Rossetto wint slotrit Tour of Yorkshire, Van Avermaet eindwinnaar

Stéphane Rossetto heeft de slotrit in de Tour of Yorkshire gewonnen. De Fransman van Cofidis kwam na 189 kilometer solo aan in Leeds. Greg Van Avermaet werd tweede op 34 seconden van Rossetto en dat was voldoende voor de eindzege in de Engelse rittenkoers.

De renners kregen in de slotetappe van de Tour of Yorkshire een heuvelachtig parcours te verwerken. Rossetto had vroeg in de slotrit het gezelschap van Max Stedman, maar met ruim honderd kilometer te rijden ging de Fransman solo. Op dat moment had Rossetto een voorsprong van acht minuten op het peloton.

In de finale barste de strijd om de eindzege los. Tijdens een van de vele hellingen moest leider Magnus Cort Nielsen lossen, waardoor Van Avermaet virtueel aan de leiding kwam. De Belg van BMC had nog drie ploeggenoten bij zich die de koers controleerde. Het verschil tussen Rossetto en het uitgedunde peloton liep snel terug, maar de Fransman hield in de laatste tien kilometer genoeg over van zijn voorsprong en pakte zijn eerste zege in vijf jaar.

Van Avermaet won de sprint voor de tweede plaats en verzekerde zich daarmee van de eindzege van de Tour of Yorkshire.