Djokovic en Goffin kansloos in Miami, einde zegereeks Osaka

Tennisser Novak Djokovic is op het masterstoernooi in Miami in de tweede ronde al gestrand. De Servische voormalig nummer één van de wereld, afgezakt naar plek twaalf, kon geen partij bieden tegen de Fransman Benoit Paire.

Het ging aanvankelijk nog gelijk op, maar halverwege set één sloeg Paire toe met een dubbele break. In de tweede set pakte Djokovic een break op 3-2 wel terug, maar Paire kon de service van de Serviër op 5-4 nog eens overnemen, waarmee de wedstrijd beslist was: 6-3, 6-4.

David Goffin kende een bijzonder slechte dag. De Belgische nummer negen van de wereld was volkomen kansloos tegen de Portugees João Sousa. De mondiale nummer tachtig gunde Goffin de eerste game van de tweede set, maar daar bleef het bij: 6-0, 6-1.

Bij de dames kwam de zegereeks van Naomi Osaka ten einde. De 20-jarige Japanse won het toernooi in Indian Wells en begon in Miami met een zege op Serena Williams, maar de Oekraïnse Elina Svitolina was met 6-4, 6-2 te sterk.

Ook voor de nummer twee van de wereld viel het doek in de tweede ronde al. Caroline Wozniacki veegde de baan aan met de Puerto Ricaanse Monica Puig, maar die kwam vervolgens knap terug en trok de wedstrijd naar zich toe: 0-6, 6-4, 6-4.