FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 juni 2018

Val Kilmer aan boord van Top Gun 2

De Amerikaanse acteur Val Kilmer keert terug op het witte doek in de iconische rol waarmee hij zijn grote doorbraak beleefde. The Hollywood Reporter bevestigt dat Val Kilmer heeft getekend voor Top Gun: Maverick, het langverwachte vervolg op de originele actiefilm Top Gun uit 1986 met opnieuw Tom Cruise in de hoofdrol.

In de originele actiefilm Top Gun uit 1986 speelde Val Kilmer de rol van Tom 'Iceman' Kazanski die het tegen Maverick (Tom Cruise) opneemt in de strijd om de titel Top Gun, oftewel de beste jachtvlieger van de Amerikaanse marine. Daarnaast streden de piloten ook om het hart van hun instructeur Charlie (Kelly McGillis). In het vervolg krijgen de jachtvliegers te maken met een wereld waarin drones hun oude stijl van vliegen overbodig lijken te maken.

De release van Top Gun 2 is op 12 juli 2019, 33 jaar na het origineel. Cruise twitterde onlangs een foto dat de opnames zijn begonnen.

Val Kilmer aan boord van Top Gun 2
Val Kilmer aan boord van Top Gun 2 (Foto: BuzzE)

Volleyballers winnen laatste groepsduel in European League

De Nederlandse volleyballers hebben de groepsfase van de Golden European League afgesloten met winst. In Maribor was Oranje in vier sets te sterk voor Slovenië: 1-3 (19-25, 23-25, 25-23, 14-25).

Nederland won de eerste set in Maribor vrij gemakkelijk. In de tweede set had de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen veel meer moeite met Slovenië. Oranje keek tegen een achterstand aan van vijf punten (17-12), maar wist de tweede set toch te winnen. De derde set ging naar Slovenië, maar in set vier was Nederland er weer bij en won vrij gemakkelijk de wedstrijd.

Door de zege op Slovenië eindigt Oranje op de tweede plaats in de groep achter Turkije. Alleen de groepswinnaar van de poule plaatste zich voor het finaletoernooi.

Nieuwe premier van Spanje houdt van de vrouwtjes

De nieuwe Spaanse premier Pedro Sánchez heeft woensdag zijn ministersploeg gepresenteerd. Het gaat om zes mannen en elf vrouwen. "Voor het eerst in de geschiedenis telt een Spaans kabinet meer dan vrouwen dan mannen", concludeerde de premier.

Sánchez bracht zijn conservatieve voorganger Mariano Rajoy vorige week ten val met een motie van wantrouwen. De sociaaldemocraat breidde daarop het aantal ministersposten uit van dertien naar zeventien. Veel prominente posten gaan naar vrouwen. Zo wordt econoom Nadia Calviño minister van Financiën en mag aanklager Dolores Delgado aantreden als minister van Justitie.

Een andere opvallende benoeming is die van voormalig astronaut Pedro Duque, die onder meer wetenschap en innovatie in zijn portefeuille krijgt. De nieuwe ministers leggen donderdag de ambtseed af bij koning Felipe.

Vrouwen in de meerderheid in kabinet Spanje
Vrouwen in de meerderheid in kabinet Spanje (Foto: ANP)

Volleybalsters verliezen in vijf sets van Italië

De Nederlandse volleybalsters hebben hun derde nederlaag geleden in de Nations League. In Rotterdam was Italië in vijf sets te sterk voor Oranje: 2-3 (25-18, 23-25, 25-19, 15-25, 8-15).

Oranje stond na drie sets nog wel op voorsprong (2-1) tegen Italië, maar daarna was de ploeg van bondscoach Jamie Morrison kansloos tegen Italië in de laatste twee sets.

Nederland staat nu met acht overwinningen en drie nederlagen in de Nations League nog wel bij de beste vijf landen die samen met gastland China om de titel gaan strijden. Donderdag nemen de volleybalsters het op tegen Servië, dat dinsdag ook met 3-2 verloor van Italië.

Volgende week zijn in Stuttgart Turkije, wereldkampioen China en Duitsland de laatste tegenstanders.

Noordelijke partners bespreken dreiging Rusland

Minister Ank Bijleveld ontving vandaag haar collega’s van de zogeheten Northern Group. Dit is een samenwerkingsverband van twaalf noordelijke Europese landen die aan de Baltische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan grenzen, regio’s waar de Russische invloed groot is. De bijeenkomst stond dan ook in het teken van de regionale veiligheidssituatie, de relatie met Rusland en het verbeteren van de militaire mobiliteit.

Militaire mobiliteit staat hoog op de agenda bij de EU en de NAVO. De Northern Group bestaat uit lidstaten van beide organisaties. Het verband wordt daarom gebruikt om EU en NAVO-initiatieven ‘aan elkaar te plakken’. De ministers bespraken bijvoorbeeld maatregelen om verplaatsingen van militairen en materieel te vergemakkelijken.

Papierwerk
Zij spraken af om voort te bouwen op bestaande initiatieven van de Scandinavische landen en Baltische staten. Bijvoorbeeld door minder papierwerk van elkaar te vragen voor grensoverschrijdingen. Het doel is dat militairen en materieel razendsnel, zonder bureaucratische rompslomp kunnen verplaatsen in de Northern Group-regio.

Rusland
Bijleveld: “We bevinden ons allemaal in een regio waar Rusland zeer aanwezig en actief is: de Baltische Zee en Noord-Atlantische oceaan. Rusland gedraagt zich assertief: vliegtuigen die zich niet melden bij het binnenvliegen van ons luchtruim, schepen die onaangekondigd door het kanaal varen en zelfs gesimuleerde aanvallen op militaire doelen. Daarom is het goed dat we elkaar regelmatig spreken.”

Northern Group
De ministers willen ook de strategische communicatie afstemmen. De landen gaan daarvoor meer gezamenlijk communiceren over militaire oefeningen. Ook gaan ze nauwer samenwerken bij het herkennen en tegenspreken van Russisch nepnieuws. De landen willen met 1 stem spreken.

De Northern Group is een samenwerkingsverband van Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Alleen de minister van IJsland was afwezig. Nederland is de 1e helft van 2018 voorzitter.

Minister Ank Bijleveld ontvangt collega's van de Noordelijke Europese landen. (Foto: Ministerie van Defensie)
Minister Ank Bijleveld ontvangt collega's van de Noordelijke Europese landen. (Foto: Ministerie van Defensie)

Minister blij met akkoord lerarencao, leraren niet

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) is blij met de nieuwe cao die het basisonderwijs heeft afgesproken. Leerkrachten krijgen er 2,5 procent salaris bij, maar dat valt nog een stuk hoger uit doordat het extra geld dat het kabinet voor de leraren opzij had gezet nu vrijkomt.

Een gemiddelde basisschoolleerkracht gaat er 8,5 procent op vooruit, rekent Slob. Dat komt neer op 3100 euro bruto per jaar.

Het kabinet had 270 miljoen euro gereserveerd om de achtergebleven lonen in het basisonderwijs op te krikken. De schoolbesturen en de leerkrachten moesten dan wel verzekeren dat al dat geld de salarissen ten goede zou komen. Ook moest een bovengemiddeld riante regeling voor werkloze leraren van tafel.

De vakbonden mogen dan instemmen met het akkoord, de actievoerende leraren gaven al te kennen dat de stakingen doorgaan. "We hebben elkaar de komende tijd nog hard nodig om het onderwijs te verbeteren", stelt Slob.

Minister blij met akkoord lerarencao
Minister blij met akkoord lerarencao (Foto: ANP)

Robbie Williams geëvacueerd wegens hotelbrand

Zanger Robbie Williams is geëvacueerd wegens een felle brand in een luxueus hotel in het centrum van Londen. Robbie Williams was een van de vele gasten die in veiligheid zijn gebracht, meldt Hello.

Robbie Williams verbleef in het vijfsterrenhotel ter voorbereiding op de benefietvoetbalwedstrijd Soccer Aid voor Unicef, aanstaande zaterdag. Zijn tegenstander in het stadion Old Trafford is dit keer niemand minder dan voormalig sprintkampioen Usain Bolt. Soccer Aid is een tweejaarlijks initiatief dat in 2006 werd opgestart door Williams, die ambassadeur voor Unicef is. De opbrengst van tickets en donaties gaat geheel naar het kinderfonds van de Verenigde Naties.

De ambassadeur van Unicef werd gespot op beelden van gasten die via de nooduitgang het hotel moesten verlaten. Robbie droeg tijdens de evacuatie een zwart trainingspak van Unicef.

Plaatselijke media melden dat circa 120 brandweerlieden met talrijke brandweerwagens naar het pas gerenoveerde hotel aan de zuidkant van Hyde Park zijn gestuurd. De rookpluimen zijn tot in de wijde omtrek te zien. Volgens waarnemers staat het dak van het oude pand van twaalf verdiepingen in lichterlaaie. Het gebouw werd in 1889 als exclusieve herenclub gebouwd en werd tien jaar later voor een groot deel door brand verwoest. Het werd in 1902 heropend als het Hyde Park Hotel. Het vijfsterrenhotel heet nu Mandarin Oriental Hyde Park. Het heeft een renovatie ondergaan die ruim 210 miljoen euro heeft gekost en in mei werd afgerond.

Robbie Williams geëvacueerd wegens hotelbrand
Robbie Williams geëvacueerd wegens hotelbrand (Foto: BuzzE)

Bejaarde wielrenner dood na koppen trein

Een wielrenner is woensdagochtend 6 juni overleden nadat hij is aangereden door een trein. Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang op de Rijksstraatweg in Sassenheim. Het slachtoffer is een 76-jarige man uit Valkenburg, gemeente Katwijk.

Hoe de aanrijding kon gebeuren is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. De politie roept mensen op die iets gezien hebben van de aanrijding zich te melden via 0900-8844.

Man verdronken in jachthaven

Een man is woensdagavond verdronken bij een jachthaven in Wessem (Limburg, red.).  Hoe de man in het water terecht is gekomen, wordt momenteel door de politie onderzocht.

Rond 18.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een drenkeling. Niet veel later werd de man uit het water gehaald. Pogingen om hem te reanimeren mochten niet baten. Een team van forensische opsporing is onderweg naar de locatie voor verder onderzoek.

Gearbest (Xiaomi) weekaanbiedingen

Het is alweer enige tijd geleden dat we ze hier hebben gepost maar Gearbest maar ze houden nog wel vast aan elke week nieuwe promoties met mooie kortingen. We richten ons op 4 nieuwe acties van deze week.

