Cecchinato via Djokovic naar halve finales Roland Garros, Thiem pakt Zverev

Tennisser Marco Cecchinato blijft heerlijk op dreef op Roland Garros. De 25-jarige Italiaanse nummer 72 van de wereld haalde in Parijs voor het eerst de tweede ronde op een Grand Slam-toernooi, maar daar bleef het niet bij.

Cecchinato bleef winnen en speelde zich naar de kwartfinales, waarin hij tegenover niemand minder dan oud-winnaar Novak Djokovic stond. De Italiaan was totaal niet onder de indruk en won de eerste twee sets, waarna Nole zich herstelde en duidelijk de betere was in het derde bedrijf.

Met een vroege break in de vierde set won Djokovic daarin de eerste drie games en dus leek het erop dat de Serviër alsnog in de wedstrijd kwam, maar niks was minder waar. Cecchinato sloeg terug, plaatste de rebreak en maakte het in een slopende tiebreak op het vierde matchpoint af: 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11).

In de halve eindstrijd neemt Cecchinato het op tegen Dominic Thiem. De Oostenrijkse gravelbijter haalde in 2016 en 2017 ook de halve finales in Parijs en dit keer moest hij daarvoor langs Alexander Zverev. De jonge Duitse nummer drie van de wereld kon geen partij bieden voor de Oostenrijker en Thiem stuurde hem in drie sets naar huis: 6-4, 6-2, 6-1.