is in een waas naar huis gereden. Hij kan zich niets herinneren van wat er is gebeurd. Wel betreurt hij het achteraf dat hij niet is gestopt. Toen hij eenmaal weer bij zinnen was, heeft hij zich vrijwillig gemeld bij de politie. De aanrijding kostte een man uit Heerlen het leven. Een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf raakten zeer zwaargewond.

Getraumatiseerd

Volgens zijn advocaat had S. geen enkele intentie anderen in gevaar te brengen en is hij zelf ook getraumatiseerd. Hij wilde deze verklaring uitgeven om zijn kant van het voorval te belichten, omdat hij dat tot nu toe nog niet heeft kunnen doen omdat hij in beperkingen zat.

S. betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers en zou het liefst de tijd willen terugdraaien, aldus zijn raadsman. S. werd vrijdag vrijgelaten omdat hij volgens het OM niet van opzet wordt beticht. Wel blijft hij nog verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval.

Danny S. was zelf ook naar Pinkpop geweest en was zondag voor middernacht thuis in Heerlen. Maandagochtend vroeg was hij op weg naar zijn werk in Amsterdam, als podiumbouwer voor het concert van Beyoncé en Jay-Z.

Pinkpopchauffeur S. zag slachtoffers te laat
Pinkpopchauffeur S. zag slachtoffers te laat (Foto: ANP)

Ajax zonder Van de Beek naar trainingskamp in Duitsland

Donny van de Beek blijft komende week in Amsterdam achter als Ajax afreist naar Duitsland voor een trainingskamp.

De 21-jarige middenvelder is niet fit genoeg, waar ook Frenkie de Jong nog niet is hersteld van een enkelblessure. "Bij Donny sluimert al het hele voorjaar een blessure, veroorzaakt door overbelasting, aan de adductoren en dat willen we eerst helemaal laten herstellen voordat hij aan het nieuwe seizoen begint", vertelt Erik ten Hag in gesprek met Ajax Life.

"Donny ligt zeker niet helemaal stil. Hij gaat ook aan zijn conditie werken. Het is puur dat hij in Amsterdam gerichter aan zijn herstel kan werken dan in Duitsland." Ajax reist maandag op naar Duitsland en daar staat later op de dag een oefenwedstrijd tegen SC Preussen Münster op het programma.

Ajax speelde zaterdag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en was daarin met 0-7 te sterk voor tweededivisionist VVSB.

"Boateng lijkt te denken dat hij Franz Beckenbauer is"

Gary Neville en Roy Keane hebben geen goed woord over voor de Duitse centrale verdediger Jérôme Boateng na zijn prestatie tegen Zweden.

Duitsland ontsnapte zaterdag in de wedstrijd tegen Zweden aan nieuw puntenverlies nadat Toni Kroos in de 95ste minuut zijn land naar de 2-1 zege schoot. De Duitsers stonden op dat moment al met tien man nadat Boateng met zijn tweede gele kaart was weggestuurd.

"Boateng loopt op het veld alsof hij zondagvoetbal speelt", vertelt Keane bij ITV. "Hij is een schande geweest. Haal hem van het veld." Neville is het eens met de Ier: "De centrale verdedigers van Duitsland zijn een 'joke' geweest. Boateng lijkt om de een of andere reden te denken dat hij Franz Beckenbauer is, hij denkt dat hij dé speler is."

"Hij heeft onder Josep Guardiola gespeeld en begon te geloven dat hij een fantastische voetballer is. Hij was een 'joke' in deze eerst helft. Hij heeft waanideeën, denkt dat hij een speler is; hij dwaalt naar voren en slentert in de wedstrijd."

"Duitsland speelde beter zonder hem", sluit Keane af. Duitsland neemt het woensdag in de laatste groepswedstrijd op tegen Zuid-Korea en hoopt dan kwalificatie voor de knockout-fase veilig te stellen.

Geen steun VS meer voor Syrische rebellen

Syrische rebellen in het zuidwesten van Syrië hoeven niet te rekenen op militaire steun van de VS in hun strijd tegen het Syrische leger dat met hulp van Rusland terrein probeert terug te winnen. Dat blijkt uit een boodschap die het Amerikaanse leger heeft doen uitgaan naar leiders van het Vrije Syrische Leger (FSA).

De hoop bij de rebellen dat Washington wel weer steun zou geven werd eerder aangewakkerd door andere berichten. De VS waarschuwden de Syrische president Bashar al-Assad en zijn Russische bondgenoten vooral geen activiteiten te ontplooien in de zogenoemde de-escalatiezone die Amerika en Rusland hebben afgesproken. Inbreuk zou "serieuze gevolgen" kunnen hebben.

Maar de laatste boodschap klinkt heel anders. De rebellen is te verstaan gegeven dat ze zelf maar moeten beslissen hoe ze het Syrische offensief weerstaan. De VS hebben de FSA eerder met wapens en miljoenen dollars gesteund. Volgens militaire waarnemers heeft Amerika de steun opgeschort nadat president Donald Trump het programma schrapte.

Geen steun VS meer voor Syrische rebellen
Geen steun VS meer voor Syrische rebellen (Foto: ANP)

Ed Sheeran twee keer naar toilet tijdens show

Ed Sheeran is zaterdag tijdens zijn concert in Cardiff tot twee keer toe van het podium gelopen om te gaan plassen, meldt de BBC. De 27-jarige zanger zei tegen het 60.000 man aanwezige publiek dat dit hem nooit eerder was overkomen.

Sheeran, die flink wat flesjes water dronk in het begin van de show, informeerde het publiek dat hij 'moest plassen' nadat hij zijn hit Galway Girl had gezongen. Drie nummers later was de nood wederom hoog. Halverwege het lied Photograph stopte de roodharige zanger met zingen. "Het spijt mij zo, Cardiff", zei hij, voordat hij opnieuw het podium afrende.

Gelukkig konden de concertgangers wel lachen om Eds toiletbezoekjes. Sheeran werd dan ook met luid gejuich ontvangen toen hij terugkeerde op het podium. "Ik treedt al op sinds mijn veertiende en dit heb ik nog nooit gedaan. En nu doe ik het voor de ogen van 60.000 mensen." Fans van Ed lachten op Twitter om de plaspauzes. "Ik heb nog nooit 60.000 mensen zo geduldig zien wachten op iemand die naar het toilet moet... twee keer", schreef een concertganger.

