FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 maart 2018

Zeldzame nederlaag Groningse volleyballers

De volleyballers van het Groningse Abiant Lycurgus hebben zaterdag in de kampioensgroep van de Eredivisie een zeldzame nederlaag geleden. In Doetinchem was Seesing Orion te sterk in het zevende onderlinge duel van het seizoen.

Zes keer won Lycurgus dit seizoen al van Orion, maar dat lukte niet nog eens. De Groningers herstelden zich na een slechte eerste set nog prima, maar moesten zich vervolgens alsnog in vier sets gewonnen geven. Het is pas de tweede nederlaag van het hele seizoen voor Lycurgus, dat ook een keer verloor van Draisma Dynamo.

Door de zege neemt Orion in de kampioensgroep de leiding over met 22 punten, twee meer dan Lycurgus, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Alleen Draisma lijkt enige kans te maken om de twee uit te dagen, terwijl de nummers één en twee na de kampioensgroep om de titel strijden.

Uitslagen kampioensgroep Eredivisie volleybal heren
Coníche Zwolle 0 SV Land Taurus 3
(16-25,20-25,22-25)

Draisma Dynamo 3 Advisie/SSS 1
(23-25,25-21,25-18,25-16)

Seesing Orion 3 Abiant Lycurgus 1
(25-18,22-25,26-24,25-22)

MMA-vechter maakt salto vanaf rug verslagen tegenstander

Het is altijd speciaal om je eerste overwinning te vieren en vele originele manieren zijn de revue al gepasseerd. De keuze van MMA-vechter Drew Chatman deed menigeen de wenkbrauwen fronzen. Hij besloot namelijk vanaf de rug van de verslagen Irvins Ayala een voorwaartse salto in te zetten. 

Chatman maakte zijn debuut tijdens het MMA-gala Fighting League Alliance 36 in Cabazon, Californië. De vechter met de, inmiddels niet meer toepasbare, bijnaam The Honorable - De Eervolle - had nog mazzel met zijn overwinning. Chatman lag op zijn rug en Ayala begon wild met zijn vuisten op Chatman in te slaan. Daarbij raakte Ayala met zijn kin de knie van Chatman, waardoor Ayala knock-out ging.

De scheidsrechter stopte direct het gevecht en Chatman leek het een goed idee om vanaf de rug van zijn verslagen tegenstander een salto in te zetten. In plaats van een aantal tienen te krijgen van de aanwezige jury, werd De Eervolle prompt gediskwalificeerd en ging de winst alsnog naar Ayala.

 
Zo kan het ook... (Bron: Youtube) 

Ook Paul McCartney de straat op tegen wapens

Ex-Beatle Paul McCartney was zaterdag een van de vele prominenten die meededen aan de demonstraties tegen wapenbezit. Hij sloot zich in New York aan bij het protest, mede vanwege de moord meer dan 36 jaar geleden op zijn collega-bandlid John Lennon in die stad.

"Een van mijn beste vrienden is door wapengeweld om het leven gekomen, niet ver hier vandaan;", zei McCartney tegen nieuwszender CNN. "Dus dit is belangrijk voor mij".

John Lennon werd op 8 december 1980 doodgeschoten voor het gebouw waar hij woonde in New York door Mark David Chapman.

Ook Paul McCartney de straat op tegen wapens
Ook Paul McCartney de straat op tegen wapens (Foto: ANP)

Til geniet ondanks reserverol: "Dit was geweldig"

Guus Til beleefde vrijdag een bijzondere avond in Amsterdam, ondanks dat hij tegen Engeland niet in actie kwam bij het Nederlands elftal.

Bondscoach Ronald Koeman liet Til negentig minuten op de bank zitten, maar dat mocht voor Til de pret nauwelijks drukken. "Dit was geweldig. Een interland is gewoon iets anders. Iedereen is voor Nederland en lijkt net even wat enthousiaster", reageerde de AZ-speler voor de camera van NH.

Til hoopte in de slotfase wel wat minuten te mogen maken, net als debutant en clubgenoot Wout Weghorst. "Je weet het niet. Ik weet niet wat de trainer denkt. Hij had zomaar mijn naam kunnen noemen, maar dat was vanavond niet het geval."

Mogelijk mag de 20-jarige middenvelder maandag wel in actie komen in Genève, waar Oranje dan oefent tegen Portugal. "Maandag wordt het hopen op minuten. Deze hele ervaring was leuk en ik heb tegen mezelf gezegd: ik ga heus nog wel interlands spelen, dat moet."

Moeizame zege rugbyers 't Gooi, monsterscore DIOK

In de kampioensgroep van de Ereklasse in het Nederlandse rugby lijken 't Gooi en Hilversum zoals verwacht op weg naar de finale, maar die moeten ze wel nog eerst veilig zien te stellen. Voor 't Gooi was er zaterdag bijna puntverlies in Zeeland, waar men op bezoek ging bij Oemoemenoe.

Gregory Bannister zette de ploeg uit Middelburg al snel op voorsprong en Oemoemenoe kwam zelfs op 8-0, maar de Naardense titelkandidaten vochten zich naar een 14-14 stand bij rust. In de tweede helft liep 't Gooi uit naar 14-21, maar de Zeeuwen gaven zeker niet op en via 19-21 en 24-26 bleven ze kans houden. Toch bleek de klasse van 't Gooi, want in de slotfase gooiden ze het duel met 24-29 toch nog op slot.

LRC DIOK lijkt de enige club met een kansje om een finale tussen de twee topploegen te voorkomen en zaterdag werd in elk geval prima vorm getoond. Op bezoek bij Waterland in Purmerend waren de Leidenaren níet iets te sterk: 0-85. Hilversum ging zelf op bezoek bij The Bassets en won met 26-71 van de Sassenheimse club.

Hamilton na dominante pole: "Dit went nooit"

Tijdens de eerste kwalificatie van het Formule 1-seizoen liet Lewis Hamilton zaterdag weinig heel van de concurrentie. Met zijn snelste rondje zette hij het hele veld op dik zes tienden van een seconde, goed voor zijn 73e poleposition.

"Dit went nooit, ondanks de resultaten van de afgelopen jaren", beweerde Hamilton na afloop. "Alle Aussies hier weer zien was geweldig, de stad is mooi en de mensen zijn gastvrij, maar dit rondje....dat was echt geweldig." 

Volgens de Brit stond zijn Mercedes in een feestmodus. "Ik ben ook altijd in een feestmodus. Het was heel moeilijk om de details allemaal perfect te krijgen, zoals de temperatuur van de banden." De neutrale fan zal na het machtsvertoon wellicht weinig hoop hebben op spannende kwalificaties, maar Hamilton gaf hen toch wat hoop: "Het was verrassend hoe dicht de Ferrari's er bij in de buurt zaten."

Duits drietal meldt zich af voor topduel met Brazilië

Thomas Müller, Mesut Özil en Emre Can hebben zich afgemeld voor de oefenwedstrijd van Duitsland tegen Brazilië, komende dinsdag.

Can kwam vrijdag vanwege rugklachten al niet in actie tegen Spanje en hij keert terug naar zijn club Liverpool om verder te herstellen. Müller en Özil kregen wel speeltijd, maar ook zij zijn afgehaakt voor de kraker tegen Brazilië. Die wedstrijd wordt dinsdag gespeeld in het Olympisch Stadion in Berlijn.

Sebastian Rudy is er tegen de Brazilianen wel weer bij. De 28-jarige international van Bayern München volgde de wedstrijd tegen Spanje in het ziekenhuis, waar zijn vrouw net was bevallen van een zoontje. Het duel tussen de twee meest recente wereldkampioenen eindigde in 1-1. Rodrigo en Müller maakten de doelpunten.

Duitsland speelt op het WK in Rusland komende zomer in groep F tegen Mexico, Zweden en Zuid-Korea. Het team van bondscoach Joachim Löw kwalificeerde zich door in de voorronde alle tien groepsduels winnend af te sluiten.

Eerste winnares songfestival overleden

De winnares van het allereerste Eurovisie Songfestival, de Zwitserse zangeres Lys Assia, is overleden. Ze stierf zaterdag op 94-jarige leeftijd in Zürich, zo liet haar langjarige compagnon weten.

Lys Assia, artiestennaam van Rosa Mina Schärer, deed in 1956 mee aan het festival dat in het Zwitserse Lugano. Omdat er maar zeven landen meestreden mocht elk land meedoen met twee liedjes. Lys Assia zegevierde uiteindelijk met het Franstalige liedje Refrain.

Eerste winnares songfestival overleden
Eerste winnares songfestival overleden (Foto: BuzzE)

Nederland onder 19 onderuit, Noren verrassen Duitsland

Het Nederlands elftal onder 19 jaar heeft in de kwalificatie voor het EK van dit jaar een verrassende nederlaag geleden. Schotland was in Duitsland te sterk voor het team van bondscoach Maarten Stekelenburg, dat eerder nog met 6-1 van Noorwegen won.

De basiself was behoorlijk anders dan tegen de Noren en dat pakte niet best uit. Nederland speelde slordig en in de tweede helft profiteerde Schotland daarvan. Jack Aitchison opende de score en niet veel later tikte hij ook de 2-0 eindstand op het bord.

Noorwegen wist in dezelfde groep verrassend van Duitsland te winnen. Sterker nog, met 5-2 lieten ze de Duitsers min of meer kansloos. Alle vier de ploegen hebben daardoor drie punten, waardoor Nederland dinsdag bij winst op Duitsland nog altijd prima kans heeft om groepswinnaar te worden en zich dus voor het EK te plaatsen.

'Trump gaat Russen uitwijzen vanwege Skripal'

De Amerikaanse president Donald Trump bereidt de uitzetting voor van tientallen Russische diplomaten in reactie op de aanslag op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal in Groot-Brittannië. Dat hebben twee bronnen rond het Witte Huis gezegd.

Trump zou aanbevelingen van adviseurs om de Russen uit te zetten hebben aangenomen. Hij zal de uitwijzingen maandag aankondigen. De mogelijke actie van Trump volgt op het uitzetten onlangs door Groot-Brittannië van 23 Russische diplomaten. Moskou reageerde door evenveel Britten het land uit te wijzen.

Skripal en zijn dochter Joelia werden op 4 maart in bewusteloze toestand ontdekt in het Engelse Salisbury. Zij bleken vergiftigd met zenuwgas en liggen in het ziekenhuis. Rusland ontkent elke betrokkenheid.

'Trump gaat Russen uitwijzen vanwege Skripal'
'Trump gaat Russen uitwijzen vanwege Skripal' (Foto: ANP)

Wilshere mist ook oefenpot tegen Italië

Jack Wilshere komt dinsdag niet met Engeland in actie tegen Italië. De middenvelder van Arsenal heeft nog te veel last van zijn knie.

Vanwege de knieklachten ontbrak Wilshere vrijdagavond al in Amsterdam, waar The Three Lions met 0-1 van het Nederlands elftal wonnen. Bondscoach Gareth Southgate hoopte dat de 26-jarige middenvelder dinsdag op Wembley zou kunnen spelen tegen Italië, maar dat is niet het geval.

Jack Wilshere speelde zijn laatste interland in 2016 tegen IJsland, de verloren achtste finale op het EK. Door blessureleed kwam hij het seizoen erna niet verder dan slechts twee optredens in het eerste elftal van Arsenal. Dit seizoen is hij weer basisspeler en kwam Wilshere inmiddels 31 keer in actie, waarvan zeventien keer in de Premier League.

Door zijn spelritme kwam Wilshere weer in aanmerking voor het Engelse nationale team, waarvoor hij nu 34 interlands heeft gespeeld. Behalve het EK in Frankrijk maakte de kleine middenvelder met zijn land ook het WK van 2014 in Brazilië mee.

Kunstschaatser Chen met overmacht naar wereldtitel

Kunstschaatser Nathan Chen is de nieuwe wereldkampioen bij de mannen. De 18-jarige Amerikaan was veruit de beste op het WK in Milaan, waar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat olympisch- en wereldkampioen Yuzuru Hanyu wegens een blessure afwezig was.

Chen stond na de korte kür nipt eerste, maar haalde zaterdag vooral in de vrije kür uit. Met zes viervoudige sprongen, allemaal geslaagd, reed hij de op één na hoogste score ooit bij elkaar, wat een totaalscore van 321,40 punten opleverde.

