Code Vein komt eind september uit

Bandai Namco laat weten dat Code Vein vanaf 28 september verkrijgbaar is op PlayStation 4, Xbox One en pc (via Steam). De Europese preorderbonussen en edities zijn nu ook bekendgemaakt.

Update

De collector’s edition van Code Vein bevat het basisspel voor PlayStation of Xbox One en een exclusief beeld van Mia Karnstein, een van de hoofdpersonen van de game. Met een grootte van 17cm maakt het beeld van Mia indruk met haar Blood Veil. De collector’s edition bevat ook digitale content, met toegang tot de originele soundtrack, een digitaal artbook en een in-game aanpassingsset.

Daarnaast ontvangen spelers die de game pre-orderen bij de deelnemende winkels drie wapens van Bandai Namco’s succesvolle IP God Eater. Ze ontvangen ook toegang tot de speciale blood veil ‘Venous Claw’, die het korte bereik compenseert met krachtige vaardigheden voor gevechten dichtbij. Dan is er nog de accessoireset met communicatiestempels voor multiplayer, aanpassingselementen voor een nieuwe unieke look en ‘Harbinger’, een bloedcode met speciale kenmerken voor de eigenaar.

Een ramp heeft de wereld naar de afgrond geholpen. Steden liggen in verval en de beschaving zoals we die kennen is niet meer. In het epicenter van de ramp leeft nog een kleine groep in het gebied Vein. Het zijn geen gewone mensen meer, maar Revenants. Ze hebben speciale krachten gekregen, maar in ruil daarvoor weten ze niets meer van hun verleden en hebben ze bloed nodig om te overleven en hun krachten te gebruiken. Als ze hun bloedlust teveel zouden voeden dan worden ze een van de Lost, wezens waarbij het laatste beetje menselijkheid verdwenen is. Dit zijn je vijanden, ze dwalen overal rond op zoek naar bloed. Jij bent een Revenant en je gaat op zoek naar je geheugen en een vluchtoord waar je je veilig kunt leven, zonder de Lost.

Onze eerste indruk van het Dark Souls-achtige spel kun je in deze hands-on lezen.

Code Vein - Collectors Edition (Foto: Bandai Namco)