Sheeran is momenteel bezig met zijn Divide wereldtournee. In het kader hiervan staat hij aanstaande donderdag en vrijdag in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Ed Sheeran twee keer naar toilet tijdens show
Ed Sheeran twee keer naar toilet tijdens show (Foto: BuzzE)

Woedende Serviërs dienen protest in tegen arbitrage

In Servië kan men er nog altijd niet mee leven dat de WK-wedstrijd tegen Zwitserland met 2-1 werd verloren. Servië had gedurende de wedstrijd bij 1-1 vermoedelijk een penalty moeten hebben, maar kreeg dat van de Duitse scheidsrechter Felix Brych niet.

Aleksandar Mitrovic werd door twee Zwitsers naar de grond gejudood, maar Brych kende geen penalty toe. De videoscheidsrechter keek er mogelijk wel naar, maar heeft de beslissing van Brych - die de herhaling niet kwam bekijken - in elk geval niet terug laten draaien.

"Kroatië kreeg voor iets veel minders wél een penalty tegen Nigeria, dus het lijkt erop dat het VAR-systeem selectief wordt gebruikt", aldus de Servische bond. "De arbitrage was duidelijk bevoordeeld, zoals veel artikelen in kranten ook ondersteunen."

Volgens de Serviërs kregen hun spelers gele kaarten voor overtredingen die, als ze door Zwitsers gepleegd worden, niet bestraft werden. "Vooral de beslissing om Mitrovic geen strafschop toe te kennen was opvallend. Iedereen zag het, behalve Brych. Met de VAR moeten controversiële situaties toch voorkomen worden?", vraagt de bond zich af.

AZ en Vlaar bereiken mondeling akkoord over contractverlenging

Ron Vlaar is ook komend seizoen in het shirt van AZ te bewonderen. Beide partijen hebben een mondeling akkoord bereikt over een contractverlenging.

Het contract van de 33-jarige verdediger loopt op 30 juni af en Vlaar gaat nu bijtekenen tot de zomer van 2019, zo meldt AZ via de officiële clubwebsite.

"We zijn verheugd dat we Ron nog een jaar langer aan ons hebben kunnen binden", vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Ron is met zijn ruime ervaring nog steeds een toegevoegde waarde voor deze selectie. We zijn blij dat we daar nog een jaar gebruik van kunnen gaan maken."

Vlaar kwam afgelopen seizoen, mede door blessureleed tot dertien wedstrijden in de hoofdmacht van AZ. De 32-voudig international keerde in december 2015 terug voor een tweede periode bij de Alkmaarders. In totaal speelde Vlaar tot dusver tachtig wedstrijden voor AZ, waarin hij twee keer het net vond en één assist gaf.

FIFA aan de tand gevoeld over Russische staatsdoping

Wereldvoetbalbond FIFA is stevig aan de tand gevoeld over het Russische staatsdopingschandaal. Journalisten formuleerden twaalf gedetailleerde vragen, onder meer over het hoe en waarom van het houden van een WK in een door meerdere sportbonden wegens staatsdoping geschorst land.

Aan de FIFA wordt onder meer gevraagd hoeveel dopingtests de Russische WK-selectie in de afgelopen maanden heeft ondergaan. Ook wordt gevraagd naar de vooruitgang van diverse onderzoeken naar doping in het Russische voetbal en is men benieuwd wat de stappen zullen zijn die de FIFA tegen Rusland gaat ondernemen.

De immer transparante voetbalbond was weer duidelijk en antwoordde als volgt: ...

De Vries wint in Formule 2 in Frankrijk

Nyck de Vries heeft zijn tweede overwinning in de Formule 2 binnen. De 23-jarige Nederlander won vorig jaar al in Monaco, dit keer was hij de beste in de sprintrace op het Franse circuit van Paul Ricard.

Bij de start schoof De Vries van de vierde plek op naar de derde plaats, achter Nicholas Latifi en Louis Deletraz. George Russell, die zaterdag de hoofdrace won, dook met technische problemen al voor de opwarmronde de pitstraat in en was gelijk kansloos voor een degelijk resultaat.

De Vries keek ondertussen even wat de mannen voor hem deden en na vier ronden opende Deletraz met succes de aanval op Latifi. De Canadees werd twee ronden later verschalkt door De Vries, die halverwege de race met een indrukwekkende inhaalactie buitenom Deletraz naar de leiding ging.

De Fries stond die leidende positie niet meer af en zijn zege kwam dan ook niet meer in gevaar. Hij won voor Deletraz, terwijl Luca Ghiotto de derde podiumplek pakte. Latifi reed zijn voorvleugel in de slotronde nog aan gort door achterop kampioenschapsleider Lando Norris te rijden.

Winnaar Asus ROG Event

Het was een lastige keuze, maar we hebben toch de knoop doorgehakt. De winnaar van de premiumkaartjes voor het Asus ROG Event is Fok!ker GwnIk020 geworden. Zij mag met iemand aanstaande zaterdag genieten van een dag als VIP in Theater Gooiland te Hilversum.

De winnende slogan is dus: “Jouw gaming basis vind je bij Asus”

Asus ROG Event

Een eervolle vermelding voor Fok!ker WeerWachtwoordVergeten. Asus ROG vond zijn inzending het leukste, maar hij gaf aan 30 juni andere verplichtingen te hebben. Jammer.  Wil je ook aanwezig zijn, dan kun je hier nog gewone kaartjes aanschaffen. Helaas zijn alle premiumkaartjes reeds uitverkocht.

Asus ROG Event

Asus ROG Event

Boccolacci raakt GP3-winst kwijt, eerste zege Ilott

GP3-coureur Dorian Boccolacci heeft de hoofdrace van zaterdag toch niet gewonnen. De Fransman leek de eerste zege voor het Nederlandse MP Motorsport binnen te hengelen, maar werd na afloop gediskwalificeerd: er was niet meer genoeg brandstof aanwezig in de tank om een monster te nemen. Anthoine Hubert kreeg de zege zo in de schoot geworpen.