Shoma Uno uit Japan pakte zilver, maar kwam met 273,77 punten niet in de buurt van Chen. Het brons was met 272,32 voor de Rus Mikhail Kolyada. Vincent Zhou stond namens de VS op plek drie na de korte kür, maar viel na een compleet mislukte vrije kür naar plek veertien.

Bij de dames was de Canadese Kaetlyn Osmond goed voor haar eerste wereldtitel, terwijl de 15-jarige olympisch kampioene Alina Zagitova niet verder kwam dan de vijfde plek. De Duitse olympisch kampioenen Aliona Savchenko en Bruno Massot wonnen bij de paren, Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron wonnen namens Frankrijk het goud op het ijsdansen.

De gouden vrije kür van Chen (Bron: YouTube)

Kamworor blijft koning van de halve marathon

Atleet Geoffrey Kamworor blijft de absolute koning van de halve marathon. De 25-jarige Keniaan pakte zondag op die afstand voor de derde opeenvolgende keer de wereldtitel, na 2014 en 2016.

De door Jos Hermens begeleidde Kamworor had één uur en twee seconden nodig voor de 21,1 kiloemter in het Spaanse Valencia. De geboren Keniaan Abraham Cheroben pakte op twintig seconden het zilver, voor Aron Kifle uit Eritrea (1:00.31). 

Netsanet Gudeta Kebede pakte namens Ethiopië het goud bij de vrouwen. Dat deed ze in 1:06.11 uur, een wereldrecord in een wedstrijd met louter vrouwen aan de start - Joyciline Jepkosgei liep vorig jaar in een gemengde race een record van 1:04.51 uur. Jepkosgei pakte zaterdag zilver, voor landgenote Pauline Kamulu.

Het wereldrecord voor een wedstrijd met alleen vrouwen stond overigens sinds 2007 met 1:06.25 op naam van de Nederlandse Lornah Kiplagat.

Russische internationals bestraft na bezoek aan nachtclub

Twee spelers van de Russische nationale ploeg zijn bestraft, omdat ze na de interland tegen Brazilië in een nachtclub werden gespot.

Het gaat om Roman Neustädter en Konstantin Rausch. Het duo werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gespot in een nachtclub in Moskou, nadat ze wat hadden gegeten in een restaurant. "Met vrienden die bij de wedstrijd waren, hebben we wat gegeten in een restaurant in Moskou", verklaren ze op de officiële website van de Russische bond.

Bondscoach Stanislav Cherchesov had van tevoren zijn spelers opgedragen om voor middernacht weer in het spelershotel te zijn. Neustädter en Rausch hebben daarom een boete gekregen. De twee hebben hun excuses aangeboden en ze laten weten dat ze de boete accepteren.

Rusland ging vrijdag voor eigen publiek met 0-3 onderuit tegen Brazilië door doelpunten van Miranda, Philippe Coutinho (strafschop) en Paulinho. Neustädter bleef de hele wedstrijd bankzitter, terwijl Rausch niet bij de wedstrijdselectie zat. Komende dinsdag oefenen de Russen in Sint-Petersburg tegen Frankrijk.

Puyol: "Neymar naar Real Madrid is mogelijk"

Carles Puyol zou niet verbaasd zijn als Neymar in de toekomst voor Real Madrid gaat voetballen. De Braziliaan zou ontevreden zijn bij PSG.

Er wordt al enige tijd gespeculeerd over de toekomst van Neymar, die naar verluidt wel terug wil naar Spanje. De Spaanse media brengen hem ook in verband met de grote rivaal van Barcelona. "Ik denk dat het mogelijk is dat hij naar Real Madrid gaat, ik heb daar zelf ook geen problemen mee", zegt Puyol in gesprek met Estadão.

"Hij is een professional en het is niet onmogelijk, maar ik denk dat het moeilijk voor hem wordt om PSG te verlaten. Zij hebben veel geld voor hem betaald." Neymar maakte voor zo'n 220 miljoen euro de overstap naar Parijs en de Catalanen gebruikten het geld om vervolgens Philippe Coutinho over te nemen van Liverpool.

Puyol erkent dat de transferprijzen absurde waarden aannemen. "Maar dit lijken nou eenmaal de marktwaarden van vandaag de dag te zijn. Als je ergens een speler bij een club weg wilt halen, zal je hierin mee moeten gaan", vindt de voormalige aanvoerder van Barcelona.

Wozniacki haalt uit naar organisatie Miami Open

Caroline Wozniacki heeft via Twitter uitgehaald naar de organisatie van het Miami Open. Volgens de Deense tennisster werd haar familie op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Monica Puig met de dood bedreigd.

Volgens de nummer twee van de wereld deed de security en organisatie niets tegen bedreigingen. “Ik ben me bewust dat tennis een sport is van winnen en verliezen, echter tijdens de wedstrijd van gisteravond hebben mensen in het publiek mijn familie bedreigd en hen doorgewenst.” vertelt Wozniacki op Twitter. “Ondertussen deden security en organisatie niets om dit te verhinderen en accepteerden ze het gewoon.”

Wozniacki verloor de wedstrijd van Puig in drie sets met 6-0, 4-6 en 4-6.

Ecclestone opnieuw aangeklaagd voor omkoping

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is opnieuw aangeklaagd vanwege omkoping. Investeerder Bluewaters Communications Holdings LLC heeft de 87-jarige Brit voor de civiele rechter gedaagd, evenals zijn familiebedrijf Bambino Holdings en de Bayerische Landesbank.

Bluewaters claimt dat het in 2005 van plan was een controlerend belang in de Formule 1 te kopen toen hier een stokje voor gestoken werd door een deal tussen Ecclestone en voormalig bankier Gerhard Gribkowsky. Laatstgenoemde is voor omkoping bestraft, terwijl Ecclestone met de Duitse justitie een schikking trof.

Door de deal tussen Ecclestone en Gribkowsky ging uiteindelijk CVC er met de aandelen van de Formule 1 vandoor. Gribkowsky gaf toe betalingen ontvangen te hebben van zowel Ecclestone als Bambino. Ecclestone zelf claimde destijds door Gribkowsky afgeperst te worden. De Duitser zou de Brit bij de Britse belastingdienst aan willen geven.

De Britse rechter heeft de claim van Bluewaters in behandeling genomen, waarbij op 1 oktober 2019 de eerste zitting plaats zal vinden.

Man overleden na verkeersongeval Rijswijk

Bij een verkeersongeval op de Schaapweg in Rijswijk, ter hoogte van de rotonde, is zaterdagmiddag een 47-jarige man om het leven gekomen. Rond 15:00 uur vond de aanrijding plaats. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij korte tijd later. 

De bestuurster van de andere auto werd ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de aanrijding. Mogelijk is de overleden bestuurder onwel geworden. De verkeersdienst doet verder onderzoek.

Famke Louise beste muzikant op YouTube

Model Famke Louise is uitgeroepen tot beste muziek-YouTuber. De artieste van de hit Op Me Monnie won zaterdag een VEED Award, een prijs voor de populairste Nederlanders op YouTube.

Ook StukTV viel in de prijzen. Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens wonnen voor het vierde jaar op rij de award voor beste kanaal. Hun afleveringen van Het Jachtseizoen, waarin ze iedere week jacht maken op een bekende Nederlander, werd uitgeroepen tot beste serie. Thomas kreeg bovendien de AD x VEED Journalistieke Aanmoedigingsprijs.

In zeventien verschillende categorieën werden awards uitgereikt aan de beste YouTubers van Nederland. Dylan Haegens werd gekroond tot beste comedy-YouTuber. De VEED RTL Boulevard-award voor beste YouTubende BN'er ging naar Anna Nooshin.

Enzo Knol

De beste mannelijke YouTuber is Kalvijn, bij de vrouwen ging Marije Zuurveld er met de titel vandoor. De Bellinga's, een gezin uit Zwolle, werden uitgeroepen tot beste vloggers. Nina Schotpoort is beste nieuwkomer en beste Muser.

Enzo Knol was vier keer genomineerd, maar ging met lege handen naar huis. In de categorie 'gaming' werd hij verslagen door zijn eigen broer Milan (DagelijksHaaDee).

De awardshow werd gepresenteerd door YouTuber Defano Holwijn. Bekende Nederlanders als Humberto Tan, Luuk Ikink en Domien Verschuuren waren ingeschakeld om de prijzen uit te reiken.

 

 

Famke Louise beste muzikant op YouTube
Famke Louise beste muzikant op YouTube (Foto: BuzzE)

Cambridge oppermachtig in 164e Boat Race

In Londen is zaterdag de 164e editie gehouden van The Boat Race, de jaarlijkse roeiwedstrijd tussen de universiteiten van Cambridge en Oxford. Op de Thames was het lichtblauwe team van Cambridge veel te sterk.

Al bij de start namen de mannen van Cambridge de leiding en die stonden ze geen moment meer af, ook al kon Oxford het verschil uiteindelijk nog enigszins binnen de perken houden. Met de zege loopt Cambridge weer iets verder uit in de algemene stand, nadat Oxford vorig jaar de beste was.

Het staat nu 83-80 voor Cambridge, wat bij de oplettende lezer wellicht een belletje doet rinkelen: 83 + 80 is helemaal geen 164. Dat klopt, in 1877 was het verschil zo klein dat geen winnaar aangewezen kon worden.

Vooraf ging veel aandacht bij Cambridge uit naar James Letten. De Amerikaan, op zijn 11e al goed voor 1,82 meter, is met zijn 2,08 meter de langste roeier ooit in The Boat Race. Bij Oxford ging het vooral over onrust in het team, want in de afgelopen weken werd flink gewisseld, zonder succes.

Ook bij de vrouwen was Cambridge een klasse apart. Oxford, met de Nederlandse Renée Koolschijn, kwam er geen moment aan te pas. Het was zelfs een perfecte dag voor Cambridge: ook de reserves bij zowel de mannen als de vrouwen versloegen hun rivalen van Oxford.

Giggs over Bale: "Natuurlijk zou je bij Real Madrid willen blijven"

Ryan Giggs ziet geen reden voor Gareth Bale om te vertrekken bij Real Madrid, ondanks de vermeende interesse van Manchester United.

Bale kwam dit seizoen tot 29 wedstrijden, waarin hij zeventien keer het net vond en zeven assists gaf, maar is de laatste weken lang niet altijd verzekerd van een basisplaats bij Los Blancos en dat zorgt voor speculatie over een vertrek uit de Spaanse hoofdstad. De bondscoach van Wales ziet echter geen groot probleem.

"Het is Real Madrid, er zijn maar een handvol clubs die die aura hebben", zei Giggs. "Natuurlijk zou je daar willen blijven. Wat heeft Gareth gewonnen, drie Champions League-titels? Dat is het bewijs. Als je bij zulke clubs zit, ga je altijd prijzen winnen."

De 28-jarige aanvaller werd deze week topscorer aller tijden van Wales dankzij zijn drie treffers in de oefeninterland tegen China. "Gareth Bale heeft het vermogen om elke type doelpunt te maken en er zijn overeenkomsten met Cristiano Ronaldo. Ze zijn allebei begonnen als vleugelspelers en zijn nu doelpuntenmakers."

Honderdduizenden de straat op tegen wapens

Honderdduizenden vooral jonge Amerikanen zijn zaterdag in de VS op de been om te demonstreren tegen de nauwelijks gecontroleerde verspreiding van vuurwapens in het land. De massale protesten volgen op een schietpartij in een middelbare school in Florida, waarbij 14 februari een ex-scholier met een semi-automatisch wapen zeventien mensen doodschoot.

De organisatie hoopt dat de protestmars in Washington, de 'March for Our Lives' in de loop van dag zeker een half miljoen deelnemers telt. Het zou daarmee een van de grootste betogingen in de hoofdstad worden sinds de jaren zeventig.

Duizenden betogen ook in Parkland in Florida waar de schietpartij in februari was. Verder zijn er honderden demonstraties, onder meer in Boston, Chicago, Houston en Los Angeles. In New York zijn betogers samengekomen voor de beroemde wolkenkrabber van president Donald Trump, de Trump Tower. Trump is dit weekeinde weer in zijn buiten aan de oostkust van Florida, circa 60 kilometer van Parkland verwijderd.