 Allereerst met het favoriete merk van de FOK! chinashopper: 

Xiaomi gaminglaptop

De laptops van Xiaomi winnen al enige tijd in populariteit. Ze onderscheiden zich door een goede bouwkwaliteit te combineren met goede specificaties voor een Xiaomi prijsje. Deze week heeft Gearbest een speciale aanbieding op de zeer capabele gaminglaptops van Xiaomi. 

Voor $1100 ben je in de Xiaomi laptopsale al eigenaar van een echte gaminglaptop.

En zoals de echte Xiaomi-kenner wel zal weten komt ook de Miband 3 zeer binnenkort uit. De Miband 2 daalt daardoor snel in prijs en deze is dan ook nog in de promotiesale bij Gearbest!

Xiaomi sale

De Miband 2 koop je in de sale voor ongeveer €17,50

Naast bovensgenoemde Xiaomi deals heeft Gearbest nog genoeg andere nieuwe artikelen. Deze week kan je $5 korting pakken op de nieuwste toevoegingen aan het Gearbest assortiment met de couponcode: CEIT30-5!

Gearbest sale 

Je koopt nu de nieuwe Bluedio T5 voor minder dan $50 met de bovengenoemde coupon. 

220418-3 (Foto: gbofficial)

Een ontzettend uitgebreide en complete 3D printer haal je in huis met deze FLSUN S Complete. Eigenlijk is het wat moeilijk uit te leggen allemaal met al die verschillende specificaties, maar de belangrijkste zijn even een 4.3 inch touch screen voor volledige bediening en een platform waarop je 108x86x200mm kan printen. Zie de volledige promotie hier met ook alle specificaties.

Mocht je hier niet genoeg aan hebben dan kan je op onderstaande link nog veel meer aanbiedingen en coupons vinden: 

https://www.gearbest.com/coupon.html

Amsterdam gaat niet onderhandelen met We Are Here

"We Are Here kan geen voorwaarden stellen aan 24 uursopvang. We gaan niet onderhandelen, we gaan een voorstel doen en voorleggen aan de gemeenteraad."

Zo reageert de Amsterdamse locoburgemeester en wethouder Rutger Groot Wassink (werk en inkomen) op het bericht dat de groep uitgeprocedeerde asielzoekers bij nader inzien toch openstaat voor de door Amsterdam aangeboden 24 uursopvang, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Ze willen bijvoorbeeld juridische hulp en een educatief programma.

"Ik wil met iedereen praten en horen wat de mogelijkheden zijn, met alle partners, bewindspersonen en hulpverleners, maar wij als college stellen de voorwaarden", aldus Groot Wassink woensdag in de gemeenteraad. Hij wilde niet vooruitlopen op hoe de opvang eruit moet gaan zien: "Het moet zorgvuldig gebeuren. We zijn nog geen week 'in office' en dit vereist grote zorgvuldigheid en moet bovendien worden afgestemd met het Rijk."

'Geen onderhandeling over 24 uursopvang'
'Geen onderhandeling over 24 uursopvang' (Foto: ANP)

Kim Kardashian krijgt Alice Johnson vrij door gelobby

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gratie verleend aan Alice Johnson, de 63-jarige vrouw die een levenslange gevangenisstraf uitzit wegens drugsdelicten. Realityster Kim Kardashian had vorige week een bezoek aan het Witte Huis gebracht om te lobbyen voor de vrijlating van de vrouw.

Sympathisanten van Johnson, onder wie Kardashian, vinden dat de vrouw te zwaar is gestraft. Ze zit al zo'n 22 jaar achter de tralies. Het Witte Huis stelt nu dat de vrouw een tweede kans verdient. "Hoewel ze tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld, heeft Alice in de gevangenis hard gewerkt om zich te rehabiliteren", aldus een verklaring. "Ze heeft zich als mentor ingezet voor haar medegevangenen."

Trump verleent gratie na lobby Kim Kardashian
Trump verleent gratie na lobby Kim Kardashian (Foto: BuzzE)

Politie vindt ruim twee ton in vuilnisbak

Wat begon bij het overgeven van een pakketje, eindigde bij de vondst van 220.000 euro in een vuilnisbak en de aanhouding van drie mannen voor witwassen. Agenten die bezig waren met een ondermijningsactie, zagen dinsdagavond op de Boezemweg in Rotterdam een verdachte auto rijden. Ze besloten de auto te volgen.

Op de Philip Vingboonsstraat stapte de bijrijder uit. Hij kreeg van een man in een portiek een pakketje overhandigd en stapte weer in. De agenten onderwierpen het voertuig aan een controle en troffen een plastic tas met ruim 30.000 euro aan. Reden genoeg om ook de woning aan de Philip Vingboonsstraat te doorzoeken.

Dat bleek een slimme zet. In het huis werd, in een vuilnisbak, nog eens 220.000 euro aangetroffen. Het geldbedrag is in beslag genomen. De twee mannen in de auto en de man in de woning werden aangehouden voor witwassen. Het gaat om een 44-jarige man uit Limburg en twee mannen van 33 en 43 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Politie vindt ruim twee ton in vuilnisbuik (Foto: politie.nl)
Politie vindt ruim twee ton in vuilnisbak (Foto: politie.nl)

Turkije hekelt Pegida-barbecue in Rotterdam

Turkije heeft boos gereageerd op een geplande barbecue van anti-islamgroep Pegida bij een Rotterdamse moskee. Minister Ömer Çelik (Europese Zaken) reageerde teleurgesteld op het feit dat de Nederlandse autoriteiten geen stokje steken voor de "immorele" actie, bericht het Turkse staatspersbureau Anadolu.

"Andere gemeenten in Nederland staan Pegida niet toe om tijdens de vastenperiode varkens te roosteren bij moskeeën", zei de minister, die Pegida een "fascistische organisatie" noemde. "Maar Ahmed Aboutaleb, de Rotterdamse burgemeester van Marokkaanse afkomst, denkt dat deze activiteit van Pegida niet strijdig is met de wet. Wat een enorme tragedie."

Çelik kondigde aan dat moslims in Rotterdam bloemen zullen leggen rond het gebedshuis "om een muur van liefde op te werpen tegen de geur van haat". "Ze zullen iedereen eraan herinneren dat respectvol moet worden omgegaan met moskeeën, kerken en synagogen", aldus de minister.

Turkije hekelt Pegida-barbecue in Rotterdam
Turkije hekelt Pegida-barbecue in Rotterdam (Foto: ANP)

Europa League blijft te zien bij RTL7

De voetbalwedstrijden van de Europa League blijven ook de komende drie seizoenen te zien op RTL7. De zender had de rechten van het tweede Europese voetbaltoernooi de afgelopen negen jaar al in bezit. RTL zal wel op zoek moeten naar een nieuwe presentator, nu presentator Wilfred Genee na de zomer verkast naar Veronica.

De Europa League is het toernooi waar de meeste Nederlandse clubs aan meedoen. Feyenoord, AZ en Vitesse spelen in de voorronden van de Europa League. Mochten Landskampioen PSV en Ajax falen in de kwalificatie van de Champions League, dan is deelname aan de Europa League een vangnet.

Bij RTL7 worden twee wedstrijden per speelronde uitgezonden. De zender zendt dan laat op de avond ook samenvattingen uit. Wil je alle wedstrijden van de Europa League live zien, dan blijf je net zoals de afgelopen seizoenen aangewezen op Fox Sports. 

De afgelopen jaren was Wilfred Genee spreekstalmeester van de Europa League. Hij werd vaak geassisteerd door Johan Derksen en/of René van der Gijp. Het trio verhuist met Voetbal Inside mee naar Veronica. RTL zal in een later stadium de nieuwe presentator en analytici bekend te maken voor het komende Europa League-seizoen.

Naast Jokanovic ook Blanc in beeld om Conte op te volgen bij Chelsea

Laurent Blanc heeft Slaviša Jokanović vergezeld als leidende kandidaten om Antonio Conte vervangen als Chelsea-manager, zo begrijpt Goal.

De voormalige bondscoach van Frankrijk heeft zelfs een plan opgesteld wie hij als zijn staf wil op Stamford Bridge, terwijl de zoektocht van de Blues naar een nieuwe manager een nieuwe wending neemt.

Chelsea moet nog afscheid nemen van Conte, waarbij de club de Italiaan een compensatiebedrag van tien miljoen euro verschuldigd zou zijn. Dat bedrag zou echter komen te vervallen als Real Madrid een aanbod zou doen om Conte benoemen als vervanger van Zinédine Zidane, die vorige week ontslag nam bij Los Blancos. Jokanović is ook in beeld voor de baan bij Chelsea en er is contact geweest tussen de entourage van de manager van Fulham en Chelsea.

Voormalig Napoli-trainer Maurizio Sarri, die is vervangen door Carlo Ancelotti, was de eerste kandidaat om het stokje over te nemen van Conte, maar financiële kwesties hebben de komst doen bemoeilijken. De voorzitter van de Serie A-club, Aurelio De Laurentiis, eist acht miljoen euro van Chelsea om de Italiaan los te weken. De bedrag was de transferclausule van Sarri, maar Goal begrijpt dat die clausule op 31 mei verlopen is, maar De Laurentiis blijft echter vasthouden aan een hoge vergoeding.

Voormalig Barcelona-trainer Luis Enrique en AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco zijn ook nog in beeld bij de Londenaren.

Songfestival mogelijk niet in Jeruzalem

Het Eurovisiesongfestival 2019 wordt mogelijk niet in Jeruzalem gehouden. Dit zei de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Cultuur en Sport, Yossi Sharabi, tegen Israëlische media. Hij sprak in een antwoord op vragen over het afzeggen van een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Argentinië en Israël.

De Argentijnen zegden op de valreep af omdat ze niet in Jeruzalem willen spelen. De stad is omstreden, omdat Israël het bezette Arabische deel heeft geannexeerd, terwijl dat volgens de VN via onderhandelingen de hoofdstad van Palestina moeten worden. De oefenwedstrijd zou eerst in Haifa worden gespeeld, maar Israël verplaatste het evenement naar Jeruzalem, meldde de krant Haaretz.

Sharabi waarschuwde dat het Eurovisiesongfestival waarschijnlijk ook problemen in Jeruzalem krijgt. "Eurovisie in Jeruzalem? Dat staat helemaal niet vast", aldus de topambtenaar.