Op zondag was de poleposition voor Pedro Piquet, maar de jonge Braziliaan moest de leiding al snel afstaan aan Callum Ilott. Op de Brit stond vervolgens geen maat en de debutant van ART Grand Prix boekte op overtuigende wijze zijn eerste zege in de GP3, voor Piquet en de Australiër Joey Mawson.

Aanhouding na vondst lijk in Bodegraven

Een team van rechercheurs doet, onder leiding van een officier van justitie, onderzoek naar het overlijden van een man in een woning aan de Weeshuisbaan in Bodegraven. Een getuige zag zaterdag 23 juni om 12.00 uur de man in de woning liggen en alarmeerde direct de hulpdiensten.

De man bleek al te zijn overleden. De politie heeft vanwege de omstandigheden waarin de man is aangetroffen een Team Grootschalige Opsporing opgestart om onderzoek te doen naar de oorzaak van zijn overlijden. Een Team Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan in de woning. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld.

Het rechercheteam is op zoek naar getuigen die informatie hebben. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 -7000.

Update 24-6 12:07 uur
De politie heeft een 34-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de de man die zaterdag werd aangetroffen . De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De aangehouden man is eveneens 34 jaar en zou een medebewoner van de overledene zijn. 

Eerlijke dronkelap rijdt muur omver

Om ongeveer 01:20 uur in de nacht van zaterdag op zondag werd een bewoner van de Gagelrijzen in Sint Willebrord wakker van een harde klap. Hij ging naar buiten en zag dat een afscheidingsmuur tussen zijn huis en dat van zijn buren was vernield en dat brokstukken zijn geparkeerde auto flink hadden beschadigd.

Even later ging de bel en stond de veroorzaker, een 38-jarige automobilist uit Rucphen, voor zijn deur. Deze verklaarde dat hij tegen de muur was aangereden. Hij gaf zijn gegevens aan de verbaasde man en vertelde dat de schade geregeld zou worden. Daarna vertrok hij. De bewoner van de Gagelrijzen belde de politie die vervolgens het verhaal van de man kwam aanhoren.

De agenten zijn naar de woning van de veroorzaker gereden en hebben van hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij had gedronken. De man uit Rucphen is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan is niet bekend. De man kreeg een rijverbod en de agenten hebben de man nogmaals met klem gevraagd om de schade te regelen.

TT Circuit Assen gaat voor F1-race in 2020 of 2021

Het circuit in Assen hoopt dat de Grand Prix van Nederland in 2020 of 2021 op de kalender staat. Voorzitter Jos Vaessen van The Dutch Grand Prix Foundation denkt dat de race de best bezochte Grand Prix in Europa kan worden.

Organisator The Dutch Grand Prix Foundation werkt hard om de Formule 1 naar Nederland te halen. “We gaan voor 2020 of 2021”, laat Vaessen aan Motorsport.com weten. “We hopen op 2020.”

Het circuit kreeg in januari een positieve beoordeling van wedstrijdleider Charlie Whiting. Plannen voor wijzigingen aan de baan zijn inmiddels ter beoordeling ingediend bij de F1-organisator Formula One Management (FOM). De wijzigingen houden onder andere in het verlengen van de Veenslag ten behoeve van een DRS-zone en het verbreden van de Strubben. Indien de plannen goedgekeurd worden door de FOM dan kan het circuit verder in gesprek met F1-eigenaar Liberty Media. The Dutch Grand Prix Foundation streeft naar een contract voor vijf jaar om zo een kwalitatief hoogwaardig evenement neer te kunnen zetten.

“We hopen de andere kandidaten voor een Grand Prix met een beter circuit, betere faciliteiten en meer zitplaatsen af te kunnen troeven”, vervolgt Vaessen. “Een ding is zeker: als de Formule 1 naar Nederland komt, dan worden wij waarschijnlijk de wedstrijd met de meeste bezoekers in Europa. Assen staat sowieso bekend om het vele publiek dat altijd langs de baan staat. De Dutch TT trekt 100.000 tot 110.000 toeschouwers op de racedag. Ik kan me niet voorstellen dat de Formule 1 minder goed bezocht zou worden.”

Droogste juni sinds 1962

Met gemiddeld over het land 26 mm tegen 68 mm normaal is juni sinds 1962 niet zo droog verlopen. In dat jaar viel in juni slechts 21 mm gemiddeld over het land. In het westen, midden en zuiden verloopt de maand zelfs recorddroog! De lichte buitjes van dit weekend zijn een druppel op de gloeiende plaat. De rest van de maand verloopt vrij zonnig, zomers warm en kurkdroog. Het landelijk neerslagtekort is al opgelopen naar 125 mm en stijgt komende week verder naar ruim 150 mm.

In 56 jaar is juni gemiddeld over het land niet zo droog geweest als dit jaar. Daarbij kwam het alleen op 1, 7 en 8 juni regionaal tot zware buien. Op andere dagen viel wat lichte (mot)regen, waarbij het onder de bomen nog droog bleef. Op veel plaatsen in het midden, westen en zuiden is het de droogste juni sinds 1901.

Droogterecord voor Zeeland
In Vlissingen is deze maand 1 mm gevallen en daar blijft het zeer waarschijnlijk ook bij. Daarmee is dit met afstand de droogste juni uit de meetreeks in Zeeland. In 1962 viel namelijk 5 mm. Niet eerder viel op één van de huidige automatische weerstations van het KNMI zo weinig neerslag in juni.

Ook in Eindhoven is het recorddroog met 9 mm tegen 11 mm in 2010. Schiphol heeft ook een nieuw record met 6 mm tegen 10 mm in 1988. Bij het KNMI in De Bilt is 12 mm gevallen en ook dat is een record sinds 1901. In de historische waarnemingen sinds 1706 was het alleen in 1899 en 1858 droger met respectievelijk 7 en 1 mm.

