Wenger na 22 jaar weg bij Arsenal

Na 22 jaar is het dan eindelijk zover: Wenger Out. Trainer Arsène Wenger heeft aangegeven na dit seizoen zijn rol als coach van Premier League-club Arsenal neer te leggen. Daar werd door fans van over de hele wereld al enige tijd om gevraagd, wat leidde tot het opduiken van borden met de tekst 'Wenger Out' bij evenementen over de hele wereld.

"Na lang nadenken en overleggen met de club, ben ik tot de conclusie gekomen dat het het juiste moment is om aan het einde van het seizoen terug te treden", aldus Wenger in een statement. "Ik ben erg dankbaar dat ik de club zoveel memorabele jaren heb mogen dienen, dat heb ik met volle inzet en integriteit gedaan."

Wenger heeft Arsenal al vanaf 1996 onder zijn hoede, na drie jaar bij Nancy, zeven bij AS Monaco - inclusief één landstitel - en anderhalf jaar bij het Japanse Nagoya Grampus Eight. Met Arsenal veroverde Wenger in 1998, 2002 en 2004 de landstitel, terwijl de Londenaren met de Fransman aan het roer ook zeven keer de FA Cup wonnen, waaronder vorig seizoen.

Wenger na 22 jaar weg bij Arsenal (Pro Shots / Action Images)
Wenger na 22 jaar weg bij Arsenal (Pro Shots / Action Images)