Hateboer: "Ben in Oranje niet door de mand gevallen"

Hans Hateboer kijkt tevreden terug op de interlandperiode, ondanks dat hij niet in actie kwam toen Oranje verrassend met 0-3 van Portugal won.

De verdediger van Atalanta speelde tegen Engeland de hele wedstrijd, maar tegen de Portugezen moest hij negentig minuten vanaf de bank toekijken. "Natuurlijk is dat jammer, maar ik wist het van tevoren al. De bondscoach wilde alle spelers aan het werk zien", reageert Hateboer in gesprek met RTV Noord.

"Het is niet anders, maar ik ben al blij met die ene wedstrijd die ik wél gespeeld heb." Dat Oranje alleen Portugal versloeg, doet daar niks aan af. "Nee joh, ik ben blij met mijn eigen wedstrijd. Ik heb goed gespeeld en ben niet door de mand gevallen. En ik ben blij dat we ook tegen Portugal hebben laten zien dat we een hecht team zijn. Dat ik toen niet speelde, dat is dan maar zo."

Hateboer (24) werd al gelinkt aan AC Milan en Borussia Dortmund. "Het laat zien dat ik goed bezig ben en dat doet je natuurlijk goed. Of er iets concreets is? Laat ik daar maar niet te veel over zeggen", besluit hij met een lach.