Bijna bij 5% droogste jaren
Het landelijk neerslagtekort bedraagt momenteel circa 125 mm en stijgt deze week snel naar ruim 150 mm. Het neerslagtekort is het verschil tussen de verdamping en de hoeveelheid gevallen neerslag. Tijdens zonnige en droge dagen verdampt dagelijks zo’n 6 mm. Volgens de huidige verwachting hoort 2018 daardoor begin juli bij de 5% droogste jaren sinds het begin van de metingen.

In delen van Twente en de Achterhoek is het neerslagtekort nu al opgelopen naar ruim 180 mm. Ook in Midden-Limburg en het noorden van de Veluwe is het kurkdroog. Op andere plekken, waar in mei en juni hevige buien vielen, valt het mee met de droogte. Vooral in Groningen is het tekort slechts gering.

Droogste juni sinds 1962 (Kaart: Weeronline.nl)
Droogste juni sinds 1962 (Kaart: Weeronline.nl)

Chinese juryleden kunstschaatsen geschorst wegens bevoordelen Chinezen

Twee Chinese juryleden in het kunstschaatsen hebben naar aanleiding van hun optreden op de Olympische Spelen van Pyeongchang eerder dit jaar een schorsing gekregen. Schaatsbond ISU oordeelde dat de twee flink voordeel gaven aan Chinese kunstschaatsers.

Chen Weiguang en Huang Feng gaven beiden aanzienlijk hogere scores aan Chinese schaatsers dan de rest van de juryleden. Vooral bij het parenrijden was het duidelijk, want de concurrenten van de Chinezen kregen dan juist weer hele lage scores van de jury uit China. De Duitse concurrenten wonnen overigens goud, de Chinezen pakten zilver.

Feng werd eerder al eens gewaarschuwd voor bevoordeeld jureren en heeft een schorsing van één jaar aan de broek gekregen. Chen moet twee jaar toekijken zonder punten toe te kennen en mag op de Olympische Spelen van Beijing in 2022 niet jureren.

15-jarige opgepakt om overval snackbar

Op zaterdagavond kon de politie een 15-jarige jongen uit Nieuw-Vennep aanhouden op verdenking van het plegen van een overval op een cafetaria aan het Almkerkplein in Hoofddorp. Op aanwijzing van twee jongens van 11 en 12 jaar werd de buit later teruggevonden.

Omstreeks 21:30 uur kwam een in het donker geklede man de snackbar binnen. De zaak was eigenlijk al gesloten en de laatste klanten werden geholpen. De verdachte had bij de toegangsdeur staan wachten tot klanten naar buiten liepen, zodat hij naar binnen kon gaan. De man liep naar de toonbank en bedreigde het personeel met een wapen. Hij eiste geld. De man ging er na de overval vandoor met een zak waarin het geld uit de kassa zat. Bij de overval raakte niemand gewond

De gewaarschuwde politie zag op de Baron de Coubertinlaan en donker gekleed persoon lopen. Bij het zien van de politie probeerde hij te vluchten. De verdachte kon echter in de directe omgeving in een steegje tussen woningen worden aangehouden. De verdachte, een 15-jarige jongen, had echter geen wapen of buit bij zich.

Twee jongens meldden bij de politie, dat zij hadden gezien dat de verdachte op zijn vlucht een zak weggooide. De zak werd teruggevonden. Hierin bleek de buit te zitten. Het wapen is nog niet teruggevonden.

Fun met Funda #105 Bizarre collectie in Den Haag

In Den Haag, aan de Westduinweg om precies te zijn, vinden we dit pand. Een dubbel bovenhuis, pal achter de (jacht)havens van Scheveningen. Aan de buitenkant is er weinig opvallends aan het pand te ontdekken, en ook de indeling is niet echt wereldschokkend. De makelaar geeft ook aan dat de woning volledig gerenoveerd moet worden. De inrichting is wat dit pand doet opvallen op Funda. Kijken jullie mee? 

Liever alles onder elkaar zien? Check dan de laatste pagina!

Bizarre collectie in Den Haag (Foto: Funda)
Bizarre collectie in Den Haag (Foto: Funda)

3 arrestaties na vechtpartij

Zondagochtend vroeg werden drie personen aangehouden op de Brink in Deventer. Rond 02:00 uur ontving de politie een melding van ongeregeldheden en een vechtpartij op de Brink. Een groep van 20 personen was een horecagelegenheid uitgezet en gedroeg zich vervelend en agressief richting passanten.

Nadat de groep gevorderd werd zich te verwijderen, keerde deze zich richting de politiemensen en werden er beledigingen geuit. Toen de agenten een persoon wilde aanhouden, begonnen anderen zich met de aanhouding te bemoeien. Uiteindelijk werden er drie personen aangehouden, waarvan één er door een politiehond in zijn arm werd gebeten. De drie werden ingesloten op het bureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

'De plukken haar lagen op straat'

Een Tilburgse vrouw is zaterdagavond door de politie aangehouden omdat ze verdacht wordt van het mishandelen van een plaatsgenoot. De plukken haar lagen op straat. De melding van een vechtpartij kwam binnen om 19:00 uur. Bij een feestje in de tuin van een woning aan de Vriezeveenstraat was het uit de hand gelopen.

Agenten ter plaatse hoorden het verhaal aan. Er was ruzie ontstaan tussen twee exen op het feest. Toen de bewoonster van het huis tussenbeide wilde komen werd ze aangevallen door een van de vrouwen. Ze werd flink mishandeld en haar haar werd uitgetrokken volgens de aangifte. De andere feestgangers trokken de verdachte van haar slachtoffer af. De 27-jarige Tilburgse is aangehouden.

Man berooft jongen en valt vrouw lastig

Een 17-jarige jongen is zaterdagavond tussen 22:00 en 22:30 uur beroofd in fietstunnel ‘de Vissenkom’ op de Gramsbergerweg (onder de J.C. Kellerlaan) in Hardenberg. In de tunnel stond een onbekende man die hem de toegang versperde. Onder bedreiging van een wapen wist de onbekende man hem geld afhandig te maken. Daarna kon het slachtoffer er vandoor gaan.