Omstreden

Het bezit van vuurwapens is al heel lang omstreden in de VS. De tegenstanders van beperkingen zien het bezit als een grondrecht. Dat komt door een zinsnede uit de oude grondwet: "een goed gedisciplineerde militie is de noodzaak voor de veiligheid van een vrije Staat, het recht van het volk om wapens te hebben en te dragen mag niet worden aangetast".

Voorstanders van wapenbeperking stellen dat hier wordt bedoeld dat burgers in een burgerwacht of als militair of agent wapens dragen, maar dat dit geen grondrecht is voor elk individu. Het Hooggerechtshof staat hier momenteel niet achter. De publieke opinie volgens opiniepeilers wel. Twee derde van de Amerikanen zou voorstander zijn van ingrijpende beperkingen voor vuurwapenbezit.

Honderdduizenden de straat op tegen wapens
Honderdduizenden de straat op tegen wapens (Foto: ANP)

Meunier over PSG: "Er zullen veel dingen, zoals de coach, veranderen"

Thomas Meunier denkt dat Unai Emery volgend seizoen niet meer de trainer zal zijn van Paris Saint-Germain.

PSG is op koers om in Frankrijk de treble te winnen, maar door de uitschakeling in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid staat de Spanjaard onder druk. Emery kreeg kritiek voor zijn tactische aanpak tegen Real en Ángel Di María voorspelde dat er "grote veranderingen" zullen volgen aan het einde van het seizoen en die menig wordt gedeeld door Meunier.

"Ik ben geen achttien jaar oud meer, ik ben 26 jaar oud, ik moet me doen gelden in een club", vertelt Meunier, die dit seizoen back-up is achter Dani Alves, tegen verslaggevers. "Ik moet laten zien wat ik kan doen op mijn positie."

"Ik wacht omdat veel dingen, zoals de coach, zullen veranderen. Ik heb misschien meer speeltijd, ik zal het moeten gebruiken, ik heb meer vertrouwen dan twee jaar geleden. Ik zie de toekomst zonder druk. Ik denk dat ik gegroeid ben in mijn spel, maar ook mentaal sinds ik bij PSG ben."

Bestuur Nederlandse honk- en softbalbond stapt per direct op

Vanwege het onverwachte grote verlies in 2017 heeft de bondsraad van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) zaterdag overleg gevoerd met het bondsbestuur. Vanwege het opgezegde vertrouwen houdt het bestuur de eer aan zichzelf.

De door het bestuur gepresenteerde maatregelen om de financiën onder controle te krijgen zijn door de bondsraad als onvoldoende ingeschat. Als gevolg van dit opgezegde vertrouwen is het voltallige bestuur opgestapt. De bondsraad zal op zeer korte termijn een interim-bestuur aanstellen onder leiding van bondsraadslid, tevens oud-voorzitter KNBSB, Ruud van Zetten.

Schachmann boekt zege in de Ronde van Catalonië na lange vlucht

Maximilian Schachmann heeft de zesde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Duitser van Quick-Step Floors was na 117 kilometer de snelste in Torrefarrera. Hij was in de sprint te sterk voor Diego Rubio. De twee renners waren de hele dag in de aanval. Alejandro Valverde blijft leider in het algemeen klassement.

In de ingekorte rit, door sneeuwval, kozen Schachmann en Rubio direct vanuit de start voor de aanval. Het tweetal kreeg vier minuten van het peloton. In de vooral vlakke wegen werkte het tweetal goed samen en met dertig kilometer te gaan hadden de Duitser en de Spanjaard nog steeds een kleine drie minuten op het peloton.

In regenachtige omstandigheden werden de laatste dertig kilometer afgewerkt. Vanwege de wind viel het peloton in meerdere groepen uit elkaar, maar de renners voor het algemeen klassement zaten allemaal in de voorste groep. Het peloton onder leiding van Mitchelton-Scott en Bora-Hansgrohe kwam tot een halve minuut. In laatste kilometers kwam het peloton niet dichter, mede door de wind in de rug. In de sprint begon Rubio al op 500 meter van de kop te sprinter, maar Schachmann kan er makkelijk overheen. Voor de Duitser was het zijn eerste profzege en voor de ploeg was het alweer de negentiende zege van het seizoen.

Nibali over parcours WK wielrennen: "Het lijkt wel een uithoudingsrace voor mountainbikers"

Vincenco Nibali heeft het parcours van het wereldkampioenschap wielrennen verkend. Het parcours van de wegrit in het Oostenrijkse Innsbruck heeft maar liefst 4.670 hoogtemeters en bevat een beklimming met een stijgingspercentage van 25%.

De wedstrijd in Innsbruck is in totaal 259,4 kilometer lang. In de laatste ronde moeten de renners over de Gramartboden. Deze klim van 2,8 kilometer met een stijgingspercentage van 11% en maximaal zelfs 25% is volgens Nibali erg zwaar. “Die laatste col is zo zwaar dat het wel een uithoudingsrace voor mountainbikers lijkt", aldus de Italiaan. ”Het wordt ontzettend moeilijk. Toen ik 'm op papier zag verwachtte ik wel een pittige route, maar er ook echt rijden is andere koek. Ik denk dat heel veel renners net zo verrast zullen worden als ik nu ben.”

Het WK wordt gehouden van 23 tot en met 30 september. De wegrit vindt plaats op zondag 30 september.

Lawless wint derde etappe Coppi e Bartali, Rosa blijft leider

Christopher Lawless heeft de derde etappe van de Coppi e Bartali gewonnen. De 22-jarige Brit van Team Sky was het snelst van een uitgedund peloton. De Italiaan Paolo Toto werd tweede, voor zijn landgenoot Lorenzo Rota. Diego Rosa blijft aan de leiding staan van het algemeen klassement voor Bauke Mollema.

Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM), Michal Paluta (CCC Sprandi Polkowice), Dimitri Peyskens (WB Aqua Protect Vernaclassic), Peter Williams (One Pro Cycling) en Christofer Jurado (Treviso Phonix Hemus 1896) kregen de ruimte van het peloton. Het vijftal pakte twee minuten op het peloton. Later maakte Marco Coledan en Jacopo Moskou van Wilier Triestina - Italië Selle de sprong naar voren.

Met nog dertig kilometer te fietsen was het avontuur voor de vluchters voorbij. Vijf kilometer daarna brak het peloton in meerdere delen. In het eerste deel van het peloton waren klassementsleider Rosa en Mollema, nummer twee in het algemeen klassement mee. Koen Bouwman, die gisteren hard was gevallen, miste de slag en kon daardoor een goed klassement kan vergeten. Het verschil tussen groep een en twee zou oplopen naar meer dan minuut.

Team Sky was het best vertegenwoordigd in de voorste, waarna Lawless het in de sprint afmaakte voor de Britse ploeg. Voor Lawless was het ook zijn eerste profzege in zijn carrière.

Verstappen kijkt met vertrouwen naar race na fout in kwalificatie

Max Verstappen start zondag als vierde tijdens de Grand Prix van Australië en de Nederlander was na afloop van de kwalificatie in Melbourne niet helemaal tevreden. De Red Bull-coureur ging in zijn snelste ronde de fout in en dat kostte hem naar eigen zeggen de tweede plek.

Hamilton verslaan achtte Verstappen in elk geval niet realistisch: "Je weet dat Lewis in Q3 de motor nog open kan draaien, dus daar kom je sowieso niet aan", vertelde de Nederlander tegenover Ziggo Sport"Als je er na de eerste run dan iets achter staat, weet je dat het gat daarna wat groter gaat zijn."

"Mijn snelle rondje in Q3 was niet top, ik maakte een foutje in bocht dertien en dan zijn er twee tienden weg. De volgende bochten kom je dan aan met oververhitte banden, dus daar verlies je dan nog iets meer", verklaart Verstappen.

"We zitten wel dicht op de Ferrari's, dat is positief. Of het slim is om op supersofts te starten moeten we nog even afwachten. Dat zal in de eerste ronden wat lastiger zijn, maar je kunt hier toch niet inhalen", lachte de Nederlander. "Ik denk dat we wel kans maken, in elk geval tegen de Ferrari's."

Maaskant terug in het voetbal; Hij wordt technisch directeur Almere City

Robert Maaskant is terug in het betaalde voetbal. Hij wordt per direct de nieuwe technisch directeur van Almere City FC. De vijftigjarige Maaskant tekent een contract tot de zomer van 2020. 

"Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club", vertelt Maaskant op de website van Almere City. "Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben." 

"Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden jong, eigenwijs en ambitieus", vervolgt de coach. "Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan."

In Nederland werkte Maaskant eerder als trainer bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV, NAC Breda en FC Groningen. In het buitenland had werd hij in 2011 kampioen in Polen met Wisla Krakow. Verder trainde hij het Wit-Russische Dinamo Minsk en het Amerikaanse Columbus Crew. " Bij verschillende clubs ben ik technisch manager geweest, dus het takenpakket is niet nieuw voor mij. De club is heel ambitieus, maar hoe dichter je bij je doelstelling komt, hoe minder progressie je boekt", aldus Maaskant.

"De laatste stap is altijd de moeilijkste. Die fase gaan we nu met elkaar in. Daar wil ik de club in het algemeen en de technische staf in het bijzonder graag bij helpen."

Van Drongelen over Robben: "Dan zie je pas hoe goed die man écht is"

Rick van Drongelen keek twee weken geleden zijn ogen uit toen hij met Hamburger SV de wedstrijd speelde tegen Bayern München (6-0 verlies).

De negentienjarige verdediger stapte afgelopen zomer voor drie miljoen euro over van Sparta Rotterdam naar Hamburger SV en is inmiddels uitgegroeid tot een basisspeler bij de hekkensluiter van de Bundesliga. Tegen Bayern speelde hij de volledige wedstrijd.

"Je voetbalt dan in de Bundesliga, traint goed en voelt aan jezelf dat je goed bezig bent met de weerstand die je continu krijgt, maar als je zo’n wedstrijd speelt merk je dat er nog zoveel méér is", vertelt de jeugdinternational in gesprek met De Telegraaf. "Dat er nog heel veel rek in zit bij jezelf en je nog zoveel kunt verbeteren."

"Zo'n wedstrijd is waanzinnig om te spelen, alleen de lastigste uit mijn carrière tot nu toe. Het is bikkelen. Je staat tegenover allemaal bovengemiddelde spelers, die ook nog eens samenspelen." Van Drongelen kwam ook landgenoot Arjen Robben tegen. "In Nederland is iedereen het erover eens dat hij een topspeler is, maar als je echt tegen hem speelt, dan zie je pas hoe goed die man écht is, hoe vaardig. Dat is van een heel ander niveau. Voor de wedstrijd vroeg hij al even hoe het met me was, dat is mooi."

Achtbaan loopt vast na onderhoud

De attractie Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs is vanmorgen rond 11:00 uur vastgelopen nadat hij net weer was opengesteld voor publiek na enkele dagen onderhoud. FOK!user Armani XL die ter plaatse is, wist te vertellen dat de mensen circa 20 minuten hebben vastgezeten voor ze bevrijd werden. 

Inmiddels is de attractie weer 'up and running' zo meldt Armani XL. Oorspronkelijk zou de attractie de rest van de dag gesloten zijn. Het vastlopen van de attractie schrikt de bezoekers in ieder geval niet af; binnen een kwartier liep de wachtrij op tot 150 minuten. 

Achtbaan Big Thunder Mountain loopt vast in Disneyland (Foto: Armani XL )
Achtbaan Big Thunder Mountain loopt vast in Disneyland (Foto: Armani XL )Achtbaan Big Thunder Mountain loopt vast in Disneyland (Foto: Armani XL )
Achtbaan Big Thunder Mountain loopt vast in Disneyland (Foto: Armani XL )Achtbaan Big Thunder Mountain loopt vast in Disneyland (Foto: Armani XL )
Achtbaan Big Thunder Mountain loopt vast in Disneyland (Foto: Armani XL )

File voor milieudepot door schoonmaakkriebels

Dordtenaren die de schoonmaakkriebels niet langer konden onderdrukken mochten bij het milieudepot op de Baanhoekweg in Dordrecht in de file staan.

