Bondscoach baanwielrennen Schep verlengt contract bij KNWU

Bondscoach baanwielrennen Peter Schep heeft na het succesvolle wereldkampioenschap in Apeldoorn zijn contract bij de KNWU verlengd tot en met het WK van 2021.

Peter Schep is sinds het najaar van 2016 actief voor de KNWU als bondscoach voor de duuronderdelen in het baanwielrennen. Onder zijn hoede zijn er door verschillende atleten, waaronder Wim Stroetinga, Dion Beukeboom, Jan Willem van Schip, Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild, op mondiaal niveau medailles behaald. Kirsten Wild is de meest succesvolle atlete in de selectie van Schep als meervoudig Europees- en wereldkampioene. Afgelopen februari won ze nog drie wereldtitels op het WK in Apeldoorn.

"Peter heeft de afgelopen jaren voortreffelijk werk geleverd. Niet alleen met de nationale selectie, maar ook met de talentengroep. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar onze samenwerking richting de Olympische Spelen in Tokyo 2020", aldus technisch directeur Johan Lammerts.

"Vanzelfsprekend ben ik blij dat ik mijn werk als bondscoach voort kan zetten in dienst van de KNWU. Ik zie nog veel uitdaging om de Nederlandse baansport naar een nog hoger niveau te brengen, waarbij Tokyo 2020 een belangrijk doel is,", aldus bondscoach Peter Schep.