Afgelopen maand won de Israëlische Netta Barzilai het songfestival van 2018 in Lissabon. Zoals gebruikelijk organiseert het winnende land het volgende festival. Sharabi's chef, minister Miri Regev (Cultuur en Sport) heeft eerder gezegd dat dat in Jeruzalem zal zijn.

Songfestival mogelijk niet in Jeruzalem
Songfestival mogelijk niet in Jeruzalem (Foto: ANP)

Froukje en Niek na zes jaar uit elkaar

Froukje de Both en Niek van der Bruggen hebben hun relatie na zes jaar beëindigd. De presentatrice en de Veronica-dj gaan als vrienden uit elkaar, zo heeft het management van Froukje gemeld aan RTL Boulevard na berichtgeving hierover van Weekend.

De liefde tussen Froukje en Niek leek vorig jaar al enigszins bekoeld. De twee namen toen een "korte pauze" van twee maanden. Niek vertrouwde er toen nog wel op dat de relatie tussen de twee zou standhouden.

Froukje en Niek werden in 2012 verliefd toen ze samen een radioprogramma presenteerden op Radio 538. De presentatrice had destijds nog een vriend en zelfs trouwplannen.

FOK!kers die intresse hebben in één van beide vrijgezellen kunnen zich aanmelden via de bekende kanalen.

Froukje en Niek na zes jaar uit elkaar
Froukje en Niek na zes jaar uit elkaar (Foto: BuzzE)

'Geef dieren Oostvaardersplassen de prikpil'

De populatie edelherten, konikpaarden en Heckrunderen in de Oostvaardersplassen (OVP) zou stabiel kunnen blijven, als de dieren anticonceptie zouden krijgen. Dat kan vrij eenvoudig middels bewerkte zogeheten likstenen in het gebied, door het voer te mengen of via een prikpil toe te dienen. Elke andere oplossing zorgt ervoor dat er na een poosje toch weer te veel grote grazers zijn, die dan weer afgeschoten moeten worden.

Dat bepleit de Werkgroep Diervriendelijk Populatiebeheer woensdagmiddag tijdens een inspraakronde van de provincie Flevoland over het toekomstig natuurbeheer in de Oostvaardersplassen. Het plan is om het aantal grazers in het vogelbeschermingsgebied dit jaar terug te brengen tot maximaal 1100. Bijna 1200 herten en paarden moeten daarvoor afgeschoten worden of verhuizen. Het doden van gezonde dieren is woensdag het heetste hangijzer.

'Geef dieren Oostvaardersplassen de prikpil'
'Geef dieren Oostvaardersplassen de prikpil' (Foto: ANP)

Ook bij Miss World Nederland geen bikinironde

Miss World Nederland organiseert zondag in Amsterdam een missverkiezing zonder badpakken en bikini's. Het is geen reactie op het besluit van de organisatie van Miss America die de badpakkenronde schrapt. De Nederlandse missverkiezing heeft al geen badpakken sinds 2016, toen Rachelle Reijnders uit Oss als winnares werd gekozen. Dit zegt organisatrice Katia Maes van Miss World Nederland.

"We promoten geen badmode. We zijn een platform voor jonge, krachtige vrouwen die hun mondje ook kunnen roeren zonder badpakken en lingerie", zegt Katia Maes. "Ze tonen uiteenlopend talent, dat kan zingen of ballet zijn. En ze zijn ook heel maatschappelijk bezig. Een badpak voegt daar niets aan toe, hooguit is het voor buitenstaanders leuk om naar te kijken."

Katia is het roerend eens met de organisatie van Miss America om de bikini's en badpakken thuis te laten. "Vrouwen hoeven niet geëtaleerd te worden met bikini's of badpakken om gehoord te worden." De schoonheidswedstrijd Miss World is de oudste in haar soort en verschilt van andere competities doordat het niet alleen draait om het uiterlijk, maar ook om de persoonlijkheid, opleidingsgraad en het goede doel dat de missen steunen.

Zondagavond 20.00 uur is de finale van Miss World Nederland in De Koning Events in Amsterdam. Tijdens de show strijden zestien finalisten om de titel en de kroon. Miss World Nederland is de tegenhanger van Miss Nederland, die wel vast blijft houden aan de badpakkenronde.

Ook bij Miss World Nederland geen bikinironde
Ook bij Miss World Nederland geen bikinironde (Foto: BuzzE)

Sony kondigt Tetris Effect aan

Sony heeft zojuist de eerste van vijf games aangekondigd in aanloop naar hun E3-persconferentie volgende week. Het betreft Tetris Effect dat gemaakt is in samenwerking met Tetsuya Mizuguchi, de man achter onder andere Lumines en Rez.

Die invloeden zijn ook zeker terug te zien, in de spacey graphics en de muziek. Nieuw in de game is de 'Zone' mechanic. Hiermee kunnen spelers de tijd stoppen en voorkomen dat Tetriminos naar beneden vallen. Er zijn meer dan dertig verschillende stages die elk unieke muziek, geluidseffecten en achtergronden hebben. Deze evolueren en veranderen terwijl je speelt.

Ook keren oude modi als Marathon, Sprint en Ultra terug. Dit is niet alles, want meer aankondigingen volgen nog voor de lancering in de herfst van 2018. De game komt naar PlayStation 4 en PlayStation VR. De trailer is hieronder vanaf 11:50 te bekijken.



Team Sky wint met overmacht ploegentijdrit in Dauphiné

Sky heeft de ploegentijdrit overtuigend gewonnen van het Critérium du Dauphiné. De Britse WorldTour-ploeg was in de derde etappe over 35 kilometer maar liefst 38 seconden sneller dan BMC. Lotto Soudal moest genoegen nemen met een derde plaats op 53 seconden van team Sky. Michal Kwiatkowski neemt de leiderstrui weer over van Daryl Impey.

LottoNL-Jumbo moest genoegen met een negende plaats op 1.33 van de winnaars. Voor Vicenzo Nibali en Dan Martin, favorieten voor de eindwinst van het Critérium du Dauphiné, viel de ploegentijdrit. De ploeg van Nibali ( Bahrain Merida) verloor meer dan twee minuten, en de ploeg van Martin (UAE-Team Emirates) verloor 2.28 op Sky.

Sunweb, wereldkampioen op dit onderdeel werd laatste. De Duitse zonder belangrijke renners voor het eindklassement voor 3.20 op de winnaar.

De Graafschap legt vierde en vijfde aanwinst vast

De Graafschap heeft de selectie woensdag versterkt met Daryl van Mieghem en Furdjel Narsingh, zo meldt de club via de officiële kanalen.

Van Mieghem werd vanaf januari 2017 gehuurd van Heracles Almelo en De Graafschap heeft nu besloten om de 28-jarige vleugelaanvaller definitief vast te leggen tot de zomer van 2019. In 43 wedstrijden kwam Van Mieghem tot achttien doelpunten en negentien assists.

"Ik kijk er absoluut naar uit om met De Graafschap op het hoogste niveau uit te komen. Ik heb anderhalf seizoen op huurbasis in Doetinchem gespeeld en iedere wedstrijd genoten van een kolkende De Vijverberg. Dat wordt aankomend seizoen alleen maar meer", vertelt de geboren Amsterdammer.

Narsingh maakt transfervrij de overstap van Cambuur Leeuwarden naar Doetichem en heeft een contract voor één seizoen overeengekomen. De dertigjarige aanvaller speelde in het verleden voor Jong Ajax, Jong AZ, FC Volendam, Telstar en PEC Zwolle.

"Furdjel is een snelle en behendige aanvaller, die goed op de rechterkant uit de voeten kan", stelt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Onze trainers, Henk de Jong en Sandor van der Heide, hebben eerder met hem gewerkt in de Eredivisie. Wij zijn overtuigd dat hij ook voor ons een meerwaarde kan zijn op het hoogste niveau."

De Graafschap legde in een eerder stadium Jordy Thomassen, Mohamed Hamdaoui en Stef Nijland vast.

Clubs bereiken geen akkoord over kunstgras en tv-gelden

De clubs in de Eredivisie hebben geen overeenstemming weten bereiken over eventuele veranderingen, zo meldt Voetbal International.

Woensdag kwamen de clubs bijeen tijdens de algemene vergadering van de KNVB, waar op de zogenoemde 'veranderagenda' onderwerpen stonden als kunstgras, de verdeling van tv-gelden, een kleinere Eredivisie met kampioenpoule en het beschermen van jeugdopleidingen centraal.

In november waren de gesprekken begonnen, met onder anderen Hans Nijland (FC Groningen), Edwin van der Sar (Ajax), Adriaan Visser (PEC Zwolle) en Jacco Swart namens de Eredivisie CV. Vorige maand presenteerde de stuurgroep een plan, waarin een competitie met zestien clubs centraal stond, net als play-offs om het kampioenschap, een zwaardere degredatieregeling, een einde aan kunstgras in 2021, herverdeling van tv-gelden, een hogere vergoeding voor jeugdtransfers en een internationale beloftencompetitie.

Tijdens de vergadering bleek dat clubs niet verder kijken dan het eigen belang en daarnaast maakte de vereiste stemverhouding (een vijf zesde meerderheid) een akkoord vrijwel onmogelijk. Alleen op het onderwerp beloftenelftallen is er een verandering doorgevoerd. De clubs zijn het erover eens dat Jong-ploegen alleen nog spelers jonger dan 23 jaar mogen opstellen.

Eerste trailer voor het laatste seizoen van Telltale's Walking Dead

Telltale Games heeft de eerste trailer van Telltale's Walking Dead: The Final Season online geplaatst. Clementine neemt in de trailer de regels door over hoe je om hoort te gaan met zombies.

De trailer toont voor het eerst de nieuwe engine die Telltale Games gebruikt voor hun aankomende games. Een soepelere performance, meer grafische details en meer variatie in de gameplay is de belofte. De beelden kun je hieronder bekijken.

Op 14 augustus komt de game naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. Later in het jaar komt de game ook nog naar Nintendo Switch.

Kim moest huilen om Kanye's eigenzinnigheid

Kim Kardashian schreeuwde en huilde toen ze voor het eerst de uitspraken hoorde die haar man Kanye West had gedaan over slavernij. De rapper riep vorige maand dat slavernij 'een keuze' was.

"Of ik erom gegild en gehuild heb? Of ik er ruzie om heb gemaakt? Jazeker", zegt Kim tegen Entertainment Tonight. Ze voegt eraan toe dat het paar vaker meningsverschillen heeft.

Kanye West komt er op de single Wouldn't Leave van zijn vorige week uitgekomen album Ye op terug. Hij rapt daarin onder meer dat hij Kim moest kalmeren en dat hij haar nooit zou verlaten. "Ik vind dat echt een mooi liedje", gaat Kim verder. "Dat nummer liet hij me pas op het allerlaatste moment horen en het betekent veel voor me."

