Verstappen snelste op eerste testdag

Twee dagen na de Grand Prix van Spanje kwam Max Verstappen alweer in actie op het circuit van Barcelona. Op de eerste van twee testdagen reed de Nederlander met de Red Bull een tijd van 1.17,528 en was hiermee een fractie sneller dan Carlos Sainz met de Renault.

Verstappen was ook de drukste man van de dag, want hij legde maar liefst 148 ronden af, oftewel 2,5 keer de raceafstand van afgelopen zondag. Veel meer coureur zaten boven de 100 ronden, maar Toro Rosso kon door een probleem aan de nieuwe Hondamotor niet verder komen dan 50 rondjes. De monteurs hebben veel van de testtijd gebruikt om de krachtbron te wisselen, waardoor Sean Galeal weinig meters kon maken. Namens Williams kwam Oliver Rowland voor de eerste maal in actie, terwijl Sauber Antonio Giovinazzi inzette en Force India met Nicholas Latifi op de proppen kwam.

Enkele andere teams zetten twee auto's in. Namens Force India testte George Russell 2019 Pirelli banden, terwijl voor McLaren Lando Norris en oudgediende Oliver Turvey meters maakten.