Tottenham ontdoet zich van Swansea en is halvefinalist

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdagmiddag als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales in de FA Cup. Swansea City werd eenvoudig verslagen.

Bij de thuisploeg stond Mike van der Hoorn aan de aftrap en namen Erwin Mulder en Luciano Narsingh plaats op de bank, waar de buitenspeler direct na rust alsnog zijn opwachting mocht maken. Michel Vorm begon onder de lat bij Tottenham en leek al na een minuut spelen een strafschop tegen te krijgen, maar de scheidsrechter zag niets in het feit dat hij Nathan Dyer neerhaalde.

Christian Eriksen opende na elf minuten spelen de score in het Liberty Stadium. De Deen kreeg de bal aangespeeld door Erik Lamela en vanaf de rand van het strafschopgebied krulde hij met zijn linkervoet prachtig raak: 0-1. Heung-Min Son leek vervolgens de 0-2 te maken, maar zijn treffer via de onderkant van lat werd, na het inschakelen van de videoscheidsrechter, afgekeurd vanwege buitenspel.

De tweede treffer voor the Spurs zou toch nog volgen voor rust. Eerst kon Kristoffer Nordfeldt een tweede treffer van Eriksen nog verkomen met een prachtige redding, maar op slag van rust moest de ex-doelman van sc Heerenveen zich gewonnen geven. Swansea leed slordig balverlies op het middenveld en Lamela zette een dribbel in en vanaf een meter of twintig schoot hij met rechts de bal geplaatst in de hoek.

Na rust ging de thuisploeg direct op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Vorm hield zijn doel schoon.Hij bracht redding op een schot van Martin Olssen en de kopbal uit de rebound van Tammy Abraham wist hij ook te keren. In de 62ste minuut volgde de beslissing in de wedstrijd. Na een assist van Lucas Moura maakte Eriksen er 0-3 van.