Kanye deed zijn slavernij-uitspraak in de studio van TMZ. Het leverde hem destijds veel kritiek op. De rapper houdt de gemoederen de laatste weken sowieso al flink bezig met zijn Twitter-tirades vol eigenzinnige uitspraken.

Kim huilde om slavernij-uitspraak Kanye
Kim huilde om slavernij-uitspraak Kanye (Foto: BuzzE)

Vaderdag-actie: vier het als de familie Shelby uit Peaky Blinders

Wat is er nou stoerder dan als papa overkomen als een van de 'tough guys' uit de succesvolle serie Peaky Blinders, met hoofdrollen voor onder andere Cillian Murphy en Tom Hardy. FOK! biedt jou in samenwerking met Entertainment One en Urbanbozz.com de kans om kennis te maken met de familie Shelby op DVD. En niet alleen dat, je kan je ook kleden als deze familie uit Birmingham.

Seizoen 4 nu op DVD

In het Birmingham van de jaren 20 maken de Peaky Blinders de dienst uit. Seizoen 4 begint in december 1925. Thomas Shelby (Cillian Murphy) heeft ongehoorde en volledige macht veroverd. De voormalige gangster is een man alleen geworden zonder enig contact met zijn familie, waardoor zijn aandacht volledig uit gaat naar zijn duistere business. Wanneer hij op kerstavond een mysterieuze brief ontvangt, realiseert Thomas zich dat het einde van de familie Shelby mogelijk in zicht is en dat hij niet zonder zijn familie kan.

We kunnen twee prijzenpakketten weggeven. De prijzen worden op 12 juni verdeeld zodat ze op tijd arriveren voor Vaderdag!

Een all-out Peaky Blinders pakket, met:

1. De Finn-schoudertas, aangeboden door urbanbozz: https://www.urbanbozz.com/shelbybrothers-finn.html
2. De Shelby Cap, aangeboden door urbanbozz https://www.urbanbozz.com/peaky-blinders-pet-dark-olive.html
3. De 4 seizoenen van de Peaky Blinders reeks op dvd.

Peaky Blinders all-out pakket

Een Peaky Blinders ik heb de dvd's al pakket, met:

1. De Shelby Cap
2. Seizoen 4 van Peaky Blinders op dvd

Peaky Blinders ik heb de dvd al pakket


Doe gauw mee met onze prijsvraag en verras je vader!

Dumoulin gaat voor klassement in Tour

Woensdag maakte Tom Dumoulin bekend in de komende Tour de France voor het klassement te gaan. Na zijn tweede plaats in de Giro d'Italia was het onduidelijk of hij van start zou gaan in Frankrijk en indien met welk doel.

''Ik ben zeer trots op wat we hebben bereikt in de Giro en beschouw elk succes in de Tour als een bonus.'', aldus Dumoulin. ''Tot nu toe dit seizoen was de focus volledig gericht op de Giro en hebben we bewust met de beslissing om in de Tour van start te gaan gewacht tot na de Giro. We hebben gekozen om voor het klassement te gaan. Twee grote rondes achter elkaar is nieuw voor mij.''

In totaal reed Dumoulin vier keer de Tour, de laatste keer was in 2016. In 2014 behaalde hij met een 33e plaats zijn beste resultaat. De 105e editie van de Tour de France gaat op 7 juli van start in het Franse Noirmoutier-en-l'Île.

In de voorlopig selectie van Team Sunweb zijn vijf Nederlanders opgenomen. Van deze selectie zullen uiteindelijk acht renners aan de start staan.

Søren Kragh Andersen (DEN)
Nikias Arndt (GER)
Phil Bauhaus (GER)
Roy Curvers (NED)
Laurens ten Dam (NED)
Tom Dumoulin (NED)
Simon Geschke (GER)
Chad Haga (USA)
Wilco Kelderman (NED)
Michael Matthews (AUS)
Mike Teunissen (NED)
Edward Theuns (BEL)

Oudkerk, Hoes voor burgemeesterschap Amsterdam

Oud-PvdA-politicus Rob Oudkerk wil burgemeester van Amsterdam worden. Zijn sollicitatiebrief staat woensdag te lezen in Het Parool. Hij heeft daarvoor gekozen omdat hij voorstander is van een transparante procedure.

Oudkerk gaat op voor het burgemeesterschap uit een ,,roeping mijn geboortestad te dienen", een gevoel waar hij ,,ondanks de angst en ondanks de schaamte" niet langer omheen kon. Hij verwijst daarmee naar een schandaal rond prostituteebezoek en drugsgebruik, dat hem begin 2004 zijn baan als wethouder in Amsterdam kostte. Hij bezwoer daarna niet meer te zullen terugkeren in de hoofdstedelijke politiek.

In de brief geeft hij een ,,cv van mijn grootste mislukkingen" en zegt dat hij daar veel van heeft geleerd. Oudkerk gelooft meer in ,,personenallianties" en een ,,coalition of the willing" dan in de belangen van instituties. Hij ziet zichzelf als verbinder van de vele bevolkingsgroepen in de stad.

Volgens het Parool melden diverse goed ingevoerde bronnen dat voormalig burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, nu waarnemend burgemeester in de gemeente Haarlemmermeer, op dezelfde functie als Oudkerk heeft gesolliciteerd. De VVD'er wil hier echter niets over zeggen.

Rob Oudkerk wil burgemeester Amsterdam worden
Rob Oudkerk wil burgemeester Amsterdam worden (Foto: ANP)

Bellen naar ander EU-land maximaal 19 cent

Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land mag niet meer dan 19 eurocent per minuut kosten, een sms niet meer dan 6 cent. De lidstaten, Europese Commissie en het Europees Parlement hebben daar in Brussel woensdagmorgen na maandenlang onderhandelen een politiek akkoord over bereikt. De maximumtarieven moeten gaan gelden voor alle buitenlandse gesprekken en sms'en binnen de 28 lidstaten.

De stap volgt op het afschaffen van de roamingkosten in juni vorig jaar. Het akkoord moet nog formeel worden afgerond. Daarna hebben de lidstaten twee jaar om de wetgeving nationaal in te voeren.

De telecomdeal moet ook zorgen voor investeringen in glasvezelbreedband en voldoende radiospectrum voor de 5G-netwerken van de toekomst. EU-commissaris Mariya Gabriel (digitale economie): "Deze nieuwe regels zijn essentieel voor Europa's digitale toekomst. Ze leiden tot betere diensten voor de consument en tot heel snelle netwerken."

Bellen naar ander EU-land maximaal 19 cent
Bellen naar ander EU-land maximaal 19 cent (Foto: ANP)

Rotterdam mag vervuilende benzineauto weren

De gemeente Rotterdam mag ook benzineauto's van vóór juli 1992 weren uit het centrum van de stad. De Raad van State oordeelde woensdag dat de gemeente de zogenoemde milieuzone weer volledig mag handhaven.

Rotterdam stelde de milieuzone in 2015 in voor een groot aantal straten in het centrum en het noorden van Rotterdam. Binnen die zone mogen geen dieselauto's van vóór 2001 rijden. Ook benzineauto's van vóór juli 1992 mogen niet in dit gebied komen. Met de milieuzone wil de gemeente de luchtkwaliteit in het centrum verbeteren. Het onderwerp is al lange tijd onderwerp van juridisch gesteggel.

Rotterdam mag vervuilende benzineauto weren
Rotterdam mag vervuilende benzineauto weren (Foto: ANP)

Rechter: treinkaartje geen recht op zitplaats

Iemand die een treinkaartje koopt, koopt daarmee niet het recht op een zitplaats. Dat heeft een rechter bepaald in een zaak aangespannen door ConsumentenClaim tegen de Nederlandse Spoorwegen (NS).

Volgens de rechtbank geeft het kaartje recht op vervoer. "En dat resultaat wordt ook behaald. De wijze waarop dat vervoer plaatsvindt, is niet in de wet bepaald", aldus de rechter in het vonnis. NS Reizigers maakt volgens de rechter verder aannemelijk dat "zij zich in voldoende mate inspant om het vervoer zo veilig mogelijk plaats te laten vinden".

ConsumentenClaim, een bedrijf gespecialiseerd in massaclaims, daagde de NS voor de rechter wegens overvolle treinen. Uit een inventarisatie in november 2016 op het intercity-traject van Utrecht naar Amsterdam-Zuid zouden veel mensen (45 procent) langer dan een kwartier hebben moeten staan.

Rechter: treinkaartje geen recht op zitplaats
Rechter: treinkaartje geen recht op zitplaats (Foto: ANP)

Pornobedrijf doet Roseanne een aanbod

Roseanne Barr kan wellicht toch iets lucratiefs halen uit de rel die vorige week rond haar ontstond. De Amerikaanse comédienne is door een pornobedrijf benaderd om een rolletje te spelen in een van zijn producties. De actrice krijgt er 150.000 dollar (zo'n 128.000 euro) voor als ze ja zegt.

"Een deel van wat je uniek maakt, is je houding en je openheid", prijst XBlaze-baas Jeff Dillon Roseanne in een open brief aan de comédienne. "Hoewel de porno-industrie niet je gebruikelijke werkgebied is, zijn wij er zeker van dat iemand als jij, een superster die nog steeds invloedrijk is, kan slagen."

Roseanne heeft voor zover bekend nog niet op het aanbod gereageerd. Vorige week werd de reboot van Roseanne, de populaire sitcom uit de jaren 80 en 90, door ABC van de buis gehaald na een racistische tweet van de actrice. De 65-jarige Roseanne viel een voormalig adviseur van oud-president Obama aan door een toespeling te maken op haar Afro-Amerikaanse achtergrond en haar religie.

Pornobedrijf doet Roseanne een aanbod
Pornobedrijf doet Roseanne een aanbod (Foto: BuzzE)

Vitesse haalt transfervrij topscorer uit Algerije

Vitesse heeft de selectie versterkt met Oussama Darfalou. De 24-jarige Algerijnse spits komt transfervrij over van USM Alger.

Darfalou werd afgelopen seizoen met achttien doelpunten in 27 wedstrijden topscorer in de Algerijnse competitie. Via de officiële clubkanalen meldt Vitesse dat de spits een vierjarig contract heeft getekend.

