McClaren ziet in Howe opvolger van Wenger

Eddie Howe zou een goede kandidaat zijn om Arsène Wenger op te volgen bij Arsenal. Dat zegt Steve McClaren, oud-coach van FC Twente.

McClaren heeft in zijn periode bij Derby County een aantal keren gespeeld tegen Howe, die sinds oktober 2012 manager is van Bournemouth. "Hij is iemand die zijn teams neerzet om te voetballen. Opbouwen van achteruit, verzorgd aanvallen, hard werken om de bal terug te krijgen, tegenstanders onder druk zetten: hij heeft een goede mentaliteit."

"Hij kan manager van Arsenal worden, dat zie ik zeker voor me", zegt McClaren in een interview met de Daily Express. Wie ooit Pep Guardiola en José Mourinho gaan aflossen in Manchester, durft de Engelsman niet te zeggen. "Het zou iemand kunnen worden waar we nog nooit van gehoord hebben. Iemand die nu nog in de jeugdopleiding werkt."

De 56-jarige McClaren voorspelt dat er een nieuwe generatie managers aankomt. "En dat hoeven niet per se oud-spelers te zijn, maar ze zullen op voetbalgebied wel goed opgeleid zijn. De trainerscursussen zijn flink verbeterd en de opleidingen leveren nu niet alleen goede spelers, maar ook goede trainers af."