Bertens zegeviert in Charleston

Tennisster Kiki Bertens heeft het WTA-toernooi in Charleston op haar naam geschreven. Op het groene Amerikaanse gravel was de Nederlandse (WTA-27) in de finale met 6-2 en 6-1 te sterk voor nummer dertien Julia Görges.

Bertens had zondag een zware dag, want eerst moest ze haar vanwege regenval uitgestelde halve finale nog spelen. De Nederlandse won na een drie uur durende slijtageslag van de Amerikaanse Madison Keyg. Görges moest vervolgens haar op 4-4 onderbroken wedstrijd tegen Anastasija Sevastova nog afmaken: 7-6(5) en 6-3.

In de eindstrijd was van enige vermoeidheid bij Bertens weinig te bespeuren. De Nederlandse zette haar Duitse opponente met diepe ballen en gevarieerd spel goed onder druk. Bertens kwam direct 2-0 voor te staan, maar leverde daarna haar service in. Toch was de Nederlandse niet van haar stuk en liep via een nieuwe break uit naar 4-2. Nadat ze twee breakpoints op eigen service overleefde haalde Bertens de set eenvoudig binnen: 6-2.

Het tweede bedrijf was een stuk eenvoudiger, mede omdat Görges de bal regelmatig niet binnen de lijnen wist te houden. Bertens liep snel uit naar een 5-0 voorsprong en kreeg in de zesde game zelfs twee wedstrijdpunten. Görges werkte deze nog weg, maar een game later pakte Bertens wel haar vijfde titel uit haar loopbaan, allen behaald op gravel.