De voormalig jeugdinternational van Algerije kwam eerder uit voor RC Arbaa en stapte in de zomer van 2015 op huurbasis over naar USM Alger en tijdens het seizoen 2015/16 werd hij kampioen in Algerije. De club legde hem vervolgens in de zomer van 2016 definitief vast. Darfalou kwam in 2016 in actie voor het Olympisch elftal. Hij kwam in 87 wedstrijden op het hoogste niveau in zijn thuisland tot 42 doelpunten.

"Na mooie en succesvolle jaren in Algerije wil ik mijzelf laten zien in Europa. Ik voel mij gevleid dat Vitesse mij die kans biedt. Ik wil mij zo snel mogelijk gaan aanpassen aan de taal, cultuur en Nederlandse speelwijze", laat de kersverse aanwinst weten.

Interim-technisch directeur Marc van Hintum stelt dat Vitesse op zoek moest naar een spits om de positie dubbel bezet te hebben. "Darfalou gaat de concurrentiestrijd aan met Tim Matavz. Los van de goede statistieken van Darfalou, is het een mooie bijkomstigheid dat we hem transfervrij kunnen overnemen. Hij is erop gebrand om zich in Europa te gaan bewijzen."

Vijf gametips voor de maand juni

Juni staat meestal in het teken van E3, de jaarlijkse vakbeurs waar de grootste games doorgaans worden aangekondigd. De persconferenties zijn leuk, maar gelukkig valt er ook gewoon genoeg te gamen. Deze maand spelen we een potje tennis, verkennen amerika in de auto, ervaren hoe het is om een vampier te zijn, maken en managen een dino-park en tenslotte eten we wat sushi.

Kogel door de kerk: Leurink naar SCHC

Hockeyster Laurien Leurink speelt vanaf komend seizoen bij de dames van SCHC. De international heeft een overeenkomst voor twee jaar getekend bij de Bilthovense hoofdklasser. De 23-jarige middenvelder komt over van Laren. Eerder kwam zij uit voor Kampong.

‘Mijn doel is goud halen op de Olympische Spelen in Tokio en SCHC heeft een team waarin ik me verder kan ontwikkelen. Stichtsche speelt de laatste jaren altijd play-offs en ik wil graag een bijdrage leveren aan de volgende stap. Via het Nederlands elftal ken ik een aantal speelsters goed en ook de club is voor mij bekend terrein’, stelt Leurink in het persbericht van de Bilthovense club.

Willem Boot, bestuurslid tophockey SCHC: ‘Laurien is een uitstekende speelster die ondanks dat ze nog jong is, al veel internationale ervaring heeft en een echte winnaar is. Wij zijn blij met haar keuze voor Stichtsche.’

Mayweather best verdienende sporter in 2017

Bokser Floyd Mayweather was in 2017 de best verdienende sporter. Volgens zakenblad Forbes verdiende de Amerikaan 242 miljoen euro. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo volgen met ruim 90 miljoen euro op grote afstand op plaats twee en drie.

De 42-jarige Mayweather verdiende het gigantische bedrag met een gevecht tegen de Ier Conor McGregor. Die Ier staat zelf met 84 miljoen op de vierde plaats. Ronaldo was vorig jaar de best betaalde sporter, dit jaar is de Portugees met 91 miljoen euro terug te vinden op de derde plaats. Zijn 'rivaal' Messi staat met 94 miljoen euro op de tweede plaats.

1. Floyd Mayweather (USA) boksen 242 miljoen euro
2. Lionel Messi (ARG) voetbal 94 miljoen euro
3. Cristiano Ronaldo (POR) voetbal 91 miljoen euro
4. Conor McGregor (IRL) MMA 84 miljoen euro
5. Neymar voetbal (BRA) 77 miljoen euro
6. LeBron James (USA) basketbal 72 miljoen euro
7. Roger Federer (ZWI) tennis 65 miljoen euro
8. Stephen Curry (USA) basketbal 64 miljoen euro
9. Matt Ryan (USA) american football 57 miljoen euro
10. Matthew Stafford (USA) american football 50 miljoen euro

Ikaruga komt ook naar PlayStation 4

Ikaruga heeft inmiddels een rijke geschiedenis. De arcade, Dreamcast, GameCube, Xbox 360, pc en uiteindelijk Switch. Over de jaren heen heeft de game aardig wat platforms bereikt en daar komt er binnenkort nog één bij.

Via Twitter heeft Treasure aangekondigd dat Ikaruga ook de stap maakt naar PlayStation 4. In dezelfde Tweet maakt Treasure bekend dat de officiële aankondiging volgende week volgt, wellicht wel tijdens E3. Nog even geduld dus, de release moet snel volgen.

'Ajax lacht bod AS Roma op Kluivert weg'

De directie van Ajax heeft een eerste bod van AS Roma op Justin Kluivert 'weggelachen', schrijft De Telegraaf woensdagmorgen.

La Gazetta dello Sport schreef dinsdagavond dat er een akkoord was tussen Ajax en AS Roma, maar daar is absoluut geen sprake van. AS Roma heeft zich officieel gemeld bij Ajax en een eerste bod van tien miljoen euro uitgebracht, maar dat bedrag zouden de Amsterdammers niet serieus nemen.

Het contract van Kluivert loopt in de zomer van 2019 af, maar Ajax zou de vleugelaanvaller niet willen verkopen en al helemaal niet voor 'een habbekrats', meldt de ochtendkrant. Ajax wil een signaal afgeven dat niet de zaakwaarnemer van Kluivert Mino Raiola, maar de club bepaalt waar de toekomst van de international van Oranje ligt.

Pas als er bedragen worden geboden, waarvan de rvc het onverantwoord vindt om die te laten lopen, kan Ajax in een spagaat terechtkomen. Italiaanse media deden eerder al melding dat Raiola een akkoord had bereikt met AS Roma over een vijfjarig contract.

Ajax weigert vooralsnog een verkoop en directeur spelersbeleid Marc Overmars vreest dat 'een te makkelijk vertrek' van Kluivert de sneeuwbal aan het rollen kan brengen, waardoor spelers als Frenkie de Jong, Donny van de beek, Kasper Dolberg en David Neres ook zouden willen vertrekken.

Koeman: "Berghuis komt niet in aanmerking voor een basisplaats"

Ronald Koeman houdt voor de interlands met Oranje tegen Peru (6 september) en Frankrijk (9 september) vast aan een 5-3-2-systeem.

Koeman speelde in zijn eerst interland tegen Engeland met een 5-2-3-systeem en dat resulteerde in een 0-1 thuisnederlaag. Hij stapte hier vanaf en het Nederland elftal speelde tegen Portugal (0-3 winst) in het 5-3-2-systeem.

"Daaraan houden we vast. Beide gelijke spelen deze week, bij Slowakije (1-1) en Italië (1-1), en twee slechte eerste helften gevolgd door twee goede tweede helften hebben niets met het systeem te maken", wordt Koeman geciteerd door De Telegraaf.

"Daarom handhaaf ik die formatie voor de oefeninterland tegen Peru en Frankrijk voor de Nations League. Inderdaad betekent het dat een buitenspeler als Steven Berghuis ondanks zijn kwaliteiten niet voor een basisplaats in aanmerking komt."

'Dennis Rodman aanwezig bij top Kim-Trump'

Dennis Rodman is volgende week in Singapore als de topontmoeting plaatsheeft tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De voormalige basketballer kan zelfs weleens een rol spelen tijdens de top, zeggen bronnen tegen The New York Post.

Rodman en Kim ontwikkelden in de afgelopen jaren een merkwaardige 'vriendschap'. De oud-sporter, die eveneens op goede voet staat met Trump, kwam al vijf keer over naar Noord-Korea om Kim te bezoeken. In april zei hij nog tegen TMZ dat hij Kim vorig jaar een boek over Trump cadeau had gedaan.

"Ik denk niet dat Kim wist wie Trump was, tot hij dat boek begon te lezen en hem begon te begrijpen. Trump en Kim zijn vrijwel hetzelfde", aldus Rodman, die destijds niet alle credits op zich wilde nemen voor de toenadering tussen Kim en Trump.

Trump en Kim ontmoeten elkaar op 12 juni in een luxe hotel op het eiland Sentosa in het zuidelijk puntje van Singapore. Het Witte Huis maakte de plek van de historische ontmoeting dinsdag bekend.

'Dennis Rodman aanwezig bij top Kim-Trump'
'Dennis Rodman aanwezig bij top Kim-Trump' (Foto: BuzzE)

Mega Man 11 krijgt geen fysieke release voor Switch

Capcom heeft bevestigd dat de Switch-versie van Mega Man 11 in Europa alleen maar digitaal beschikbaar komt. Voor een fysiek exemplaar ben je aangewezen op import.

Hoewel Mega Man 11 voor Switch een fysieke release krijgt in Noord-Amerika en Japan, moeten het Verenigd Koninkrijk en wij in Europa het doen met een digitale download. Daarnaast heeft Capcom “niets te zeggen” over de Mega Man 11-Amiibo die aangekondigd is voor Noord-Amerika en Japan. Grote kans dus dat ook die hier niet naartoe komt.

Mega Man 11 komt op 2 oktober uit voor Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One. Voor die laatste twee kun je wel een fysiek exemplaar van de game krijgen.

mega man 11

Work x Work aangekondigd voor Switch

FuRyu, een groep Japanse developers dat heeft gewerkt aan onder andere Mother 3, Fantasy Life en The Caligula Effect, heeft Work x Work aangekondigd voor Nintendo Switch. De game is een retro RPG en lanceert dit jaar nog in Japan.

Momenteel is de game voor 75 procent klaar. Work x Work draait om een prins, met als doel een demonenkoning te vermoorden, en een jonge man met een part-time baan om dungeons te verkennen met bezoekers van pretpark 'Heroes Land'. De speler speelt als hond (jazeker) van de protagonist en moet de bezoekers begeleiden.

Origineel was de game in ontwikkeling voor smartphones, maar door het draagbare aspect van Switch en de groeiende schaal van de game is besloten de overstap te maken. Of de game ook in het Westen beschikbaar komt is nog niet bekend.

Work x Work Hond

Tientallen schapen dood onder trein Duitsland

Een regionale trein is in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg door een kudde schapen geraasd die op de rails liep. Door de botsing kwamen zeker 45 schapen om het leven. Er raakten geen mensen gewond.

De kudde van ongeveer 150 dieren was door onbekende oorzaak buiten haar onderkomen geraakt en aan de wandel gegaan. Woensdagochtend vroeg liepen de dieren op de rails in de omgeving van de plaats Konstanz, toen daar de boemel naar de plaats Engen langskwam. De machinist kon niet meer op tijd stoppen en reed in op de kudde.

