Gran Turismo 80 miljoen keer verkocht

De Gran Turismo-serie heeft een mooie mijlpaal behaalt. De racegames zijn gezamenlijk 80,4 miljoen keer over de toonbank gegaan. Voor dit enorme aantal zijn alle Gran Turismo-games van de afgelopen twintig jaar bij elkaar opgeteld. Van Gran Turismo uit 1997, tot Gran Turismo Sport uit 2017.

“Het is moeilijk voor te stellen dat er 80,4 miljoen Gran Turismo-games gespeeld zijn tijdens de twintig jaar dat de serie nu bestaat,” zegt Kazunori Yamauchi, de man achter de succesvolle serie. “Ik word blij van de gedachte aan de enorme hoeveelheid tijd die er gestopt is in het spelen van onze games! We gaan door met het creëren van de best mogelijke race-ervaring, auto’s en omgevingen. De komende jaren blijven we racen leuk en opwindend houden.”

Gran Turismo is hiermee niet de meest succesvolle raceserie aller tijden, die titel is weggelegd voor Nintendo’s Mario Kart. Waar laatstgenoemde echter een echte partygame is, staat Gran Turismo bekend om zijn uiterst realistische benadering van autoracen.

Gran Turismo Sport - Racing 1 (Foto: Sony PlayStation)