De wachttijd loopt behoorlijk op. Logisch, vindt een medewerker. Want het is deze zaterdag typisch klus- of schoonmaakweer. "Het is mooi weer hè, het zonnetje gaat weer schijnen", grapt hij.

In het zonnetje in de rij, maken de mensen er het beste van. "Niet zo handig van mij om een klus te plannen vandaag", zegt er één. "Maar ja, als je in de rij staat, ga je niet meer terug."

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat niet alleen in Dordrecht grote belangstelling was om afval weg te brengen. Ook bij HVC in Beverwijk was het druk. De schuur moest hoognodig worden opgeruimd en er waren twee ritten nodig om alles weg te brengen. Twee keer in de file gestaan vandaag, het was het waard want de schuur is weer zo goed als netjes.

Van der Hoorn: "Ik kwam in een donkere wereld, werd paranoïde"

Mike van der Hoorn maakte moeilijke momenten mee toen de centrale verdediger in zijn tijd bij Ajax zijn minuten moest maken in de beloften.

De verdediger van Swansea City stapte in de zomer van 2013 voor 3,8 miljoen euro over van FC Utrecht naar Ajax, maar slaagde er niet in om uit te groeien tot een vaste basisspeler. "Ik kwam net terug met Jong Oranje van het EK in Israël. Met talenten die een jaar later schitterden op het WK in Brazilië. En ik moest opeens bij Jong Ajax gaan spelen", vertelt Van der Hoorn in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Als je niet hoort waarom, ga je zelf naar redenen zoeken. Ik kwam in een donkere wereld, werd paranoïde. Bij elke bal die je verkeerd raakt, denk je: oh, daar gaan we weer." De 25-jarige verdediger werd een andere speler bij de beloften. "Bij Jong Ajax mis je het vuur en de tegenstand. Je doet alles minder. Dat mag niet, maar gaat vanzelf. Je denkt: wanneer is die wedstrijd klaar?"

De komst van Jaap Stam als trainer gaf Van der Hoorn vertrouwen. "Een icoon van wie je alles opzuigt. Ik vond het leuk met hem te trainen, stelde me weer doelen. Maar die eerste zes maanden? Nee. Ik voelde me echt down... Ik had van mijn eigen kracht moeten uitgaan. En van daaruit bijleren. Ik deed het andersom."

Ajax gaf in 2013 de voorkeur aan Van der Hoorn boven FC Groningen-verdediger Virgil van Dijk. “Ook groot en sterk, maar voetballend toen nog niet zo ver dat hij in de Ajax-stijl had kunnen spelen. Moet je hem nu zien."

Biatlete Mäkäräinen haalt uit en pakt World Cup-leiding terug in slotweekeinde

Biatlete Kaisa Mäkäräinen heeft de leiding in de World Cup weer terug. De Finse ging al enige tijd aan de leiding, maar moest die na een zeer matig optreden in Oslo afstaan aan Anastasia Kuzmina. Zaterdag sloeg Mäkäräinen echter toe op de achtervolging tijdens de World Cup-finale in het Siberische Tyumen.

Darya Domracheva won de sprint en dus vertrok de Wit-Russische als eerste, maar Kaisa Mäkäräinen uit Finland volgde op slechts één seconde. Bij de eerste schietbeurt bleef de Finse foutloos, maar Domracheva niet. Ze verloor dan ook al 26 seconden, maar had nog wel ruim tien tellen voorsprong op Anaïs Bescond, Anastasia Kuzmina en Laura Dahlmeier.

Bij de tweede keer schieten was het dan weer Mäkäräinen die in de fout ging, terwijl Bescond, Domracheva en Dahlmeier foutloos bleven, met een duidelijke top-4 als gevolg. Het kwartet kwam gezamenlijk bij de derde schietbeurt aan, waar alleen Mäkäräinen een misser schoot. In de strijd om de World Cup was dat in potentie bijzonder duur, hoewel concurrente Kuzmina ook een fout maakte en dus kort achter de Finse bleef.

Dahlmeier, Bescond en Domracheva kwamen samen bij de laatste schietbeurt en daar werd flink gemist: twee keer door Domracheva, één keer door de andere dames. Dat opende dan ineens weer de deur voor Mäkäräinen...en die schoot nu wél foutloos. Ze sloot zo precies aan bij Bescond en Dahlmeier, terwijl Kuzmina door nog een misser in de problemen kwam.

Dahlmeier moest haar twee medekoplopers laten gaan, Bescond ging brutaal mee met de Finse, die alles eruit perste om de World Cup-eindzege nog te kunnen pakken. De ontketende Mäkäräinen was in de slotmeters niet meer te houden en de Finse sprintte dan ook naar de winst, voor Bescond en Dahlmeier. Doordat Kuzmina als zesde eindigde, nam Mäkäräinen met alleen de massastart op zondag nog te gaan de World Cup-leiding weer over.

Paris Hilton verliest kostbare verlovingsring

Paris Hiltons stapavondje eindige vrijdagavond (lokale tijd) in blinde paniek. De hotelerfgename danste in Miami zo wild, dat haar peperdure verlovingsring van haar vinger vloog. Na een chaotische zoektocht bleek de enorme diamant in een champagnekoeler te liggen.

Paris was volgens ooggetuigen hysterisch toen ze door kreeg dat ze haar verlovingsring kwijt was. De socialite liet haar aanstaande Chris Zylka en een legertje beveiligers zoeken naar de ring, die naar verluidt zo'n 2 miljoen dollar (ruim 1,6 miljoen euro) waard is. "Er werd naarstig gezocht. Mensen kropen over de vloer, onder de tafels, keken onder de voeten van andere bezoekers en onder stoelen", vertelde een ooggetuige aan Page Six. Volgens hem is het "een wonder" dat Paris' verlovingsring terug is gevonden.

De blondine bleef maar huilen, ook toen het sieraad twee tafels verderop uit een champagnekoeler werd gevist. Pas toen de glimmer weer om haar vinger zat, kalmeerde de 37-jarige enigszins.

De 32-jarige Zylka ging begin dit jaar tijdens een skivakantie in Aspen op zijn knieën. Volgens geruchten zijn de tortelduifjes van plan eind dit jaar te trouwen.

Paris Hilton verliest kostbare verlovingsring
Paris Hilton verliest kostbare verlovingsring (Foto: BuzzE)

Directeur FC Twente: "We gaan het seizoen afmaken met de huidige staf"

Gertjan Verbeek hoeft niet te vrezen voor een ontslag bij FC Twente. De Tukkers zijn na 28 wedstrijden hekkensluiter in de Eredivisie.

"We gaan het seizoen afmaken met de huidige staf", stelt algemeen directeur Erik Velderman in gesprek met De Telegraaf. Ondanks de steun van de directie, zou dit bij de spelers niet het geval zijn. De krant schijft dat driekwart van de selectie is afgeknapt op Verbeek. Zij zijn geen toekomst meer in de samenwerking met de 55-jarige trainer.

"Het klopt dat er spelers bij mij zijn geweest. Ik ontken niet dat er is gesproken over hoe zaken de laatste tijd zijn gegaan, maar dat richtte zich niet alleen op de trainer. Een van de dingen die ter sprake is gekomen, is dat de spelers zich zorgen maken over de toekomst van de club. Ik heb hen verteld dat dat niet nodig is en dat ze zich op het voetbal kunnen concentreren."

Verbeek volgde eind oktober de ontslagen René Hake op, maar het zorgde niet voor de gewenste resultaten. "Als ik zou denken dat een trainerswissel tot resultaat zou leiden, dan zouden we het in een New York minute doen, maar wij denken niet dat het de sleutel is. De positie van de trainer is voor ons geen issue. We hebben er vertrouwen in dat de staf en de spelers er alles aan zullen doen om dit seizoen tot een goed einde te brengen."

Heineken belooft aanpak misbruik in Afrika

Heineken belooft meer te gaan doen tegen misstanden die promotiemedewerksters in Afrikaanse landen aan den lijve ondervinden. De bierbrouwer erkent na een verhaal in NRC Handelsblad dat seksuele intimidatie "meer aandacht verdient dan het de afgelopen jaren van ons en andere belanghebbenden heeft gekregen".

Olivier van Beemen onderzocht de activiteiten van Heineken in Afrika en schreef daar een boek over. In het NRC-artikel meldt hij dat veel promotiemeisjes die bier aan de man brengen te maken hebben met seksueel wangedrag en dat hun werkgevers daar nauwelijks iets tegen ondernemen - of er zelfs aan meedoen. Een deel van de promotiemedewerksters is tegelijk prostituee.

Heineken laat in een reactie weten dat deze praktijken "volledig indruisen tegen waar we als bedrijf voor staan". De brouwer wijst er wel op dat de meisjes in dienst zijn van externe bureaus. Dat maakt controle moeilijker. "We kunnen echter simpelweg niet toelaten dat bier-promoters tijdens hun werk worden geconfronteerd met ongewenste intimiteiten en misbruik of met prostitutie te maken krijgen."

Heineken belooft aanpak misstanden in Afrika
Heineken belooft aanpak misstanden in Afrika (Foto: ANP)

Watabe wint 'Schwarzwaldpokal' op noordse combinatie

Akito Watabe heeft zijn status als beste atleet in de World Cup op de noordse combinatie dit seizoen bevestigd. Tijdens het slotweekeinde in het Duitse Schonach was Watabe zaterdag weer eens de beste, wat hem de prestigieuze Schwarzwaldpokal opleverde. 

Jarl Magnus Riiber won het schansspringen, zoals de jonge Noor wel vaker doet. Dit keer sprong hij echter een serieuze voorsprong op de snelle concurrenten bij elkaar: Akito Watabe was op 1:04 minuten pas de eerste van de echt rappe langlaufers, terwijl de Duitsers Fabian Riessle (+1:15) en Johannes Rydzek (+1:27) nog meer goed moesten maken in de pappige sneeuw.

Go Yamamoto uit Japan voegde zich snel bij Riiber, terwijl een groep van drie Japanners en vier Oostenrijkers de achtervolging opende. Daarachter vormde zich dan weer een andere groep, waar vooral Riessle het tempo aanvoerde. Riiber en Yamamoto hadden halverwege nog altijd de leiding, maar Watabe en de Oostenrijkers Bernhard Gruber en Mario Seidl hadden nog maar tien tellen achterstand.

Na ruim zes kilometer sloot het trio aan bij Riiber en Yamamoto, terwijl de tweede groep achtervolgers grote moeite had om in de buurt te komen. Watabe opende in de slotronde de aanval en sloeg een gat, wat beslissend bleek. Riiber kreeg het voor elkaar om Gruber in de slotfase te kloppen en dat leverde de Noor plek twee op.

Cryptocoins minen met gamen

Veel gamers hebben een hekel aan cryptocurrency miners, omdat de onstilbare honger van deze doelgroep naar grafische kaarten de prijs behoorlijk omhoogdrijft. Blockchain-platform Chimaera speelt hier handig op in, door gamers ook te laten minen terwijl ze aan het gamen zijn! Zo wordt je grafische kaart ten minste optimaal benut.

 

Chimaera maakt gebruik van een nieuwe cryptocurrency, genaamd CHI. Ze hebben tools gemaakt voor ontwikkelaars om games te maken met mining-mogelijkheden. Tegelijk is er zorg gedragen om de servers stabiel te houden, valsspelen uit te sluiten en is de economie inzichtelijk voor ontwikkelaars en gamers. Het idee is dat er games ontwikkeld worden, waar je dus tegelijk CHI mee verdiend. Met CHI kun je ingame spullen aanschaffen of het omruilen voor keiharde euro’s.

Chimaera - game

Op het moment zijn er twee games reeds beschikbaar: Soccer Manager Crypto (een voetbal-managementgame) en Treat Fighter (een snoep-puzzel-game met overlords, minions en recepten). Omdat er geld mee gemoeid is, zijn de games alleen voor 18+.

Chimaera - game

Voor degenen die vertrouwen in het concept hebben, is er de mogelijkheid om nog 26 dagen tegen gereduceerd tarief CHI aan te schaffen voor 0,00002 bitcoin per stuk. Snelle beslissers kunnen extra korting krijgen.  Het succes van Chimaera staat en valt natuurlijk met het vertrouwen van de bitcoinmarkt, de interesse van ontwikkelaars om games voor het platform te ontwikkelen en natuurlijk de gamers die er uren aan willen spenderen. Wat denken jullie? Crypto-mining-gaming is Top of Flop?