De gealarmeerde schaapsherder bekommerde zich om zijn getroffen dieren. De trein kon uiteindelijk verder naar Engen.

Tientallen schapen dood onder trein Duitsland
Tientallen schapen dood onder trein Duitsland (Foto: ANP)

Overwatch krijgt reviewsysteem en zoekmachine voor spelers

Om het spelplezier te verhogen krijgt Overwatch verschillende sociale systemen. Zo kun je medespelers een beoordeling geven, of op zoek naar het perfecte team via het ‘looking for group’-systeem. Dit heeft Jeff Kaplan bekendgemaakt in een nieuwe developer update.

In Overwatch draait het allemaal om goed samenspel. Hiervoor ben je afhankelijk van andere mensen, maar helaas zit er wel eens een rotte appel bij die egoïstisch voor zichzelf speelt, geen idee heeft wat hij aan het doen is, of moedwillig de game aan het saboteren is. Om goede teamplay te promoten, worden er Endorsements toegevoegd. Aan het einde van een potje kun je een medespeler prijzen als een Good Teammate, Shotcaller, of voor Sportsmanship. Geef je een Endorsement, dan ontvang je wat extra experience. Spelers die veel Endorsements krijgen, zullen periodiek beloond worden voor het feit dat ze zulke toffe peren zijn. Je moet je positieve teamgeest overigens niet verliezen zodra je een goede waardering hebt, want die kan zo weer zakken. Word je geband, dan begin je sowieso weer van voren af aan.

Een ander systeem dat ingevoerd gaat worden, is de veelgevraagde mogelijkheid om op zoek te gaan naar specifieke spelersklassen. Ben je het zat om als support vijf egoïstische aanvallende dps-mains te ondersteunen in een map waarin je juist een gebied moet verdedigen? Via het ‘looking for group’-systeem kun je dan aangeven bijvoorbeeld op zoek te zijn naar twee tanks, twee support, en twee damage. Twee damage? Ja, voorheen aanvallende en verdedigende dps-personages worden voor de duidelijkheid voortaan op één hoop gegooid onder de noemer damage.

Met het implementeren van deze twee systemen hoopt Blizzard dat positiviteit de boventoon krijgt in Overwatch. Daarnaast stipt Jeff nog even aan dat de hero Symmetra en de map Horizon Lunar Colony een flinke herziening gaan krijgen. De patch is momenteel te testen in de PTR. De developer update waarin al deze veranderingen en nog meer details worden besproken bekijk je hieronder.

Nieuwe telecomregels binnen Europa

De EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement hebben een (voorlopig politiek) akkoord bereikt over nieuwe telecomregels. Drie belangrijke Nederlandse wensen zijn daarin opgenomen. Zo worden extra kosten voor bellen náár andere EU-landen met een maximum tarief beperkt, gaat het mogelijk worden om meerdere vaste telecomnetwerken open te stellen voor andere aanbieders en wordt de introductie van 5G-technologie voor mobiele communicatie in Europa ingericht.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat): "De nieuwe Europese afspraken stimuleren investeringen in nieuwe technologie als 5G, zorgen voor meer concurrentie en zijn goed voor de Nederlandse consument. Zo gaan Nederlanders profiteren van het feit dat de kosten voor bellen naar een ander EU-land door maximum tarieven worden beperkt. Een mooie vervolgstap, nadat in 2017 al de hoge roaming-tarieven voor datagebruik en mobiel bellen in de EU zijn afgeschaft. Ook hebben consumenten straks meer te kiezen, omdat onze vaste netwerken voor andere aanbieders kunnen worden opengesteld."

Meerdere telecomaanbieders op vaste netwerken mogelijk
Niet iedere aanbieder kan een eigen netwerk aanleggen naar een woning of bedrijf. Daarom is open netwerktoegang belangrijk voor de concurrentie tussen aanbieders van telecomdiensten. Dat bevordert ook de keuzemogelijkheden voor consumenten en bedrijven. Het opnemen van extra mogelijkheden voor een nationale toezichthouder om deze toegang te garanderen was een belangrijke Europese wens van Nederland. Zo kunnen meerdere bedrijven telefonie- en internetdiensten aanbieden via een kabel-, koper- of glasvezelnetwerk.

Na de ingangsdatum van de Europese telecomregels heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de mogelijkheid om toegang tot netwerken op te leggen als die moeilijk nog een keer kunnen worden aangelegd. Vooruitlopend daar op heeft de ACM eerder dit jaar al toegangsregulering voorgesteld, omdat er volgens de toezichthouder sprake is van gezamenlijke aanmerkelijke marktmacht (AMM) bij KPN en VodafoneZiggo op de Nederlandse vaste netwerken.

Beperking maximum kosten voor bellen naar andere EU-landen
Andere onderdelen van het EU-telecomakkoord hebben betrekking op het aanleggen van 5G en de kosten voor internationaal bellen naar een ander EU-land. Vanaf 2020 kunnen telecomaanbieders in de Europese Unie de eerste frequenties benutten die nodig zijn om 5G, een nieuwe standaard voor mobiele communicatie, aan te bieden. In het akkoord is bijvoorbeeld de minimum duur van vergunningen op 20 jaar gesteld waarmee de investeringszekerheid toeneemt.

Sinds juni 2017 behoort roaming, het extra moeten betalen in het buitenland voor bellen en internetten, in de EU al tot het verleden. Nu worden ook de kosten voor bellen náár een ander EU-land aan banden gelegd met maximum tarieven. Voor internationaal bellen bestaan daarnaast ook alternatieven zoals videobellen via diensten als Skype, Facetime en WhatsApp.

112-waarschuwingsssyteem voor gehele EU
In het akkoord is bovendien afgesproken dat in de gehele EU een 112-waarschuwingssysteem komt bij calamiteiten. Nederland heeft dit als enige lidstaat al operationeel onder de naam NL-Alert.

Keys en Stephens in halve finales Roland Garros

De halve finales van het damesenkelspeltoernooi op Roland Garros krijgen een herhaling van de US Open-finale van vorig jaar. De Amerikaanse Madison Keys en haar landgenote Sloane Stephens schopten het allebei tot de laatste vier en staat daarin tegenover elkaar.

Keys (13) had het één set moeilijk met Yulia Putintseva uit Kazakhstan, de mondiale nummer 98. De Amerikaanse werd vroeg gebroken, maar herstelde zich, won de tiebreak en was in de tweede set dankzij een vroege break vervolgens de beste: 7-6 (5), 6-4.

US Open-winnares Stephens (10) nam het op tegen de Russische Daria Kasatkina (14), die voor het eerst in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi stond. Ze had weinig kans tegen Stephens en na nog geen vijf kwartier was het duel al voorbij: 6-3, 6-1.

Medewerkster Trump weg na opmerking over McCain

Een medewerkster van Amerikaanse president Donald Trump die een stuitende opmerking over de zieke senator John McCain maakte, werkt niet meer voor het Witte Huis. Of ze is ontslagen of werd gedwongen ontslag te nemen, is volgens Amerikaanse media niet duidelijk.

"Het maakt niet uit, hij gaat toch dood", zei Kelly Sadler nadat McCain, die aan kanker lijdt, kritiek had geuit op Trump. Ze maakte de opmerking vorige maand tijdens een drukbezochte persbijeenkomst en schokte daarmee toehoorders.

Het Witte Huis gaf officieel geen excuses, ondanks de commotie die over de opmerking ontstond. Het Witte Huis maakte nu bekend dat ze niet langer voor het kantoor van de president werkzaam is.

De 81-jarige McCain, partijgenoot maar criticus van Trump, lijdt aan een agressieve vorm van hersenkanker. Sadler maakte de opmerking toen McCain kritiek had op de benoeming van Gina Haspel als chef van de federale recherche FBI.

Medewerkster Trump weg na opmerking over McCain
Medewerkster Trump weg na opmerking over McCain (Foto: ANP)

Khalid Chennouf wint de Be a Nelson Award

Khalid Chennouf is de ‘Nelson' van 2018. De Rotterdamse kickboksleraar ontving dinsdag de Be a Nelson Award uit handen van politiechef Frank Paauw. De award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de politie-iftar aan mensen die bijdragen aan meer veiligheid en verbinding in de wijk.

De Rotterdamse thaiboksleraar groeide op in Marokko. Al jong beoefent hij diverse vechtsporten. En met succes. Op zijn 24e wordt hij wereldkampioen karate en begint hij zijn eigen sportschool. Na een periode in Frankrijk, waar hij jongeren traint in migrantenwijk Nancy, komt hij in 2004 naar Thaiboksschool Oude Westen Rotterdam. Khalid daagt de jongeren uit zichzelf te verbeteren zonder het plezier in de sport te vergeten. Khalid is duidelijk, streng en consequent en geniet als oud-kampioen veel respect bij de jongeren. Tegenwoordig traint Khalid niet alleen kinderen en jongeren, maar ook ouders, wijkagenten, jongerenwerkers, beleidsmakers en politici. De thaiboksschool maakt inmiddels deel uit van een brede wijkaanpak.

Gezellige en veilige wijk
Voor de kickboksleraar is verbinden iets vanzelfsprekends: “Als kinderen samen opgroeien en samen spelen, kunnen ze later ook goed samenwerken. Sporten leert jongeren discipline, samenwerking en omgaan met autoriteit. Zo probeer ik mee te helpen aan een veilige en gezellige wijk. De Be a Nelson Award is een mooie waardering voor mijn werk.”

We doen het samen
Met maar liefst 45% van de stemmen is Khalid de overtuigende winnaar. De andere genomineerden waren buurtmoeder Zainab Abdella uit Capelle aan den IJssel, kerkvoorganger Anthony Wever uit Hellevoetsluis en Simone Schraepler van The Social Bakery in Rotterdam. Politiechef Frank Paauw: “Het liefst zou ik iedereen een award geven. Het zijn allemaal prachtige initiatieven die enorm belangrijk zijn voor ons werk. Als politie kunnen we het immers niet alleen, we doen het samen.”

Politie voor iedereen
De Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. De Iftar is een van de evenementen waarbij de politie aansluit om in contact te komen met de grote diversiteit aan mensen die de Eenheid Rotterdam rijk is. Zo neemt de politie deel aan Keti Koti, Holi, Chanoeka, kerstmarkten en Roze maandag. Politiechef Frank Paauw: “Respect tonen voor iemands cultuur en/of religie is een belangrijke voorwaarde voor wederzijds begrip en goed contact. We zijn immers een politie voor iedereen.”

