Dartslegende Bristow (60) overleden

Dartslegende Eric Bristow is donderdagavond plotseling overleden. Dat heeft dartsbond PDC bekendgemaakt. The Crafty Cockney, de eerste echte ster in de dartswereld, werd getroffen door een hartaanval en dat overleefde hij niet. Bristow, die donderdag nog de hele middag in Liverpool door had gebracht ter voorbereiding op de Premier League-avond, is 60 jaar geworden.

Het nieuws werd bekend terwijl Daryl Gurney en Peter Wright net begonnen waren aan hun wedstrijd tijdens de Premier League-avond in Liverpool. Het duurde niet lang voor het publiek het ook in de gaten had, want in een mum van tijd stond men uitgebreid te zingen en: "There's only one Eric Bristow", klonk het uit de vele kelen in het stadion, waar duidelijk een aangeslagen sfeer heerste.

Bristow won tussen 1980 en 1986 vijf keer The Embassy, de huidige Lakeside, en was in 1993 één van de spelers die de PDC oprichtten. De Engelsman won meer dan zeventig internationale titels en was tot op de dag van vandaag actief in de dartswereld, onder meer als analist bij Sky Sports. Aan het begin van de avond gooide hij zijn voorspellingen voor de Premier League-avond nog op Twitter.

Phil Taylor versloeg Bristow in de WK-finale van 1990, een jaar later was Dennis Priestley hem met liefst 6-0 de baas in Bristow's uiteindelijk laatste WK-finale. Na veel last gehad te hebben van darteritus kwam Bristow toch weer terug, met een halve finale op het WK van 1997 als resultaat. In 2000 speelde de grootheid zijn laatste WK, in 2007 deed hij nog een keer voor het laatst mee op de PDC Tour.