Chimaera - Logo

Biatleet Fourcade met grote overmacht naar nieuwe winst in Siberië

Biatleet Martin Fourcade heeft met grote overmacht de achtervolging gewonnen tijdens het World Cup-weekeinde in Tyumen. Tijdens de wedstrijd in de Parel van Siberië stond geen maat op Fourcade, die geen seconde in gevaar kwam.

Als winnaar van de sprint begon Fourcade als eerste, maar liefst 33 seconden voor de achtervolgers, aangevoerd door landgenoot Simon Desthieux. Fourcade was al foutloos vertrokken bij de eerste schietbeurt tegen de tijd dat de rest er arriveerde. De Zweed Fredrik Lindström bleef foutloos en dook 45 seconden na Fourcade de volgende ronde in, vijftien seconden later gevolgd door Erik Lesser en Andrejs Rastorgujevs, die beiden één fout maakten.

Fourcade schoot ook in de tweede beurt in liggende positie vijf keer raak, net als Lindström en Lesser, die op grofweg vijftig seconden volgden. Dat duo ging bij de derde schietbeurt echter de fout in, waardoor de Italiaan Lukas Hofer - op meer dan een minuut - plek twee in kon nemen, samen met de snelle Noor Johannes Thingnes Bø.

Fourcade liet bij de laatste schietbeurt zowaar een misser noteren, maar dat maakte uiteraard niks meer uit wat de zege betreft. Bø liet Hofer ondertussen achter, schoot foutloos en pakte de tweede plaats achter zijn World Cup-concurrent van dit seizoen, terwijl Hofer tevreden mocht zijn met een fraaie derde plek - vorige week pakte hij al voor het eerst in vier jaar weer een podium en daar kwam er dus één bij.

'Voedselbank wil klanten verwennen'

De voedselbank in Alkmaar staat regelmatig bij diverse supermarkten om voedselwaren in te zamelen voor hun clientèle. Zo ook vandaag. De voedselbank wil haar klanten graag een lekker paasontbijtje geven en is dus onder meer op zoek naar koffie, thee en beleg voor op brood. 

Verder zijn ze op zoek naar zalm in blik. Wat vind jij? Hoort dat in een paasontbijt thuis of is dat te luxueus? 

'Voedselbank wil klanten verwennen'  (Foto: DJMO)

'Voedselbank wil klanten verwennen' (Foto: DJMO)

Twee doden na explosie bij hotel in Alexandrië

In de historische Egyptische stad Alexandrië, de op één na grootste stad van het land, heeft zich zaterdagochtend rond kwart voor twaalf lokale tijd een zware ontploffing voorgedaan.

Op social media zijn foto's te zien van kort na de explosie, waaruit op te maken valt dat vermoedelijk een auto is ontploft. Volgens onder meer Al Jazeera zou zeker één dode gevallen zijn, maar andere media hebben het al over vier slachtoffers. De ontploffing deed zich voor bij het Tolip Hotel, waar ook veel buitenlandse toeristen verblijven.

Update 13.13 uur
Volgens de lokale autoriteiten was het een gerichte aanslag tegen de hoogste baas van de veiligheidsdiensten in Alexandrië. Die man, Mostafa al-Nemr, liet weten dat er twee doden gevallen zijn: een agent en een chauffeur. 

Van der Sar: "Wij hebben Johan nog geen permanent eerbetoon kunnen geven"

Precies twee jaar geleden kwam Johan Cruijff te overlijden, maar nog altijd is het stadion van Ajax nog niet officieel naar de Ajax-legende vernoemd.

In april 2017 werd er een intentieverklaring getekend om de stadionnaam van de Amsterdam ArenA te veranderen en is nog niet omgezet in een definitief akkoord. "In de geest van Johan zijn we vanaf 2011 nog meer individuele aandacht aan onze talenten gaan geven en hebben andere wijzigingen plaatsgevonden", schrijft algemeen directeur Erwin van der Sar in zijn column in De Telegraaf. "Zijn naam staat bij Ajax voor kansen, voor talentontwikkeling en voor de absolute top. Belangrijk was dat het eerbetoon aan Johan niet jaren op zich moest laten wachten. Als club zijnde konden we dit zelf beslissen, uiteraard in samenspraak met de familie."

"De familie Cruijff liet ongeveer een half jaar na zijn overlijden weten open te staan voor het wijzigen van de naam van de ArenA, wat tot dan toe niet bekend was. Daardoor kwam ons oorspronkelijke plan met de naamgeving van de nieuwe Toekomst op de plank te liggen en daar ligt het nog steeds. Wij vermoedden toen al dat het vernoemen van de ArenA een complexe situatie zou worden, omdat diverse partijen er iets over te zeggen hebben. Dit zou een aanzienlijk langere weg kennen."

"Na veel gesprekken tekenden wij bijna een jaar gelede samen met de gemeente en de ArenA een intentieverklaring. Onderdeel daarvan was het wijzigen van de naam van het stadion. Ik geef hiermee aan het te betreuren dat wij als Ajax Johan nog geen permanent eerbetoon hebben kunnen geven, behalve dat hij voor altijd onze enige nummer 14 is. Dit rugnummer zal nooit meer worden gedragen bij Ajax 1."

Noorse skivliegers weer veel te sterk voor concurrentie

De laatste landenwedstrijd van het World Cup-seizoen voor de schansspringers heeft wederom een Noorse zege opgeleverd. Tijdens de World Cup-finales op de Letalnica-vliegschans in het Sloveense Planica stond, net als een week eerder in Vikersund, geen maat op het Noorse kwartet.

Vooral Daniel André Tande en Robert Johansson lieten twee geweldige vluchten zien, terwijl Johann André Forfang ook weer in topvorm was. Andreas Stjernen deed het relatief gezien iets minder, maar dat was bij lange na niet matig genoeg om de concurrentie ook maar enige kans te geven.

De tweede plek ging op bijna 140 punten achterstand naar Duitsland, dat een spannende strijd won van Slovenië. Bij het thuisland liet uitgerekend ex-wereldkampioen Peter Prevc het liggen, maar men mocht met plek drie - kort voor Polen en Japan - wel het podium bestijgen.

Zondag begint om 10.00 uur de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, dit keer net als vrijdag een individuele wedstrijd op de Sloveense vliegschans.

Politie grijpt in bij massale vechtpartij

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ingegrepen bij een grote vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Boschstraat in Maastricht. Daarbij keerde de menigte zich op straat tegen de politie. Een verdachte werd aangehouden. Na een half uur keerde de rust terug en was de openbare orde weer hersteld.

Even voor half vijf kreeg de politie een melding van de beveiliging dat er binnen een vechtpartij gaande was. Het is onduidelijk hoeveel personen daar precies bij betrokken waren. Meerdere politiepatrouilles gingen er direct op af. Toen zij arriveerden was het in de uitgaansgelegenheid onder controle, maar buiten bleef de sfeer grimmig en keerde de menigte zich tegen de politie waarbij met glas en stenen werd gegooid.

Het ging om enkele tientallen personen die op linie door de politie met politiehonden uit elkaar werden gedreven om de openbare orde te herstellen. Daarbij zijn enkele personen gebeten en is een aanhouding verricht.

Politie grijpt in bij massale vechtpartij (Foto: stockfoto politie.nl)
Politie grijpt in bij massale vechtpartij (Foto: stockfoto politie.nl)

16-jarige dood gevonden na rondje hardlopen

Een 16-jarige jongen uit Bathmen die een rondje ging hardlopen heeft dat niet overleefd. Vrijdagavond kreeg de politie een melding dat de jongen vermist werd, waarop een burgernetmelding werd verzonden. 

Na een zoektocht van enkele uren, waarbij ook een helikopter en speurhonden werden ingezet, werd het lichaam van de jongen in een sloot gevonden. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak, maar laat weten dat een misdrijf is uitgesloten. 

75-jarige door geweld om het leven gebracht

Aan de Limmerhoek in Alkmaar werd vrijdagmiddag rond 13:30 uur het lichaam aangetroffen van een 75-jarige man. Onderzoek wees uit dat hij met geweld om het leven werd gebracht. De omgeving is afgezet geweest voor sporenonderzoek. 

Later in de avond meldde een 22-jarige man uit Bergen zichzelf als verdachte op een politiebureau in Amsterdam.  Hij is aangehouden en zit vast voor verhoor. Zijn rol en/of betrokkenheid bij de moord wordt op dit moment onderzocht. 

75-jarige door geweld om het leven gebracht (Foto: stockfoto politie.nl)
75-jarige door geweld om het leven gebracht (Foto: stockfoto politie.nl)

Terpstra: "Zie me hakken, zie me tjappen, kijk me gaan"

Niki Terpstra was enorm blij na zijn overwinning in de E3 Harelbeke. De Nederlander bekroonde vrijdag een indrukwekkende solo met de winst in de Belgische World Tour-koers. "Dit is echt top", jubelde Terpstra na afloop van de wedstrijd bij Sporza. "Dit is één van de mooiste koersen in Vlaanderen, zeker met dit zware parcours."

De 33-jarige renner van Quick-Step werd 2014 al eens als tweede in de E3 prijs en moest toen Peter Sagan voor zich dulden. "Ik vind het mooi dat ik nu op het hoogste treetje sta."  Terpstra kwam weer met een knipoog naar een songtekst. "De laatste twee uur wilde ik gewoon koersen, volle bak gaan", refereerde hij naar het nummer Banaan van rapper Jebroer.

"Ik zei vanmorgen tegen Fitte (ploegleider Wilfried Peeters red.): ik heb mijn stoute schoenen aan", vervolgde hij. "Ik wil koersen, ik lust geen appel en geen kiwi, ik wil gaan, ik wil gaan met banaan."

 


 

So happy😊🍻

Een bericht gedeeld door Niki Terpstra Racing (@nikiterpstra) op23 Mrt 2018 om 1:18 (PDT)

Agent die zich opofferde bij gijzeling dood

Arnaud Beltrame, de politieman die zich opofferde in ruil voor vrijlating van een vrouw en daarbij zwaargewond raakte, is overleden. Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb zaterdagochtend via Twitter.

Beltrame (44) diende enige tijd in Irak en werkte ook voor de elitaire Republikeinse Garde, die het presidentieel paleis Elysée bewaakt.

"Luitenant kolonel Beltrame redde het leven van een gijzelaar, waarmee hij uitzonderlijke zelfopoffering en moed toonde", zei de Franse president Emmanuel Macron over Beltrame. "Hij stierf voor zijn land en pleegde een heldendaad," zei Collomb.

Koelcel
De man die vrijdag de aanwezigen in een supermarkt vasthield is de 26-jarige Marokkaan Redouane Lakdim. Hij schoot drie mensen dood en verwondde er zestien voordat hij zelf werd doodgeschoten door Franse veiligheidstroepen. Hij was bij de politie bekend vanwege kleinere misdrijven en werd niet gezien als een islamitische dreiging.

De gijzelnemer eiste volgens Franse media de vrijlating van Salah Abdeslam, de enige terrorist van de aanslagen in Parijs in 2015 die nog leeft. Abdeslam zit vast in Frankrijk. De dader verklaarde namens terreurgroep Islamitische Staat te handelen.

Beltrame hoorde bij de agenten die als eerste ter plaatse kwamen. De meeste gegijzelden hielden zich schuil in een koelcel en konden via een nooduitgang vluchten. Beltrame bood aan de plaats van de laatste gegijzelde in te nemen, waarbij hij zijn telefoon met een open lijn naar zijn collega's op tafel neerlegde. Hij kreeg drie schotwonden, die zaterdag fataal bleken.

Agent die zich opofferde bij gijzeling dood
Agent die zich opofferde bij gijzeling dood (Foto: ANP)

Waterpolosters missen finale Europa Cup na nederlaag tegen Griekenland

Het is de Nederlandse waterpolosters niet gelukt om de finale te berieken van het Europa Cup-toernooi. In het Spaanse Pontevedra was Griekenland met 8-6 (2-3, 3-0, 2-0, 1-3) te sterk voor de Oranje.