Khalid Chennouf wint de Be a Nelson Award (Foto: Politie.nl)
Khalid Chennouf wint de Be a Nelson Award (Foto: Politie.nl)

Cecchinato via Djokovic naar halve finales Roland Garros, Thiem pakt Zverev

Tennisser Marco Cecchinato blijft heerlijk op dreef op Roland Garros. De 25-jarige Italiaanse nummer 72 van de wereld haalde in Parijs voor het eerst de tweede ronde op een Grand Slam-toernooi, maar daar bleef het niet bij.

Cecchinato bleef winnen en speelde zich naar de kwartfinales, waarin hij tegenover niemand minder dan oud-winnaar Novak Djokovic stond. De Italiaan was totaal niet onder de indruk en won de eerste twee sets, waarna Nole zich herstelde en duidelijk de betere was in het derde bedrijf.

Met een vroege break in de vierde set won Djokovic daarin de eerste drie games en dus leek het erop dat de Serviër alsnog in de wedstrijd kwam, maar niks was minder waar. Cecchinato sloeg terug, plaatste de rebreak en maakte het in een slopende tiebreak op het vierde matchpoint af: 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11).

In de halve eindstrijd neemt Cecchinato het op tegen Dominic Thiem. De Oostenrijkse gravelbijter haalde in 2016 en 2017 ook de halve finales in Parijs en dit keer moest hij daarvoor langs Alexander Zverev. De jonge Duitse nummer drie van de wereld kon geen partij bieden voor de Oostenrijker en Thiem stuurde hem in drie sets naar huis: 6-4, 6-2, 6-1.

Astro maakt Zelda headset voor Nintendo Switch

Astro komt met een headset voor Nintendo Switch met een Zelda look. De nieuwe headset is een A10 met The Legend of Zelda: Breath of the Wild logos. De nieuwe headset is het gevolg van de samenwerking die eerder dit jaar tussen Astro en Nintendo aangekondigd was.

Naast de Zelda headset komen er nog meer Nintendo headsets uit. Ze komen waarschijnlijk einde van het jaar uit en gaan rond de 70 euro kosten.

Headset Switch

Nintnendo Headset

Nintendo Headset

Nintendo Headset

MKB profiteert volop van innovatieregeling

21.265 Nederlandse ondernemers - waarvan 97% mkb’er is - haalden afgelopen jaar een voordeel van bijna 1,2 miljard euro uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Via deze regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en kunnen ideeën sneller worden ontwikkeld tot succesvolle producten en diensten. Deze resultaten staan in de jaarrapportage 2017 die staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag heeft gepubliceerd.

Staatssecretaris Keijzer (EZK): “Nederlandse bedrijven hebben in 2017 hun uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling op peil gehouden. Dat is belangrijk, omdat de sterke economische groei er voor zorgt dat bedrijven zich vooral moeten richten op de toenemende vraag en productie. Het overgrote aandeel mkb’ers in deze groep laat zien dat zij niet alleen het fundament van onze economie zijn, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan vernieuwing in vele sectoren als de bouw, de verpakkingsindustrie of data-toepassingen. Onderzoek en ontwikkeling blijft de basis voor onze internationale concurrentiepositie.”

2017 in cijfers
Via de WBSO kunnen bedrijven een deel van de loonkosten en andere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling verlagen. In 2017 kende de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die de WBSO namens het ministerie van EZK uitvoert, in totaal 135.900 projecten toe. Dit aantal projecten staat gelijk aan circa 83.000 hoogwaardige arbeidsplaatsen in de Research & Development. Bij deze projecten was verreweg het grootste deel (96%) een ontwikkelingstraject voor een nieuw product, productieproces of programmatuur, in 4% van de projecten ging het om een technisch-wetenschappelijk onderzoek.

De cijfers over afgelopen jaar laten zien dat Amsterdam (met 1.923 bedrijven), de omgeving Eindhoven (1.726 bedrijven) en Utrecht (1.534 bedrijven) het meest gebruik maken van de regeling. In de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland geven bedrijven het meeste uit aan R&D.

Betere oogst en slimme hijskraan
Eén van de bedrijven die succesvol gebruik maakt van de innovatieregeling is Dacom, dat via data-apparatuur telers helpt hun gewassen te optimaliseren. Door sensoren te combineren met satellietbeelden en internetapplicaties wordt het gebruik van water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen beter op elkaar afgestemd. Zo wordt de oogst verbeterd, het gebruik van de hoeveelheid hulpstoffen verminderd en duurzaamheid gestimuleerd. Met de recente WBSO-bijdrage onderzoekt het bedrijf nu het gebruik van deze technologie op de lange afstand.

Lagerwey bedacht met hulp van de WBSO een hijskraan die meeklimt in de opbouw van windmolens. Omdat de masthoogte van deze turbines steeds verder toeneemt moeten kranen ook steeds hoger worden. Doordat de nieuwe hijskraan zichzelf vasthoudt en zodoende niet veel ruimte nodig heeft kan zo op meer plekken makkelijker gebouwd worden. Daarbij blijft de ondergrond beschikbaar voor bijvoorbeeld akkerbouw. Die combinatie zorgt voor tijd- en milieuwinst en lagere kosten.

MKB profiteert volop van innovatieregeling (Afbeelding: Rijksoverheid)
MKB profiteert volop van innovatieregeling (Afbeelding: Rijksoverheid)

Extra centen voor technisch onderwijs op VMBO's

Alle vmbo-scholen met een technisch profiel krijgen in 2018 en 2019 extra geld om te investeren in techniekonderwijs. Voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen gaat het om 1500 euro per leerling in 2018 en 3000 euro per leerling in 2019, de gemengde leerweg ontvangt de helft. Dat laat minister Slob vandaag aan de Tweede Kamer weten in een brief over de uitwerking van de 100 miljoen euro extra voor techniekonderwijs die dit kabinet beschikbaar heeft gesteld.

De scholen krijgen een extra financiële injectie omdat goed techniekonderwijs hard nodig is. De vraag vanuit het bedrijfsleven naar goed opgeleid technisch personeel neemt toe. Tegelijk worden scholen geconfronteerd met dalende leerlingaantallen en een afname van het aandeel leerlingen dat kiest voor vmbo-techniek. Dat maakt het lastig om in alle regio’s kwalitatief hoogstaand en dekkend techniekonderwijs te blijven bieden. Ook staat de kwaliteit van de opleidingen onder druk door een dreigend docententekort.

“De ontwikkelingen in de techniek gaan snel,” benadrukt minister Slob. “Denk aan de ontwikkelingen in de energiesector, de opkomst van de elektrische auto en installaties in onze huizen. Omdat we niet weten hoe de technische arbeidsmarkt eruit ziet als de huidige leerlingen gaan werken, moeten scholen in staat zijn hun onderwijs voortdurend te vernieuwen. Met deze investering krijgen scholen meer lucht om verder te bouwen aan hun techniekaanbod.”

Regionale samenwerking tegen krimp en vernieuwing
Omdat de arbeidsmarkt overal anders is en daarmee de vraag naar technische personeel verschilt, kan het onderwijsaanbod per regio verschillen. Slob vraagt scholen daarom om voor 1 april 2019 een regionaal plan voor de periode 2020 – 2023 in te dienen. Het plan moet zijn opgesteld met relevante regionale partijen, scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en de lokale overheid. Op basis van deze plannen kunnen scholen vanaf 2020 voor een periode van vier jaar extra geld krijgen.

Slob wil hiermee stimuleren dat scholen goed gaan samenwerken en er overal in het land vmbo techniek bereikbaar is voor leerlingen. “Het is van groot belang dat overal in Nederland leerlingen kwalitatief goed, actueel en innovatief techniekonderwijs kunnen volgen,” aldus minister Slob. “Dat vergt een vooruitziende blik, samenwerking met andere scholen en met het bedrijfsleven in de regio. Gelukkig staan de scholen in de startblokken om hiervoor samen met het bedrijfsleven plannen te maken.”

De plannen voor de extra investering zijn gemaakt in overleg met vmbo scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en de lokale overheid.

Facebook bevestigt delen data met Chinezen

Facebook heeft toegegeven dat het gebruikersdata gedeeld heeft met vier Chinese bedrijven. De apparatenmakers kregen die toegang zodat ze het sociale netwerk beschikbaar konden maken voor hun gebruikers, stelt Facebook nadat media erover bericht hadden.

Facebook moest onlangs al toegeven dat meer dan zestig makers van mobiele telefoons en tablets toegang hadden tot informatie van Facebook-gebruikers en hun vrienden. Die informatie gaf Facebook om, in een tijd voordat het sociale netwerk eigen apps voor iOS en Android had, toch op zo veel mogelijk telefoons aanwezig te zijn. Facebook stelt nu dat het al bezig is deze overeenkomsten te beëindigen.

Onder de bedrijven was Huawei, dat door de Verenigde Staten wordt gezien als een mogelijk gevaar voor de staatsveiligheid. Volgens Facebook zijn de data alleen op telefoons van dat bedrijf terechtgekomen en niet op servers. Ook Lenovo, OPPO en TCL hadden toegang tot de gegevens, maar die bedrijven worden niet met dezelfde argusogen bekeken als Huawei.

Facebook bevestigt delen data met Chinezen
Facebook bevestigt delen data met Chinezen (Foto: BuzzT)

Flevoland bespreekt Oostvaardersplassen

De twaalf partijen in Provinciale Staten van Flevoland bespreken woensdag hoe het verder moet met het natuurbeheer in de Oostvaardersplassen. Voordat de commissie Duurzaamheid gaat vergaderen, voeren ongeveer 25 insprekers het woord.

Ruim 3200 edelherten, konikpaarden en Heckrunderen hebben de afgelopen winter in het gebied niet overleefd. Nooit eerder was er zoveel protest tegen het niet bijvoeren en laten sterven van de grote grazers.

Een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Pieter van Geel adviseerde in april om het aantal grazers terug te brengen naar 1100 dieren. Volgens Van Geel moeten bijna duizend edelherten worden afgeschoten. Gedeputeerde Staten willen de herten liever vangen en verhuizen. De meest urgente maatregelen gaan Flevoland dit jaar 3,2 miljoen euro kosten. Voor dat geld wordt het kaalgevreten gebied, dat eigenlijk een beschermd vogelreservaat is, ook deels opnieuw ingericht.

Na de commissievergadering woensdag gaan de plannen naar de voltallige Provinciale Staten. Die nemen waarschijnlijk op 11 juli een definitief besluit.

