'Oranje begint met Zoet en debutant Hateboer'

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond tegen Engeland in een 5-3-2-systeem, met basisplaatsen voor onder meer Jeroen Zoet en Hans Hateboer.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. In het doel krijgt PSV'er Zoet de voorkeur boven Jasper Cillessen, die bij Barcelona amper speeltijd krijgt. Aanvoerder Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt staan centraal achterin, op links staat Nathan Aké en op de rechterflank lijkt Hans Hateboer zijn debuut te gaan maken.

Volgens het dagblad hebben Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum op het middenveld een basisplek, maar hoe de aanvallende posities worden ingevuld, is nog niet duidelijk. Bondscoach Ronald Koeman liet donderdag op de persconferentie al weten dat hij iets anders wil proberen dan het bekende systeem met twee buitenspelers.

"We hebben niet meer de echte toppers, dus dan zoek je het in andere dingen. Ik zeg niet dat we nooit meer 4-3-3 gaan spelen", zei Koeman donderdag. Oranje trapt in de Johan Cruijff Arena om 20:45 uur af tegen de Engelsen. Komende maandag is in Genève de oefenwedstrijd tegen Portugal.