Nederland boog in de eerste periode een 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong, maar in de volgende periodes kwam de ploeg van bondscoach Arno Havenga. Pas bij een 8-3 voorsprong in het voordeel vanGriekenland in de vierde periode kwam Oranje nog terug tot 8-6, maar verder kwam de ploeg niet.

Zaterdag speelt Nederland om het brons tegen gastland Spanje, die met 9-8 van Rusland verloren in de andere halve finale.

World Superbikes-weekeinde begint met winst Rea, Van der Mark 7e

Wereldkampioen Jonathan Rea heeft de eerste World Superbikes-race op het Thaise circuit van Buriram gewonnen. De Noord-Ier was op zijn Kawasaki van start tot finish de beste en reed slechts enkele meters niet op de eerste plek. 

De Kawasaki-coureurs Rea en Tom Sykes pakten vanaf startplekken één en twee de leiding, voor Xavi Fores en Leon Camier. Michael van der Mark hield aanvankelijk plek tien vast, maar verschalkte Eugene Laverty en teamgenoot Alex Lowes waardoor hij plek acht pakte.

Rea was zeker niet dominant, want Sykes durfde al na twee ronden de aanval te openen en zelfs Red Bull Honda-coureur Camier gooide zich vol in de strijd. Rea draaide het gas nog wat verder open en sloeg een fors gat, maar Sykes zag naast Camier ook Fores langszij komen.

Van der Mark kende ondertussen een uitstekende eerste helft van de race: de Nederlandse Yamaha-coureur pakte ook Marco Melandri en lag halverwege op de zesde plek, achter de moeizaam rijdende Sykes en vlak voor teamgenoot Lowes.

Met zeven ronden te rijden opende de Brit de aanval op Van der Mark en net als tijdens de seizoensopening in Australië kregen de twee Yamaha-coureurs het weer met elkaar aan de stok, met Lowes als winnaar van de eerste slag.

Voorin was Rea ongenaakbaar en leek Camier het wat lastig te krijgen, waardoor Fores de tweede plek over kon nemen. Chaz Davies kende ook een sterke race en de als negende vertrokken Welshman had zijn Ducati met nog drie ronden te rijden vlak achter Camier gepositioneerd.

In de voorlaatste ronde moest Camier zich gewonnen geven, waardoor een prachtig podium voor het Red Bull-team - waar vorig jaar Nicky Hayden overleed - in het water leek te vallen. Rea reed onbedreigd naar de winst, Fores pakte een knappe tweede plek en Davies completeerde het podium.

Camier kwam als vierde over de finish, Lowes wist Sykes in de slotfase te pakken en eindigde als vijfde, terwijl Van der Mark met een zevende plek aan het raceweekeinde begon. Zondag wordt om 10.00 uur Nederlandse tijd de tweede race gereden.

Edward Snowden feliciteert tegenstemmers Wiv

Edward Snowden heeft Nederland gefeliciteerd met de uitkomst van het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). De man die in 2013 veel over de werkwijze van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA onthulde, stelt dat de tegenstanders het tij tegen hadden. "Maar jullie vochten en wonnen", reageerde Snowden via Twitter.

Snowden wijst erop dat vooral jongeren in meerderheid tegenstemden. In zijn ogen verkozen ze "vrijheid boven angst". "Nu het moeilijke deel: de regering dwingen om de wil van het volk te respecteren. Blijf vrij!", aldus Snowden, die uit angst voor vervolging in de VS al enkele jaren in Rusland woont.

Bij het referendum stemden net iets meer mensen tegen dan voor: 49,5 procent tegen 46,5 procent. De overige 4 procent stemde blanco.

Edward Snowden feliciteert tegenstemmers Wiv
Edward Snowden feliciteert tegenstemmers Wiv (Foto: BuzzT)

Dronken lorren bedolven onder bekeuringen

Twee 18-jarige drankrijders uit Terneuzen hebben zaterdag 24 maart een flinke hoeveelheid bekeuringen verzameld. Ze reden, kort na elkaar, in de dezelfde auto, ze waren op dat moment allebei flink in de olie.

Agenten zagen rond 3.45 in Sint Jansteen op de Verrekijker een auto over de weg slingeren. Ze gaven de bestuurder een stopteken. De auto stopte en agenten spraken de bestuurder aan. Die gaf ineens gas en ging er vandoor. Op de Visserijstraat stapte de jongeman uit en vervolgde zijn reis per benenwagen. Het lukte een hondengeleider om de verdachte op te sporen op de Puttingstraat. De benevelde bestuurder bleek niet over een rijbewijs te beschikken

Zoekactie
Tijdens de zoekactie naar de voortvluchtige bestuurder kwamen twee politie-bikers op de Antoniusdreef een andere auto tegen die zich daar had vastgereden. Ze controleerden de 27-jarige Belgische bestuurster. De dronken dame bleek dusdanig lazarus achter het stuur te zitten dat haar rijbewijs is ingevorderd.

Ondertussen
Een andere 18-jarige jongen uit Terneuzen, die ook in de auto op de Verrekijker zat, was ondertussen weer met de auto gaan rijden. Dat deed hij met gedoofde lichten, een methode die mensen vaak gebruiken om uit het zicht van de politie te blijven. Agenten gaven de auto een stopteken dat in eerste instantie werd genegeerd. Op de Hovestraat stopte de bestuurder. Ook deze bestuurder bleek bezopen te zijn. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De bewust onbekwame bestuurder die op de Puttingstraat werd aangehouden kreeg bekeuringen voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en wegrijden met piepende banden. De tweede alcomobilist kreeg bekeuringen voor rijden onder invloed en rijden zonder licht.

Dronken lorren bedolven onder bekeuringen (Foto: Politie)
Dronken lorren bedolven onder bekeuringen (Foto: Politie)

Zaalvoetballers Hovocubo verpletteren gehavende hekkensluiter

In de Eredivisie in het Nederlandse zaalvoetbal heeft Hovocubo flink uitgehaald. De koploper kreeg thuis in Hoorn bezoek van Watergras uit Gouda, dat het onder meer zonder twee geschorste spelers moesten doen: die gingen in de vorige wedstrijd met elkaar op de vuist, waardoor dat duel gestaakt werd.

"Ik vind het dapper dat ze na dat gedoe van vorige week wel gekomen zijn", aldus Hovocubo-trainer Sander van Dijk over de hekkensluiters, die ook puur theoretisch al zeker zijn van degradatie. Veel plezier zal de ploeg uit Gouda niet gehad hebben, want Hovocubo was een maatje of tien te groot.

Door flink wat gemiste kansen stond het na tien minuten nog maar 2-0, waar de dubbele cijfers al gehaald hadden kunnen worden. Die kwamen er echter wel en bij rust stond het al 8-0. Dat werd uiteindelijk nog uitgebouwd naar 15-0, onder meer door vier goals van Faisal Mellah en drie treffers van Yoshua St. Juste.

Vrijdag speelt Hovocubo de bekerfinale tegen FC Eindhoven.

Uitslagen Eredivisie zaalvoetbal vrijdag
Hovocubo - GZV Watergras 15-0
Groene Ster - Amicitia/Zeeger 7-5
't Knooppunt - ASV Lebo 3-3

Djokovic en Goffin kansloos in Miami, einde zegereeks Osaka

Tennisser Novak Djokovic is op het masterstoernooi in Miami in de tweede ronde al gestrand. De Servische voormalig nummer één van de wereld, afgezakt naar plek twaalf, kon geen partij bieden tegen de Fransman Benoit Paire.

Het ging aanvankelijk nog gelijk op, maar halverwege set één sloeg Paire toe met een dubbele break. In de tweede set pakte Djokovic een break op 3-2 wel terug, maar Paire kon de service van de Serviër op 5-4 nog eens overnemen, waarmee de wedstrijd beslist was: 6-3, 6-4.

David Goffin kende een bijzonder slechte dag. De Belgische nummer negen van de wereld was volkomen kansloos tegen de Portugees João Sousa. De mondiale nummer tachtig gunde Goffin de eerste game van de tweede set, maar daar bleef het bij: 6-0, 6-1.

Bij de dames kwam de zegereeks van Naomi Osaka ten einde. De 20-jarige Japanse won het toernooi in Indian Wells en begon in Miami met een zege op Serena Williams, maar de Oekraïnse Elina Svitolina was met 6-4, 6-2 te sterk.

Ook voor de nummer twee van de wereld viel het doek in de tweede ronde al. Caroline Wozniacki veegde de baan aan met de Puerto Ricaanse Monica Puig, maar die kwam vervolgens knap terug en trok de wedstrijd naar zich toe: 0-6, 6-4, 6-4.

Haase vechtend onderuit tegen Del Potro

Tennisser Robin Haase is in de tweede ronde van het masterstoernooi in Miami uitgeschakeld. Op het immer fraaie Key Biscane was de Argentijn Juan Martin del Potro niet verrassend te sterk, hoewel de Nederlandse nummer 44 van de wereld prima partij bood tegen de mondiale nummer zes.

In de eerste set kon Del Potro pas op 4-4 een break plaatsen die hem de set opleverde, maar in het tweede bedrijf was het zowaar de Hagenees die de winst pakte: hij brak Del Potro op 4-3, werd teruggebroken, maar nam de service van de Argentijn alsnog af en won de set.

In de derde en beslissende set vond Delpo het welletjes geweest en na een break op 1-1 was het verzet van de Nederlander gebroken. Del Potro brak hem nog eens en werkte op 5-2 een breakkans weg, waarna de Argentijn het afmaakte: 4-6, 7-5, 2-6.

Hamilton ruim voor Ferrari's en Verstappen naar pole, stevige crash Bottas

Niet geheel verrassend heeft Lewis Hamilton de eerste poleposition van het nieuwe Formule 1-seizoen al te pakken. De Britse wereldkampioen stuurde zijn Mercedes op Albert Park in Melbourne als snelste over de baan, waardoor hij zondag van pole begint tijdens de Grand Prix van Australië.

In Q3 had Hamilton de snelste tijd al in handen, maar in de laatste run gaven de Brit en Mercedes nog eens een extra pak gas. Hij verpulverde zijn eigen tijd en zag de concurrentie op grote afstand blijven steken, waardoor zijn plek niet meer in gevaar kwam. Hamilton redde zo wel de eer van Mercedes, want Valtteri Bottas knalde vroeg in Q3 hard de muur in en moest verder toekijken.

De strijd om plek twee was bijzonder spannend en ging tussen Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen en Red Bull-rijder Max Verstappen. De Nederlander maakte een heel klein foutje en dat kan hem enkele honderdsten gekost hebben, waardoor hij niet als tweede, maar als vierde van start gaat, achter Räikkönen en Vettel.

Een voordeel voor de Red Bulls is dat ze in Q2 hun snelste tijd op de supersofts reden, de één slag hardere banden dan de ultrasofts, waar de rest zondag op van start zal gaan. 

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Australië

# Rijder Team Q1 Q2 Q3 ronden
1.   L. Hamilton Mercedes 1:22.824 1:22.051 1:21.164 20
2.   K. Räikkönen Ferrari 1:23.096 1:22.507 1:21.828 17
3.   S. Vettel Ferrari 1:23.348 1:21.944 1:21.838 20
4.   M. Verstappen Red Bull 1:23.483 1:22.416 1:21.879 18
5.   D. Ricciardo Red Bull 1:23.494 1:22.897 1:22.152 17
6.   K. Magnussen Haas 1:23.909 1:23.300 1:23.187 17
7.   R. Grosjean Haas 1:23.671 1:23.468 1:23.339 17
8.   N. Hulkenberg Renault 1:23.782 1:23.544 1:23.532 16
9.   C. Sainz Jr. Renault 1:23.529 1:23.061 1:23.577 17
10.   V. Bottas Mercedes 1:23.686 1:22.089   16
             
11.   F. Alonso McLaren 1:23.597 1:23.692   14
12.   S. Vandoorne McLaren 1:24.073 1:23.853   14
13.   S. Pérez Force India 1:24.344 1:24.005   14
14.   L. Stroll Williams 1:24.464 1:24.230   13
15.   E. Ocon Force India 1:24.503 1:24.786   16
             
16.   B. Hartley Toro Rosso 1:24.532     8
17.   M. Ericsson Sauber 1:24.556     9
18.   C. Leclerc Sauber 1:24.636     9
19.   S. Sirotkin Williams 1:24.922     8
20.   P. Gasly Toro Rosso 1:25.295     7

Winkeldief mishandelt medewerker

Een 19-jarige man uit Terneuzen is vrijdag 23 maart in een schoenenwinkel aan de Alvarezlaan in Terneuzen opgepakt. De man zou geprobeerd hebben goederen te stelen. Toen winkelmedewerkers de verdachte aan wilden houden mishandelde hij een van hen.

