Rutte: heb verkeerde indruk gewekt over memo's

Premier Mark Rutte beweert dat hij een verkeerde indruk heeft gewekt over het bestaan van de memo's over de dividendbelasting waarom de oppositie vroeg. "Ik heb de indruk gewekt met mijn antwoord dat die stukken er niet waren", zegt Rutte. "Die blijken er wel te zijn."

Rutte blijft erbij dat hij zich het bestaan van ambtelijke stukken over de omstreden afschaffing van de heffing op de winstuitkering van bedrijven aan aandeelhouders niet herinnerde. "Had ik het kunnen weten? Ja, mogelijk wel. Maar ik wist het niet" aldus de grootste Pinokkio van de Nederlandse politiek.

Het kabinet moest de afgelopen dagen, na langdurig en meermaals ontkennen, toegeven dat de memo's toch bestonden en besloot ze - omdat ze niet echt anders meer konden - alsnog met de Tweede Kamer te delen. Die riep de premier dinsdag al naar de Kamer om tijdens het Vragenuur verantwoording af te leggen over de kwestie. Woensdag volgt vermoedelijk nog een compleet Kamerdebat, waarin we gaan zien wie Mark Rutte dit keer voor de bus zal gooien om zelf buiten schot te kunnen blijven.

Rutte: heb verkeerde indruk gewekt over memo's
Rutte: heb verkeerde indruk gewekt over memo's (Foto: ANP)