Claeys eindwinnaar Vierdaagse van Duinkerke, Le Gac wint slotrit

Olivier Le Gac heeft de laatste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ maakte deel uit van een vluchtersgroep en was daarin de snelste voor Casper Pedersen en Xandro Meurisse. De Belg Dimitri Claeys pakte het eindklassement in de Franse rittenkoers. Claeys won met één seconde voorsprong op André Greipel. De Nederlander Oscar Riesbeek werd derde op twee seconden van de Belg van Cofidis.

In de slotrit stond een vlakke etappe op het programma. Greipel won de eerste tussensprint van de dag en kwam tot één seconde van Claeys. Daarna reed er een kopgroep van elf renners weg. De kopgroep kreeg een voorsprong van twee minuten. In het peloton probeerde Lotto Soudal samen met Nippo-Vini Fantini en Roompot Nederlandse Loterij het gat dicht te krijgen, maar slaagde er niet in.

Le Gac was de snelste in de sprint en boekte daarmee zijn eerste profzege. Doordat de kopgroep vooruit bleef op het peloton kon Greipel niet sprinten voor de bonificatieseconden en kwam niet meer in aanmerking voor de eindzege. Die ging naar de Belg Claeys. Een mooie opsteker ook voor Cofidis, die eerder deze week het contract verlengde tot 2021.