De man werd rond 15.45 uur tegen gehouden toen hij de winkel wilde verlaten en het alarm afging. Hij probeerde weg te komen en mishandelde daarbij een winkelmedewerkster. Twee omstanders die het zagen gebeuren grepen in, ze werkten de verdachte naar de grond en hielden hem onder controle totdat de politie er was.

Agenten namen de verdachte en een andere man die mogelijk zijn handlanger was mee naar het politiebureau. Het duo is verhoord. De verdachte is met een dagvaarding naar huis gestuurd. De zaak tegen de andere man is geseponeerd. De medewerkster deed aangifte van mishandeling tegen de verdachte.

NHL: Bruins na sterke comeback langs Stars

De ijshockeyers van de Boston Bruins hebben vrijdagavond in de NHL met flink wat moeite weer een zege bij mogen schrijven. In het American Airlines Center in Dallas moest de ploeg, al geplaatst voor de play-offs, alle zeilen bijzetten om de Stars te verslaan.

Dankzij Esa Lindell stonden de Stars na een dikke twee minuten al met 1-0 voor, waarna Jamie Benn de score laat in de tweede periode verdubbelde. In de derde periode sloegen de Bruins dan eindelijk toe, waarbij Brad Marchand de eerste was die de Finse veteraan Kari Lehtonen in het doel van Dallas passeerde. Tim Schaller tekende voor de gelijkmaker en het was David Pastrnak die twaalf seconden voor tijd de winnende goal scoorde: 2-3.

Uitslagen NHL vrijdag
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 0-3
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 3-4 OT
St Louis Blues - Vancouver Canucks 4-1
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 3-2 OT
Dallas Stars - Boston Bruins 2-3

Stars - Bruins (Bron: YouTube)

NBA: Spurs winnen thriller van Jazz na overtime

De basketballers van de San Antonio Spurs hebben in de NBA een belangrijke zege geboekt met het oog op de play-offs. De nummers zes van de Western Conference wonnen na een ware thriller in eigen huis van de Utah Jazz, achtste in het westen.

Met zeventien seconden op de klok bracht Manu Ginobili de stand naar 110-106, waardoor het bijna beslist leek. Donovan Mitchell, bezig aan een heerlijk debuutseizoen, bracht de Jazz met een driepunter in de buurt, maar de Spurs sloegen terug.

Toch was het wéér Mitchell die met nog een rake driepunter voor 114-114 zorgde en dus was er overtime nodig. Daarin leken Rudy Gay en LaMarcus Aldridge het te beslissen, maar uiteindelijk deed teamgenoot Patrick Mills dat met een rake vrije worp definitief: 124-120.

Vooral Aldridge speelde een zeer sterke wedstrijd, met uiteindelijk 45 punten en negen rebounds. Mitchell deed het namens de verliezers ook allerminst slecht: 35 punten kwamen op naam van de rookie.

Uitslagen NBA vrijdag
Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 109-104
Washington Wizards - Denver Nuggets 100-108
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 120-95
New York Knicks - Minnesota Timberwolves 104-108
Toronto Raptors - Brooklyn Nets 116-112
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 105-118
Oklahoma City Thunder - Miami Heat 105-99
San Antonio Spurs - Utah Jazz 124-120 OT
Portland Trail Blazers - Boston Celtics 100-105
Golden State Warriors - Atlanta Hawks 106-94

De ontknoping van de Spurs tegen de Jazz (Bron: YouTube)

Gezakt voor examen, toch de weg op

Bij een verkeerscontrole op de Slootweg in Slootdorp is vrijdag een 45-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man reed, naar eigen zeggen, al tien jaar zonder rijbewijs. Dit liet hij weten aan de agenten die hem controleerden.

De man verklaarde dat hij destijds wel een rijexamen heeft gedaan, maar dat hij was gezakt. Daarna heeft hij nooit een herexamen aangevraagd. Wel besloot de man de afgelopen jaren toch achter het stuur te kruipen. Hij heeft een bekeuring gekregen. Wat er met de auto is gebeurd is niet bij de redactie bekend helaas. 

Gezakt voor examen, toch de weg op (Foto: stockfoto politie.nl)
Gezakt voor examen, toch de weg op (Foto: stockfoto politie.nl)

Servische handbalsters uit WK-kwalificatie gegooid na afgelasten duel met Kosovo

De Servische handbalsters tot 20 jaar kunnen deelname aan het WK van dit jaar vergeten. De ploeg zou vrijdag beginnen aan de WK-kwalificatie met een thuisduel tegen Kosovo, waarvan voor het eerst in de geschiedenis - in welke sport dan ook - een nationale ploeg een wedstrijd in Servië zou spelen.

Vanwege de spanningen tussen de twee landen leverde dat nogal wat problemen op, met uiteindelijk afgelasting tot gevolg. Kosovo kreeg een reglementaire 0-20 zege toegewezen, maar al snel maakte de Europese handbalfederatie een nog veel zwaardere straf bekend: Servië is per direct uit het hele toernooi gegooid, waardoor de jonge speelsters gestraft worden voor het gebakkelei van de heren en dames politici.

Nederland begon overigens met een simpele overwinning op Polen: 35-20.

4 aanhoudingen na schietpartij Bergen op Zoom

De politie heeft na een schietincident aan de Adriaan Brouwerstraat in Bergen op Zoom vier mannen aangehouden. De verdachten werden in Rotterdam opgepakt.

Bij de meldkamer kwam op vrijdag 23 maart rond 22.00 uur een telefoontje binnen dat er op de Adriaan Brouwerstraat geschoten zou zijn. Meerdere politie-eenheden met kogelwerende vesten gingen direct naar de straat toe. Bij het incident vielen geen gewonden. Er werden meerdere getuigen gehoord en de straat werd afgezet voor verder (sporen)onderzoek. Uit het eerste onderzoek bleek dat er vermoedelijk meer dan een keer geschoten werd.

Woningoverval
Aanleiding voor het schietincident lijkt een woningoverval te zijn geweest waarbij vier mannen een van de huizen in de straat zijn binnengedrongen. Toen ze er vandoor gingen en de bewoner de achtervolging inzette is er geschoten. Het viertal ging er vervolgens met een auto vandoor.

Doordat het kenteken van de auto bij de politie bekend was kon de wagen worden opgespoord. Rond 0.30 uur zijn vier mannen in de auto in Rotterdam aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 26-jarige en een 30-jarige Rotterdammer en een 29-jarige Middelburger. Het viertal is ingesloten in cellencomplex de Mijkenbroek in Breda.

Bewust beschonken brommobieler is rijbewijs kwijt

Een 69-jarige man uit Bergen is vrijdag rond middernacht aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten wilden de man in zijn brommobiel op de Kerkedijk in Bergen controleren.

De bestuurder van het karretje probeerde er nog vandoor te gaan, maar hij kwam niet ver. Op straat blies de man een ‘F’ en op het politiebureau 890 ug/l. (ruim 4 keer teveel). Het rijbewijs van de drankrijder is ingenomen.

Bewust beschonken brommobieler is rijbewijs krijgt (Foto: stockfoto politie.nl)
Bewust beschonken brommobieler is rijbewijs krijgt (Foto: stockfoto politie.nl)

Overvaller zonder geduld vertrekt zonder buit

Een overval op een supermarkt aan de Groenezoom in Rotterdam is vrijdagavond mislukt. De dader had niet genoeg geduld en dus vertrok hij zonder buit. Hij bedreigde na binnenkomst de 16-jarige cassière en eiste geld uit de kassa. Toen zij dit niet snel genoeg voor elkaar kreeg, koos hij eieren voor zijn geld. 

De overvaller is na de overval weggefietst richting de Dreef. De politie is op zoek naar getuigen die de man voor of na de overval hebben gezien. Het personeel omschreef de dader als een blanke man van rond de 25 jaar. Hij had een spijkerbroek aan, een zwarte trui met capuchon en droeg gezichtsbedekking.

Overvaller zonder geduld vertrekt zonder buit (Foto: stockfoto politie.nl)
Overvaller zonder geduld vertrekt zonder buit (Foto: stockfoto politie.nl)

FOK! Wat een weer: zonnig. Vast wel ergens....

Vanochtend is het overwegend bewolkt en valt er plaatselijk wat lichte motregen. Vanmiddag schijnt de zon ook af en toe en kan er zeer lokaal een lichte bui voorkomen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C op de Wadden tot 13°C lokaal in het zuiden van het land. De zwakke wind is eerst zuidelijk, later op de dag veranderlijk.

Komende nacht zijn er wolkenvelden, blijft het droog en daalt de temperatuur naar omstreeks 3°C. De wind is zwak en veranderlijk.

Zondag overdag zijn er nog steeds wolkenvelden en met name in de middag is er kans op een lichte bui. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C vlak aan zee tot 13°C lokaal in het zuiden van het land. De wind krijgt in de loop van de dag een noordwestelijke richting en neemt toe naar zwak tot matig. (Bron: KNMI.)

Nederland
 

Vorige week was ik in Portugal. Daar scheen wel een lekker zonnetje (Foto: qltel)
Vorige week was ik in Portugal. Daar scheen wel een lekker zonnetje (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Demonstraties tegen Amerikaans wapengeweld

In Amsterdam en Wassenaar gaan honderden scholieren en hun ouders zaterdag de straat op. Ze houden een demonstratie tegen vuurwapengeweld in de Verenigde Staten, op dezelfde dag dat ook scholieren in Washington en andere grote Amerikaanse steden gaan demonstreren in een 'March for Our Lives'.

Aanleiding voor de demonstraties is een schietpartij op een school in Florida, waarbij een oud-leerling vorige maand zeventien leerlingen en medewerkers doodschoot. Na het bloedige incident kwam onder scholieren een beweging op gang voor strengere wapenwetten.

De demonstrerende scholieren in Amerika eisen dat hun veiligheid een topprioriteit wordt en dat vuurwapengeweld op scholen wordt uitgebannen. De Nederlandse scholieren zijn solidair.

De betogingen in ons land zijn een initiatief van Democrats Abroad Netherlands en March for Our Lives Amsterdam. De actie bij de Amerikaanse ambassade in Wassenaar begint om 12.00 uur, die bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam om 14.00 uur.

Demonstraties tegen Amerikaans wapengeweld
Demonstraties tegen Amerikaans wapengeweld (Foto: ANP)

Trump wil transgenders weer uit leger weren

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een memorandum getekend dat het toelaten van transgenders in het Amerikaanse leger moet beperken. In de memo staat dat het leger "transgenders die een verleden hebben met bepaalde psychische klachten, moet uitsluiten.

Wel mogen de militaire autoriteiten zelf beslissen of ze gebruik willen maken van de diensten van transgenders die in het leger werkzaam zijn.

De president haalde vorig jaar vijf keer bakzeil bij Amerikaanse rechters toen hij transgenders helemaal uit het leger wilde weren. Trump voerde toen onder meer aan dat het toelaten van transgenders tot het leger gepaard gaat met ,,enorme medische kosten". De rechters wezen keer op keer de plannen van Trump af.

Transgenders zijn mensen die door hun gedrag door het leven gaan als iemand van de andere sekse. Ze voelen zich niet thuis in de rol van hun eigen geslacht.

Trump wil transgenders weer uit leger weren
Trump wil transgenders weer uit leger weren (Foto: ANP)

Straatveger neemt granaat mee naar huis

Afgelopen donderdag kreeg de politie een melding dat er een handgranaat in de Duikerstraat in Aalsmeer lag. Rond 19.05 uur meldde een 21-jarige man dat hij vermoedelijk een handgranaat had meegenomen, die hij in Amsterdam had aangetroffen. Tevens deelde hij mee dat hij deze voor zijn woning had gelegd.