Het zou gaan om een blanke man van begin 20. Hij droeg een witte Nike pet met logo aan de zijkant en had een piercing bovenin zijn linker oor. Hij droeg een wit vest, een lichtbruine broek en witte Nike schoenen. De man reed vermoedelijk op een witte fiets. Korte tijd later ontving de politie een melding van een vrouw die op dezelfde plek door vermoedelijk dezelfde man was lastig gevallen.

De politie vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben contact op te nemen. Dat kan via de gebruikelijke wegen: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Waterpoloërs Montenegro winnen World League in hol van de leeuw

De waterpoloërs van Montenegro hebben de World League gewonnen. Na de zege in het eigen Podgorica in 2009 is het de tweede keer dat het altijd sterke Balkanland de prestigieuze titel pakt.

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest namen de Montenegrijnen het in de finale op tegen het gastland. Halverwege konden de waterpologekke Hongaren nog juichen dankzij een 6-4 voorsprong, maar Montenegro sloeg terug en kwam op gelijke hoogte: 9-9 na de reguliere speeltijd.

Er moesten dus shootouts genomen worden, waarin World League-topscorer Aleksandar Ivovic de leiding nam. Hij scoorde en zette de toon voor Montenegro, dat de shootouts met 4-2 won.

'Politiek systeem moet worden aangepast'

Driekwart van de Nederlanders vindt dat het politieke systeem in ons land moet worden aangepast. 35 procent opteert voor grote veranderingen, 40 procent voor kleine aanpassingen. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Hij legde de ondervraagden de suggesties voor die de commissie-Remkes eerder deze week opperde over het versterken van de democratie.

Vooral Forum voor Democratie, de PVV, 50PLUS en de SP zijn gebrand op veranderingen. Van alle ondervraagden zijn kiezers van deze partijen het meest te porren voor het rechtstreeks kiezen van de Eerste Kamer, het invoeren van een bindend referendum en het direct kiezen van de minister-president. Ook voelen zij in meerderheid voor het weer invoeren van de opkomstplicht.

Vrijwel alle ondervraagden (83 procent) vinden dat het moeilijker moeten worden voor Kamerleden om zich af te splitsen.

Remkes komt eind dit jaar met zijn eindrapport.

'Politiek systeem moet worden aangepast'
'Politiek systeem moet worden aangepast' (Foto: ANP)

Tiendaags verlof voor Europese vaders

Ondanks Nederland tegen stemde, gaat het toch gebeuren: Alle vaders in de Europese Unie krijgen recht op tien dagen betaald verlof na de geboorte van hun kind. Voor het zo ver is, zullen we nog wel even moeten wachten.

Het kabinet besloot eerder het verlof uit te breiden van twee naar vijf doorbetaalde dagen, nu verdubbeld Brussel dat nog eens. De Europese ministers van Sociale Zaken stemden donderdag in met een voorstel van de Europese Commissie om er twee werkweken van te maken aangevuld met zes weken betaald ouderschapsverlof.

Minister Koolmees was door de Eerste en Tweede kamer naar Brussel gestuurd om het tegen te houden, maar de D66-er legde het af bij zijn collega's, die hem kansloos lieten bij de stemming. Koolmees vindt dat zaken als verklof voor vaders en moeders, net als de pensioenen geen Europese aangelegenheid is. Andere landen denken daar echter anders over. Net als Eurocommissaris Frans Timmermans, die het voorstel voor een minimumverlofnorm nota bene zelf aan de lidstaten voorlegde.

Daarmee is het verlof, dat ook voor lesbische relaties voor de andere moeder geldt nog niet direct als recht is op te eisen. Eerst buigt het Europees Parlement zich er over om vervolgens terug te komen bij de Europese Raad. Het ministerie van Sociale Zaken denk dat het nog wel tot 2022 of 2023 kan duren voor de regels van kracht zijn.

Volgens sociale Zaken gaat Nederland eigenlijk verder dan wat Brussel wil, omdat vanaf 2020 partners recht krijgen om in het eerste half jaar na de geboorte naast de vijf dagen verlof, ook vijf weken verlof op kunnen nemen tegen 70% doorbetaling. Volgens een woordvoerder is "Het Europese ouderschapsverlof veel minder precies vastegelgd".

Koolmees: AOW-leeftijd niet omlaag (Foto: ANP)
Minister Koolmees verliest na opdracht tegen te stemmen. (Foto: ANP)

EODD rukt uit om oude batterij

Henk Heijting, explosievenverkenner bij de politie, stond vrijdagmiddag voor een raadsel. Dat schrijft hij in een post op Facebook. Een stel loodgieters had een mogelijk explosief aangetroffen onder de vloer van een woning in Amersfoort. Eenmaal ter plaatse stond het object, dat behoorlijk verroest was, naast een dixie. 

Henk: "In het omhulsel zag ik 8 staafachtige voorwerpen die met elkaar verbonden leken. Omdat een aantal explosieve stoffen na verloop van tijd instabieler en dus gevaarlijker kunnen worden en wij niet wisten waarmee wij te maken hadden heeft mijn TEV de door mij gemaakte foto's met de EODD (Explosieven Opruimings Dienst Defensie) gedeeld. (sic)"

Vervolgens rukte de EODD met drie man sterk uit. Inmiddels waren ook de voormalige bewoners van de woning opgespoord, maar ook zij wisten niet wat het moest voorstellen. Nadat de mensen van de EODD het voorwerp grondig hadden bestudeerd kwamen zij tot de conclusie dat het om een oude batterij van een vuurtorenlamp ging. "Eind goed, al goed", besluit Henk zijn post. 

EODD rukt uit om oude batterij  (Foto: Politie Rhenen)
EODD rukt uit om oude batterij (Foto: Politie Rhenen)EODD rukt uit om oude batterij  (Foto: Politie Rhenen)
EODD rukt uit om oude batterij (Foto: Politie Rhenen)

Topoverleg in Brussel over migratie

De leiders van zestien EU-landen, onder wie premier Mark Rutte, komen zondag informeel bijeen in Brussel in een poging oplossingen te vinden voor de migratieproblemen in Europa. Er worden geen besluiten genomen en er is geen afsluitende persconferentie.