Flevoland bespreekt Oostvaardersplassen
Flevoland bespreekt Oostvaardersplassen (Foto: ANP)

Nieuwe uitbarsting vulkaan Guatemala

De Volcán de Fuego in Guatemala is dinsdag opnieuw uitgebarsten. Na de nieuwe eruptie stroomt er lava langs de zuidhelling van de berg naar beneden. Zes dorpen in dit gebied zijn geëvacueerd. Ook hulpverleners en journalisten werden in veiligheid gebracht.

Vulkanologen hadden eerder op de dag gezegd dat de activiteit van de vulkaan juist iets leek af te nemen.

Voor zover bekend heeft de nieuwe uitbarsting nog geen slachtoffers gemaakt. Het dodental van de uitbarstingen op zondag en maandag is volgens de autoriteiten opgelopen tot 72 en zal vermoedelijke nog verder stijgen. Volgens Sergio Cabañas, hoofd van de rampenbestrijdingsdienst, worden zeker 192 mensen vermist. Meer dan drieduizend mensen hebben hun huizen moeten verlaten.

Nieuwe uitbarsting vulkaan Guatemala
Nieuwe uitbarsting vulkaan Guatemala (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: Brede opklaringen, morgen zonnig en warm

De zon schijnt vandaag volop. In de loop van de middag ontstaan er enkele stapelwolken, maar ook dan blijft de zon overheersen. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt tussen 21°C in de kustgebieden en 29°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is meest matig en komt uit het noordoosten.

Komende nacht zijn er opklaringen, alleen in het zuiden is er meer bewolking. Het blijft overal droog en het koelt af naar ongeveer 15°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Morgen wordt opnieuw een warme dag met maxima uiteenlopend van 23°C op de Wadden tot lokaal 30°C in het (zuid)oosten. In de middag ontstaan er stapelwolken die in het zuiden, mogelijk ook in het midden, kunnen uitgroeien tot enkele stevige onweersbuien. Plaatselijk is hierbij kans op veel neerslag in korte tijd, hagel en windstoten. In het noorden is de kans op buien klein. De oostelijke wind is overwegend matig, in het zuiden neemt de wind af en wordt veranderlijk. Langs de kust gaat de wind vanaf zee waaien waardoor het daar in de middag afkoelt.

De dagen daarna vrij warm, zonnige perioden en in het zuiden een toenemende kans op een (onweers)bui. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Rode bessen, bijna rijp...  (Foto: qltel)
Rode bessen, bijna rijp... (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

'Defensie pakt klacht veteraan niet serieus op'

Het ministerie van Defensie gaat nog steeds niet goed om met klachten van veteranen. Klachten worden ,,niet serieus en zorgvuldig behandeld". Dat stelt Veteranenombudsman Reinier van Zutphen.

Hij heeft eind 2016 aanbevelingen gedaan om de klachtbehandeling te verbeteren. Die zijn onvoldoende opgepakt, concludeert hij woensdag in een terugblik. ,,Een positieve, open grondhouding naar klagers en klachten zie ik veel te weinig."

Anderhalf jaar geleden zag hij dat klachten bij Defensie met grote regelmaat niet als zodanig werden herkend en opgepakt. Ondanks een nieuwe klachtenregeling op het ministerie ziet hij op dit punt nog geen grote verbetering.

Ook worden klachten niet voortvarend opgepakt, aldus Van Zutphen. Hij moet dossiers vaak in herinnering brengen en heeft de indruk dat op het ministerie ,,de centrale klachtencoördinator zelf intern moet 'trekken en sleuren' (...) om zaken gedaan te krijgen".

Er wordt door Defensie volgens hem nog steeds niet actief naar de klager geluisterd. Er is nog te weinig persoonlijk contact met klagers en ,,klachten worden vooral bekeken vanuit het eigen perspectief en formeel benaderd". Mondelinge klachten worden niet geregistreerd.

Van Zutphen ziet onvoldoende verbetering vergeleken met eind 2016. ,,We maken ons dan ook onverminderd zorgen over de klachtbehandeling bij Defensie. Klachten krijgen binnen de organisatie niet de aandacht die zij behoeven."

De Veteranenombudsman spreekt later op dag met de Tweede Kamer.

'Defensie pakt klacht veteraan niet serieus op'
'Defensie pakt klacht veteraan niet serieus op' (Foto: ANP)

Korting op meer dan 1000 games met GOG Summer Sale

De Summer Sale van GOG.com is weer van start gegaan. Dit jaar biedt de uitverkoop tot wel 90% korting op meer dan 1000 games. Daarnaast krijg je vanaf het uitgeven van bepaalde bedragen gratis games. Voor het uitgeven van €4,09 krijg je een kopie van Sunless Sea en vanaf €16,19 krijg je Rime erbij.

De Summer Sale loopt tot 18 juni. Klik hier om de vele aanbiedingen te bekijken of bekijk de onderstaande afbeelding voor een paar voorbeelden.

GOGSALE

Voorzitter en Kamerlid GL weg om affaire

Partijvoorzitter Marjolein Meijer en Tweede Kamerlid Rik Grashoff van GroenLinks zijn opgestapt. De twee verzwegen voor hun partij dat ze een liefdesrelatie hadden en blijken nu opnieuw niet de hele waarheid te hebben verteld, aldus GroenLinks.

Meijer en Grashoff biechtten vorige week op dat ze sinds april vorig jaar een relatie hadden. Het leek toen bij een uitbrander te blijven, ook al lag de liefdesverhouding de partij zwaar op de maag omdat Meijer onder meer functioneringsgesprekken met Kamerleden en dus ook met Grashoff moest voeren. Toen de voorzitter die taak neerlegde leek de kou uit de lucht.

Dinsdag kwam het partijbestuur ter ore dat Meijer en Grashoff al voor de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar samen waren. "Dat veroorzaakte een vertrouwensbreuk", laat GroenLinks weten.

Voorzitter en Kamerlid GL weg om affaire
Voorzitter en Kamerlid GL weg om affaire (Foto: ANP)

Rutte op bezoek bij president Trump

Premier Mark Rutte gaat binnenkort op bezoek bij de Amerikaanse president Donald Trump. Het is nog "zoeken naar een datum" die beiden schikt, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Hoeveel tijd Rutte en Trump samen zullen doorbrengen, hoe het programma er precies uitziet en of andere ministers de premier vergezellen is volgens de RVD nog onduidelijk. Eerst de datum maar eens prikken, aldus de dienst. De Telegraaf houdt het op 2 juli.

Het is het eerste bezoek van Rutte aan de Amerikaanse president, die inmiddels ruim anderhalf jaar in het zadel zit. De twee spraken elkaar al meermaals aan de telefoon of op internationale topconferenties.

Rutte op bezoek bij president Trump
Rutte op bezoek bij president Trump (Foto: ANP)

Duizenden Tsjechen protesteren tegen regering

Duizenden Tsjechen zijn dinsdagavond de straat op gegaan om te protesteren tegen premier en multimiljardair Andris Babis en diens beoogde regering. "Schande, schande", riepen de demonstranten die zich hadden verzameld op het Wenceslasplein in het centrum van Praag.

De leider van de populistische ANO-beweging wil een coalitie vormen met de sociaaldemocraten. De kritiek richt zich echter vooral op de gedoogsteun van de communistische partij (KSCM) die nodig is voor een werkbare meerderheid. Dat is precies zeventig jaar na de machtsovername door de communisten in het voormalige Tsjechoslowakije en ruim 28 jaar na de democratische omwenteling, lichtte de organisatie van de betoging toe. Een petitie tegen de voorgenomen constructie is al door een kwart miljoen mensen ondertekend.

President Milos Zeman zal Babis woensdag voor de tweede keer beëdigen. In januari verloor hij het vertrouwen van het parlement. Dat had vooral te maken met het strafrechtelijk onderzoek dat naar de 63-jarige ANO-oprichter is ingesteld wegens misbruik van subsidie. Het verwijt dat hij ooit collaboreerde met de communistische geheime dienst wijst Babis van de hand.

Duizenden Tsjechen protesteren tegen regering
Duizenden Tsjechen protesteren tegen regering (Foto: ANP)

Wadden hebben meeste winkels en horeca per inwoner

Op de Waddeneilanden zijn relatief veel winkels en horecazaken. Omgerekend naar aantal inwoners staan op de Wadden van alle gemeenten de meeste winkel- en horecavestigingen ingeschreven. Per jaar bezoeken bijna anderhalf miljoen toeristen de Waddeneilanden. Dit meldt het CBS naar aanleiding van vragen van WNL.

Op de Waddeneilanden waren op 1 januari 2018 in totaal 3.600 vestigingen van bedrijven. Horeca en handel zijn samen goed voor bijna een derde daarvan. Ter vergelijking, in heel Nederland is dat minder en maken deze twee bedrijfstakken ruim een vijfde uit van het aantal vestigingen. De Waddeneilanden hebben 27,1 horecavestigingen per duizend inwoners tegenover 3,6 in heel Nederland. Ook het aantal handelsvestigingen (21,1 om 15,8 per duizend inwoners) is bovengemiddeld. Daarbij gaat het voor een belangrijk deel om winkels. De Wadden hebben namelijk veel meer winkels per duizend inwoners (13,2) dan Nederland als geheel (5,1).

Eilanden in top zes winkeldichtheid
Vlieland, Texel, Schiermonnikoog, Terschelling en Ameland staan in 2018 in de top zes van gemeenten met de meeste winkels per inwoner. Vlieland gaat in 2018 aan kop met 18,5 fysieke winkels per duizend inwoners, gevolgd door Texel (13,3), Schiermonnikoog (12,9), Sluis (12,8), Terschelling (12,6) en Ameland (12,0). De meeste winkels op de Wadden bevinden zich op Texel (180) en daarna Terschelling (62) en Ameland (44). Het gaat om onder andere kledingwinkels, winkels in recreatieartikelen en souvenirwinkels.

Ook qua horecavestigingen kennen de Wadden een relatief hoge dichtheid. Alle eilanden staan in de top vijf: Vlieland (35,3), Terschelling (34,6), Ameland (34,2), Schiermonnikoog (26,8) en Texel (21,7). Ook andere ‘toeristische’ gemeenten, zoals Valkenburg (15,2), Gulpen (13,4) en Zandvoort (12,4) hebben relatief veel horecazaken per duizend inwoners.

Wadden hebben meeste winkels en horeca per inwoner (Foto: CBS)
Wadden hebben meeste winkels en horeca per inwoner (Foto: CBS)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.