Uit voorzorg sloot de politie de straat af en liet de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ter plaatse komen voor onderzoek. De EODD heeft vastgesteld dat het daadwerkelijk om een handgranaat ging en heeft deze onschadelijk gemaakt.

De politie heeft de 21-jarige man uit Aalsmeer als getuige gehoord. Uit het verhoor bleek dat hij de handgranaat tijdens zijn veegwerkzaamheden donderdagochtend rond 08.15 uur aantrof in de Korte Leidsedwarsstraat en had meegenomen.

30.000 cash in sokken verstopt achter dashboard

Woensdagavond hielden agenten twee Fransen aan op de Vaanweg in Rotterdam die wachtten op een zogenaamde verkoopafspraak van een VW Golf. Het vreemde tijdstip zorgde voor nader onderzoek en leverde een Rolex en ruim 30.000 euro op, verstopt in sokken achter het dashboard.

Even na 23:00 uur viel de agenten het rijgedrag van de Fransen op. Ze spraken de bestuurder van de auto aan en vroegen hem om zich te legitimeren. Dat kon de 27-jarige Fransman niet. Fouillering leverde 6000,- euro in de kleding van de automobilist op. De agenten pakten door en onderzochten het voertuig.

In een ruimte achter de ventilatie van het dashboard troffen ze sokken met stapels geld aan. De twee zijn aangehouden voor witwassen en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De bestuurder moet zich later verantwoorden voor de rechter. Zijn 28-jarige bijrijder is na verhoor heengezonden.  

30.000 cash in sokken verstopt achter dashboard (Foto: Politie.nl)
30.000 cash in sokken verstopt achter dashboard (Foto: Politie.nl)

30.000 cash verstopt in sokken achter dashboard (Foto: politie.nl)
30.000 cash verstopt in sokken achter dashboard (Foto: politie.nl)

Vettel bovenaan in natte derde training

Sebastian Vettel heeft in de lastige omstandigheden tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Australië de snelste tijd laten noteren. De Duitser klokte in het laatste deel van de training op de ultrasoft een 1:26.067, waarmee hij ruim twee seconden sneller was dan teamgenoot Kimi Räikkönen. Marcus Ericsson eindigde knap op plek drie, op 2,8s van Vettel. Verstappen kwam enkel op de inters in actie en eindigde op plek 4.

Bij aanvang van de training had het flink geregend, wat betekende dat de coureurs voor het eerst dit seizoen op de regenbanden naar buiten mochten. Een tijd werd echter nog niet neergezet. Na een kwartier werd duidelijk dat de baan droog genoeg was voor de inters en ging een groot deel van het veld de baan op. Beide heren van Red Bull en Fernando Alonso wisten de meeste indruk te maken in deze lastige omstandigheden en waren constant bovenaan de tijdenlijst te vinden.

In de slotfase van de training bleef het lange tijd rustig, pas in de laatste minuten zocht iedereen de baan weer op. Enkelen, waaronder Verstappen en Ricciardo, nog op de inters, maar een groot deel van de coureurs nam de gok en ging op de ultra's naar buiten. Dit bleek de beste keus te zijn, maar door de lastige omstandigheden slaagde slechts de uiteindelijke top drie er in om een foutloos rondje neer te zetten.

Coureur Team Tijd ronden
1  S. Vettel Ferrari 1:26.067 15
 K. Räikkönen Ferrari 1:28.499 13
 M. Ericsson Sauber 1:28.890 14
 M. Verstappen Red Bull 1:31.680 8
 C. Sainz Jr. Renault 1:33.172 11
 D. Ricciardo Red Bull 1:34.043 14
 V. Bottas Mercedes 1:34.174 14
 L. Hamilton Mercedes 1:34.225 7
 S. Vandoorne McLaren 1:34.233 15
10.   F. Alonso McLaren 1:34.298 13
11   P. Gasly Toro Rosso 1:34.990 16
12   B. Hartley Toro Rosso 1:35.438 16
13  S. Sirotkin Williams 1:35.589 16
14   L. Stroll Williams 1:35.828 8
15   R. Grosjean Haas 1:36.171 6
16   C. Leclerc Sauber 1:36.448 12
17   K. Magnussen Haas 1:36.807 7
18   N. Hulkenberg Renault 1:38.482 8
19   E. Ocon Force India - 1
20   S. Pérez Force India - 1

Vettel wist het optimaalst te profiteren van de omstandigheden (Pro Shots / Action Images)
Vettel wist het optimaalst te profiteren van de omstandigheden (Pro Shots / Action Images)

Amerikaanse beurzen kleuren rood door naderende handelsoorlog

De aandelenbeurzen in New York hebben vandaag forse verliezen geleden. Beleggers blijven nerveus over een mogelijke handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Het is de derde tuimeling in twee maanden tijd.

De Dow-Jones index sloot 1,8 procent lager en staat nu op 23.533.20 punten. De S&P 500 zakte 2,1 procent en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde zelfs 2,4 procent lager. Daarmee is het voor de Amerikaanse beurzen, na de stevige verliezen van gisteren, de slechtste week in lange tijd.

De grote spanningsbron op de beursvloer blijft het Witte Huis. Vandaag werden de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium van kracht. President Donald Trump schort de extra belasting voorlopig op voor de landen van de Europese Unie, Argentinië, Australië, Canada, Brazilië, Zuid-Korea en Mexico. Met die landen wordt tot 1 mei verder onderhandeld. De lucht is met deze landen nog niet geklaard, ook Azië heeft nog wat in de melk te brokkelen.

De importheffingen op staal en aluminium gingen dus wel in voor China. Ook wil Trump voor 60 miljard dollar aan importheffingen op andere Chinese producten doorvoeren. China heeft aangekondigd met tegenmaatregelen te komen. De aankomende tijd zullen de beursvloeren in zowel Amerika als Europa gevuld zijn met onrust. Ook in Azië is de verwachting dat er op de korte termijn weinig hoop op verbetering is.

Amerikaanse olie werd 2,5 procent duurder en is nu 65,92 dollar waard. Brent klom 2,3 procent tot 70,48 dollar. De euro was 1,2359 dollar waard  tegen 1,2357 dollar bij het slot in Europa. Ook goud nam een korte vlucht en klom met 1,2.

Amerikaanse beursen kleuren rood door naderende handelsoorlog (Foto: ANP)
Amerikaanse beursen kleuren rood door naderende handelsoorlog (Foto: ANP)

Oranje verliest bij debuut Koeman

Het Nederlands elftal heeft het debuut van bondscoach Ronald Koeman niet op kunnen luisteren met een zege. In de Amsterdam ArenA verloor Oranje een oefenduel tegen Engeland met 0-1.

Zoals verwacht startte het Nederlands elftal defensief met drie centrale verdedigers en op de flanken de debuterende Hans Hateboer en Patrick van Aanholt. Voorin mochten Bas Dost, Quincy Promes en Memphis Depay aan de slag. Veel viel er in het eerste deel van de wedstrijd niet te beleven. Oranje kwam niet verder dan een schot van afstand van Matthijs de Ligt, terwijl namens Engeland Jordan Henderson uit een vrije trap voorlangs kopte.

Na rust ruilde Oranje de 3-4-3 in voor 5-3-2, maar dat pakte niet goed uit tegen Engeland dat sterk uit de kleedkamers kwam. Een voorzet van Danny Rose werd niet goed verwerkt, waarna Jesse Lingard van afstand raak kon schieten: 0-1. Het Nederlands elftal begon hierna aan te dringen en via Dost en Promes kwamen er zelfs enkele mogelijkheden. Koeman probeerde het hierna nog met Ryan Babel en Davy Pröpper, terwijl vlak voor tijd Wout Weghorst nog debuteerde. Veel hielp het niet, want Engeland ging met de zege aan de haal.

Maandag speelt Oranje in het Zwitserse Genève een oefenwedstrijd tegen Portugal.

Bertens moeizaam voorbij Lepchenko in Miami

Tennisster Kiki Bertens heeft met veel moeite de derde ronde van het WTA-toernooi in Miami bereikt. De Nederlandse (WTA-29) had drie sets nodig om zich te ontdoen van Varvara Lepchenko, de nummer 69 van de mondiale ranglijst: 5-7, 7-6 (5) en 6-1.

Bertens had in de eerste ronde in Miami een bye, waardoor Lepchenko pas haar eerste tegenstandster was. De Nederlandse kwam 1-4 achter te staan, maar knokte zich terug. Een break op 5-5 kostte haar de set. In set twee was het Bertens die een break voorsprong nam, maar deze ook weer verspeelde. Ook in de tiebreak nam de Nederlandse een voorsprong, maar haar Amerikaanse opponente knokte zich terug tot 5-5. Toch pakte Bertens met 7-5 in de tiebreak de set.

De derde set kenmerkte zich door lange rally's en lange games. Bertens plaatste een break en liep zelfs uit naar een 5-0 voorsprong, voordat Lepchenko door de service van de Nederlandse brak. Een game later was de wedstrijd echter beslist.

In de volgende ronde wacht de als achtste geplaatste Venus Williams die na een stroeve start de Russin Natalia Vikhlyantseva (WTA-88) over de knie legde: 7-5 en 6-4.

Thuiswerken populair onder vrouwen

In de laatste vijf jaar is een groter deel van de werkende bevolking vanuit huis gaan werken. Het aantal nam toe met meer dan 300.000. De stijging was het grootst bij vrouwen. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In 2017 werkten ruim 3 miljoen Nederlanders gewoonlijk of incidenteel thuis. Dat is bijna 37 procent van alle werkenden. In 2013 was dat nog ruim 34 procent. Mannen werken vaker thuis dan vrouwen, maar dit verschil is in de afgelopen jaren wel kleiner geworden. In 2017 werkte 38 procent van de mannen thuis en 35 procent van de vrouwen. In 2013 was dat respectievelijk 37 procent en bijna 32 procent.

Vrouwen
Bij vrouwen zorgden vooral degenen die gewoonlijk thuiswerken voor de stijging. Dit is de groep die doorgaans in of vanuit de eigen woning werkt. Daartegenover staan de incidentele thuiswerkers, degenen die op een ander adres werken dan hun huisadres, maar ook weleens - al dan niet op een vaste dag - thuis. Deze groep is onder vrouwen ook licht gegroeid. Bij mannen nam het aandeel dat incidenteel thuiswerkt tussen 2013 en 2017 iets toe en bleef het aandeel dat gewoonlijk thuiswerkt vrijwel gelijk.

Zzp'ers
Gewoonlijk thuiswerken komt naar verhouding vaak voor onder zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Bovendien nam vooral bij zzp’ers het aandeel vrouwen toe dat gewoonlijk thuiswerkt: van 48 procent in 2013 naar 56 procent in 2017. Daarnaast werkte in 2017 ook van de vrouwen met een vaste arbeidsrelatie in loondienst een groter deel zowel gewoonlijk (9 procent) als incidenteel thuis (28 procent). In 2013 was dat respectievelijk 6 en 25 procent.

Uitgesplitst naar beroepsklasse was de groep thuiswerkers naar verhouding het grootst bij vrouwen met een creatief of taalkundig beroep, namelijk 71 procent. Ook bij vrouwen in managers- (70 procent) of ICT-beroepen (68 procent) was dit aandeel groot. Onder mannen was het aandeel thuiswerkers het grootst bij de ICT- (69 procent) en pedagogische beroepen (68 procent).

Thuiswerken populair onder vrouwen
Thuiswerken populair onder vrouwen

Het Slaapmutsje (NSFW)

Het is twaalf uur en je weet wat dat betekent, vrouwlijk schoon!!!

Mocht je jezelf afvragen waarom BasOne het slaapmutsje niet doet vandaag. Hij stuurde op een gegeven moment een bericht. "Wheeeee, ik doe onderzoek voor vanavond". Een half uur later nog een, "Whoohooo, ik zie een zee van tieten, daar moet ik induiken ik trek NU een zwembroek aan mazzels".

Sindsdien is Bas missing in action en dus neem ik het over voor vandaag.

Wel zwaar werk hoor, de hele tijd een beetje porno kijken enzo terwijl je de hele tijd vergeet waarvoor je het doet. "Ohja, het slaapmutsje" en weer doooorrrrrr.

Daarom niet één maar twee video's, de tweede is een lekker muziekje voor op de achtergrond.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.