Het gereis van asielzoekers door Europa, waarover de Duitse bondskanselier Angela Merkel in eigen land zwaar onder druk staat, is een belangrijk punt. Haar minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer dreigt met grenscontroles als lidstaten waar ze zijn aangekomen en geregistreerd hen niet terugnemen. Een conceptstuk waarin staat dat deze landen hiertoe zullen worden gedwongen en er strenger moet worden gecontroleerd in treinen en bussen is van tafel gehaald na Italiaanse bezwaren.

De regering van Italië, waar veel migranten aankomen, eist juist dat asielzoekers eindelijk eerlijk worden verdeeld over de lidstaten. Het is Rome een doorn in het oog dat het land van aankomst verantwoordelijk is voor asielaanvragen. Zaterdag haalde de Italiaanse vicepremier Luigi Di Maio uit naar de Franse president Emmanuel Macron, die volgens hem de migratieproblemen bagatelliseert. Macron vindt dat er niet zo'n grote crisis is als in 2015.

De leiders van de 'asielweigerende' landen Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije komen niet omdat er alleen over oplossingen zou worden gesproken die zij al eerder hebben afgewezen.

Alle leiders zijn volgende week wel aanwezig bij een echte EU-top, waar migratie ook een hoofdrol speelt. Er staat veel op het spel. Als lidstaten op eigen houtje grenscontroles gaan invoeren, is het gedaan met het vrije verkeer van personen in Europa.

Het topoverleg zondag in het gebouw van de Europese Commissie begint om 15.00 uur en duurt naar verwachting een uur of vier.

Topoverleg in Brussel over migratie
Topoverleg in Brussel over migratie (Foto: ANP)

'Russische luchtaanvallen in zuidwesten Syrië'

Russische gevechtsvliegtuigen hebben doelen bestookt in het zuidwesten van Syrië. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn meer dan 25 aanvallen uitgevoerd tegen rebellen in de provincie Daraa. Wat de schade is en of er slachtoffers zijn gevallen is vooralsnog niet bekend.

In het zuidwesten is het leger van de Syrische president Bashar al-Assad de afgelopen week begonnen aan een offensief om delen van het land terug te veroveren op rebellen. Ook Islamitische Staat heeft in de regio nog een gebied in handen. Het is naar verluidt de eerste keer dat Rusland er luchtsteun verleent in bijna een jaar tijd.

Sinds het begin van het offensief zijn er al tientallen doden gevallen en duizenden mensen naar onder meer Jordanië gevlucht. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres heeft een direct einde van de militaire acties in de regio Daraa geëist.

'Russische luchtaanvallen in zuidwesten Syrië'
'Russische luchtaanvallen in zuidwesten Syrië' (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: de komende dagen beter

Er zijn wolkenvelden en er kan met name in het noorden en oosten plaatselijk wat lichte regen vallen. Soms breekt de zon door, het vaakst in het zuidwesten. De maxima liggen tussen de 16°C in het noorden en lokaal 20°C in het zuiden. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht het eerst bewolkt. Later in de nacht komen er van het noorden uit opklaringen en is er kans op nevel en een enkele ondiepe mistbanken. Het blijft overwegend droog. Het koelt af naar een graad of 12 en er staat een zwakke tot matige noord- tot noordwestenwind.

Maandag overdag zijn er flinke perioden met zon, vooral in de kustprovincies. In het uiterste noordoosten kunnen in de loop van de dag wolkenvelden vanaf de Noordzee binnendrijven. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan zee tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit noord tot noordwest. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

De kerk van Hommersum, een klein Duits dorpje bij de grens met Nederland. De foto is zasterdagmorgen precies vanaf de grens gemaakt  (Foto: qltel)
De kerk van Hommersum, een klein Duits dorpje bij de grens met Nederland. De foto is vanmorgen precies vanaf de grens gemaakt (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Bill Gates wil malaria kapotneuken

Bill Gates gaat miljoenen steken (hehe) in een plan om malariamuggen uit te roeien door middel van seks.

Malaria is nog altijd een groot probleem in een groot deel van de wereld en daar wil men toch echt heel graag vanaf, op welke manier dan ook. Het plan is nu als volgt. Het Britse bedrijf Oxitec heeft de opdracht gekregen genetisch gemanipuleerde mannenmuggen te maken die bij de voortplanting een bepaald gen overdragen waar door hun nageslacht allemaal doodgaat voor ze volwassen zijn.

Hierdoor zijn er geen volwassen vrouwtjesmuggen die mensen steken en zo malaria overbrengen. Bij het Zika-virus is een soortgelijke methode al succesvol toegepast, de muggensoort die dat virus bij zich droeg is met 90% afgenomen. 

In 2020 is de genetisch gemanipuleerde mug klaar om te testen. Hoe lang het duurt voordat alle malariamuggen zich hebben doodgeneukt is niet bekend.

Tweede Brexitreferendum?

Twee jaar geleden kwam de uitslag binnen. Toenmalig premier David Cameron had vantevoren gezegd: "We have referendums, not neverendums." Toch gaan er in Groot-Brittannië stemmen op voor een tweede referendum over de Brexit.

Gezien de huidige politieke verhoudingen lijkt dit onwaarschijnlijk, maar zoals het oude gezegde luidt: "Een week kan een eeuwigheid zijn in de politiek."

Volgens tegenstanders ligt de uitslag vast en moet die als democratische wil van het volk worden uitgevoerd. Twee jaar geleden won Leave met 52 tegen 48 procent. Voorstanders stellen dat er destijds teveel onduidelijkheid over de gevolgen was. Ze wijzen ook op een uitspraak van Brexitminister David Davis uit 2012: "Als een land niet van gedachte kan veranderen is het geen democratie."

Zou het dus een goed idee zijn als het Verenigd Koninkrijk, voordat het volgend jaar officieel de EU verlaat, een tweede referendum organiseert?

Nielsen (54) bevallen van 1e dochter

Brigitte Nielsen is op 54-jarige leeftijd bevallen van haar eerste dochter. Dat heeft  people.com bekendgemaakt. Ze had al vier volwassen zoons uit eerdere relaties. 

