Drenthe hervat voetbalcarrière en duikt op bij Sparta Rotterdam

Royston Drenthe pakt tot ieders verrassing de voetbalschoenen weer op en heeft bekend gemaakt in de voorbereiding mee te trainen bij Sparta Rotterdam.

De oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid kende een stormachtige start van zijn carrière, maar de status van de linksback brokkelde ook akelig snel weer af toen hij meer met randzaken bezig leek dan met voetbal. Hij maakte een aantal verhuurperiodes mee bij steeds minder aansprekende clubs en zette er zelfs een punt achter toen hij een tijdje zonder club zat. De Rotterdammer richtte zijn op een nieuwe loopbaan als rapper, maar gaat nu toch voor een tweede leven als voetballer.

Gesprekken met trainer Henk Fraser en technisch directeur Henk van Stee hebben hem overtuigd. Drenthe kent hen uit zijn tijd bij Feyenoord en heeft toegezegd ervoor te willen gaan bij de naar de Jupiler League gedegradeerde club. "Het is zeker een verrassing, maar ik wist hier natuurlijk al wekenlang van”, reageert Drenthe op het clubkanaal van Sparta. “Mensen weten natuurlijk hoe mijn band is met Henk van Stee en Henk Fraser. Ik heb een enorm goed verleden met deze twee toppers. Met de trainer heb ik een goed jaar gehad bij de C1 van Feyenoord. En bij de A1 was hij ook weer mijn trainer. Henk van Stee was toentertijd hoofd jeugdopleiding en ik brak daarna heel snel door. Zij hebben alles gezien waar het voor mij begon.”

Drenthe heeft zich door hen over laten halen om te kijken waar hij nog toe in staat is. “We kwamen bij elkaar en zijn om de tafel gaan zitten. Zij weten in welke fase ik ben beland in mijn leven. Ik ben in een bloei en ben open minded. We hebben afgesproken om aan het begin van het seizoen bij elkaar te komen en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen”, vertelt Drente. “We staan er allebei open in en het moet een win-win-situatie zijn voor beide partijen. Dat is waarom ik hier ben en train met Sparta.”

Wat de fans van hem mogen verwachten, durft hij nog niet te zeggen. “De kwaliteiten zijn er nog wel. Maar ik denk niet dat ik nog die jongen ben die een mannetje kan passeren, terugkom en vervolgens weer iemand passeer. Dat houdt op een gegeven moment op. Dat heeft te maken met slijtage en een bepaalde leeftijd. Maar dat de kwaliteiten er nog zijn, daar durf ik wel over te bluffen”, aldus Drenthe, die niet weet of hij nog iets heeft toe te voegen aan Sparta. “Dat is uiteindelijk aan de trainer om te beslissen.”