Het meisje, dat Frida is genoemd, weegt nauwelijks 5 pond en kwam in Los Angeles ter wereld. Foto's heeft uw redacteur (nog) niet kunnen vinden, dus jullie moeten het doen met een video van people waarin People over haar 5e zwangerschap vertelt. Enjoy! (Of niet). 

Turkije naar stembus

Circa 56 miljoen Turken kunnen zondag tussen 07:00 en 16:00 uur (onze tijd) een president en een parlement kiezen. De populaire leider Erdogan die al 15 jaar de lakens uitdeelt, wil een mandaat om nog tot in lengte van dagen aan de macht te blijven. Hij heeft een nieuw presidentieel stelsel geïntroduceerd dat het parlement naar de achtergrond verdrijft. Dat is feitelijk al zo door de noodtoestand die geldt sinds de bloedige couppoging in 2016.

De oppositie onder leiding van de charismatische Muharrem Ince hoopt dat de repressie, de economische neergang en de problemen met miljoenen vluchtelingen de ster van Erdogan zullen doen doven. De pers is gemuilkorfd en tienduizenden zitten vast beschuldigd van betrokkenheid bij de staatsgreep of bij terrorisme, inclusief de linkse pro-Koerdische presidentskandidaat Selahattin Demirtas. De oppositie tegen Erdogan lijkt vooralsnog, afgaande op haar afwezigheid in de traditionele media, kansloos.

Toch zijn de verkiezingen spannend, omdat langzaamaan duidelijk wordt dat Erdogans imago als hervormer en volksheld lijdt onder de problemen waarmee het land kampt en er een 'Erdogan-moeheid' lijkt te ontstaan.

De grote vraag is dan ook of Erdogan in één keer tot president gekozen wordt. Als hem dat niet lukt, komt er 8 juli een tweede ronde. Dan moet hij het hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen Muharrem Ince van de CHP (Republikeinse Volkspartij). Een eventuele tweede ronde zou een pijnlijke nederlaag zijn voor Erdogan. Het zou nog pijnlijker worden als zijn partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) dan ook de meerderheid in het parlement kwijtraakt. De uitslagen komen in de avond en nacht.

Turkije naar stembus in en over noodtoestand
Turkije naar stembus in en over noodtoestand (Foto: ANP)

Hockeyers Pakistan missen killer tegen aartsrivaal India

Het duurde zo’n drie kwarten voor de toeschouwers van de Champions Trophy een vleugje van de enorme, soms krankzinnige rivaliteit tussen de hockeyploegen van India en Pakistan zagen. Maar toen zat iedereen even op het puntje van zijn stoel, in de wedstrijd die India uiteindelijk geflatteerd met 4-0 won van de ploeg van Roelant Oltmans.

Aan het begin van het vierde kwart, bij een 1-0 voorsprong van India, voelde je vanaf de tribune opeens dat er iets ging gebeuren in de strijd tussen de twee voormalige grootmachten, die niet meer zo goed zijn als vroeger, maar nog altijd de grootste aartsrivalen binnen het hockey zijn.

Of het nou de gevaarlijke dribbel van de Pakistaanse speler Ali Shan was of de veel te hoge voorzet van Surender Kumar van India, tot onbegrip en frustratie van zijn twee teamgenoten voor het doel, die hem vermanend toespraken. Er gebeurde opeens genoeg. Het ene na het andere balverlies op het middenveld. Een counter die in een andere counter overvloeide. Het spel werd onrustiger. Rommeliger.

Het was uiteindelijk een schitterende diepe pass van Simranjeet Singh vanaf zijn eigen helft – net achter de middenlijn – waarmee zijn teamgenoot Dilpreet Singh vrij voor de goal kwam te staan. Twee Pakistaanse verdedigers waren hem uit het oog verloren en renden hulpeloos achter hem aan. Het publiek begon al te joelen toen Dilpreet Singh de bal aannam. Koelbloedig schoof hij de bal langs de keeper. En toen gebeurde het. Toen zag je hoe belangrijk deze wedstrijd is. Dilpreet Singh viel op de grond, stond meteen op en smeet zijn stick snoeihard in de lucht.

Het was zoeken naar een moment als dit, in de wedstrijd waarvan de rivaliteit vooral voor rust niet meteen afdroop. Dat kwam misschien vooral door het decor voor een klassieker, dat in Breda toch anders is dan in Azië. Er viel ook geen gele of zelfs geen groene kaart. Maar dít, deze goal, was zo’n moment. De 2-0 bleek voor de Pakistanen, die met een vliegende keeper gingen spelen, al snel het breekpunt. In de laatste paar minuten scoorde India nog twee keer, waarvan één keer in de zoemer. Een doelpunt waarvan de videoscheidsrechter moest controleren of hij wel binnen de tijd was gemaakt.

Aanvallende onmacht van Pakistan
"Ik word er niet meer warm of koud van. Ook niet als ik met 4-0 verlies", zei Pakistan-coach Roelant Oltmans, die vorig jaar nog bondscoach van India was en vandaag min of meer ten onder ging tegen een ploeg die hij in de basis zelf heeft neergezet. "Ik kijk door de uitslag heen. Ik had mijn keeper er ook niet af kunnen halen en de uitslag op 2-0 kunnen houden. Maar dat zit niet in mij. In de periode dat het 1-0 stond hebben we gedomineerd en voldoende kansen gecreëerd om in ieder geval één goal te maken. India deed niks meer, tot het moment dat die counter viel. Dat was het nekschot."

Voor de wedstrijd gaf Oltmans zijn ploeg de boodschap mee dat het aan hén was om te laten zien dat zij hier wel degelijk thuis horen. Ondanks dat Pakistan als oprichter van de Champions Trophy een wildcard voor deze laatste editie had gekregen. Het was de vraag in hoeverre Pakistan dit toernooi geen flater zou slaan. Wat dat betreft zakte Pakistan tegen India allerminst door het ijs. Tot aan de cirkel was het spel soms best aardig. Geen wereldtop, dat zeker niet, maar genoeg om het India lastig te maken.

Vooral de aanvallende onmacht van Pakistan viel op. Keer op keer werd een counter slecht uitgespeeld. Er werden verkeerde keuzes gemaakt. Een bal voorgegeven die op doel had gemoeten. Een schot dat beter niet gelost had kunnen worden. De Pakistaanse aanvallers bleken ook geen uitblinkers in het halen van strafcorners, dat ondanks het gedribbel en gepriegel slechts één keer lukte.

Na de 1-0 van India in de 25ste minuut, een tip-in van Ramandeep Singh, brak de beste fase van Pakistan aan. Een fase waarin het domineerde en kansen creëerde. Een aanval die Oranje-Rood-speler Muhammad Rizwan van achteruit opzette, strandde knullig in de cirkel. Een backhandschot ging naast. Een tip-in op goal werd door keeper Sreejesh Parattu uit de hoek gered. Het duurde tot de 41ste minuut voor Pakistaan een corner haalde. Mubashar Ali pushte hem over. Het was de laatste grote kans voordat aan de andere kant van het veld de 2-0 viel en de wedstrijd was beslist.

Oltmans: "Dit is zonde. We spelen nu nog tegen de nummers één, twee en drie van de wereld. Dat zegt genoeg over hoe moeilijk we het gaan krijgen. Maar we zijn deze wedstrijd niet afgegaan. Dat vind ik belangrijk. We hebben in fases goed gespeeld. We moeten die fase alleen zien te verlengen. Met name aan het begin van de wedstrijd moeten we scherper voor de dag komen. Dat heb ik ook in onze oefenwedstrijden gezien. Het is elke keer hetzelfde liedje. We komen eerst met 1-0 achter, dan beginnen we pas te hockeyen. Dat moet echt anders."

India - Pakistan (4-0)
26' 1-0 Ramandeep Singh
54' 2-0 Dilpreet Singh
59' 3-0 Mandeep Singh
64' 4-0 Lalit Upadhyay

Regerend wereldkampioen Australië heeft met 3-3 gelijkgespeeld tegen België in een heerlijk en meeslepend gevecht, waarin het bij vlagen genieten was en dat even explodeerde na de frommelgoal van de Belgen in de negende minuut.

Een voorzet van Thomas Briels, die zijn driehonderdste interland speelde, belandde in de cirkel bij de Australische verdediger Jeremy Edwards. Hij reageerde niet scherp en verloor het duel van Alexander Hendrickx, die vanuit Edwards’ rug knap zijn stick tegen de bal kreeg. Hendrickx, die volgend jaar bij hoofdklasser Pinoké speelt, werkte vervolgens de bal tegen de Australische keeper Tyler Lovell, die hem met zijn stick wegsloeg, maar knullig tegen de stick van Cédric Charlier aan. Daarmee sloeg de goalie de bal indirect in eigen doel: 0-1.

Meteen daarna werd duidelijk waarom de Aussies door velen als de favoriet voor de eindzege worden gezien. Met een verwoestend schot van Trent Mitton en een intikker van Lachlan Sharp stelden Australië in het tweede kwart met twee goals binnen één minuut orde op zaken: 2-1. Het was voor de Belgen reden genoeg om de koppen even bij elkaar te steken.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Toen vochten de Red Lions zich van een 2-1 achterstand terug naar een 3-2 voorsprong. In het fysiek harde duel schoot Arthur de Sloover met zijn backhand de gelijkmaker binnen en een tip-in van Tom Boon dertien minuten voor tijd leverde de 3-2 op. Australiër Jeremy Hayward pushte even later een strafcorner in de linkerbenedenhoek: 3-3.

Daarna waren er nog acht minuten te spelen. Door het hoge tempo leek het er lang op dat de wedstrijd alsnog een winnaar zou krijgen. In de laatste minuut misbruikten de Red Lions op strategische wijze de videoscheidsrechter om een sneller counter van Australië in de kiem te smoren. Het was het enige minpuntje aan een prachtig duel, dat terecht in een gelijkspel eindigde.

Australië - België (3-3)
9' 0-1 Cédric Charlier
20' 1-1 Trent Mitton
21' 2-1 Lachlan Sharp
38' 2-2 Arthur De Sloover
48' 2-3 Tom Boon
52' 3-3 (sc) Jacob Whetton

CSGO-team SK Gaming stapt op

Het complete team van SK Gaming stapt over naar een andere organisatie. Een verrassende zet, aangezien het team een van de succesvolste in de geschiedenis is. In 2017 wonnen zij bijvoorbeeld acht van de negen lan-finales waar ze in speelden. Tegenwoordig kun je de spelers bewonderen in T-shirts van de organisatie Made in Brazil (MIBR).

MIBR is de vernieuwde versie van het mibr-team, dat eerder succesvol was in Counter-Strike 1.6. Dankzij esport-organisatie Immortals (eigenaars van League of Legends-team Immortals, de band Linkin Park en het NBA (basketbal)-team Memphis Grizzlies) maken ze nu een doorstart in Counter-Strike: Global Offensive. Door het aantrekken van een compleet topteam worden ze meteen serieus genomen. Het team bestaat uit de vier Braziliaanse spelers Gabriel "FalleN" Toledo, Fernando "fer" Alvarenga, Marcelo "coldzera" David, Ricardo "boltz" Prass en de Amerikaan Jacky "Stewie2K" Yip. Meteen na de aankondiging werd bekend dat gok-organisatie Betway de sponsor wordt van MIBR.

Er is geen officiële reden gegeven waarom het team weggaat, maar het was reeds duidelijk dat er wat te gebeuren stond. Tijdens de finale van StarSeries Season 5 Finals op 1 juni weigerden de spelers hun SK Gaming-shirt te dragen uit onvrede over de trainingsfaciliteiten. SK Gaming zit nu tijdelijk zonder team, maar het gerucht gaat dat zij op hun beurt een Braziliaans team genaamd Não Tem Como (wat betekent ‘dat kan niet’) gaan overnemen.

Laatste reviews en specials
special
Interview Serdal Yeter (Echo Zulu)
review
Mortal Kombat 11
special
Interview Jolanda Jansen (Directeur Ahoy)
special
Interview André Guilhoto (coach Origen)
special
Fun met Funda #149 - Woonbootje in Amsterdam
special
Interview met Martin "Wunder" Hansen (G2 Esports)
©FOK.nl e.a.