CAS neemt beroep schaatsers Kulizjnikov,Yuskov niet in behandeling

Schaatsers Pavel Kulizjnikov en Denis Yuskov hebben bij het internationale sporttribunaal CAS beroep aangetekend tegen hun uitsluiting van de Winterspelen in Pyeongchang die morgen officieel van start gaan.

De twee schaatsers behoren tot een groep van dertien Russische sporters en coaches die al eerder beroep hebben aangetekend tegen hun uitsluiting.

Er zijn nu 45 Russen, onder wie ook zesvoudig olympisch shorttrackkampioen Viktor Ahn, die via het CAS alsnog proberen om mee te mogen doen aan de Winterspelen. Ze werden uitgesloten na het dopingschandaal bij de Olympische Winterspelen in Sochi vier jaar geleden.

De verwachting is dat het CAS morgen uitspraak zal gaan doen.

Update 11:52 uur

Het Internationale Sporttribunaal CAS neemt het beroep van Yuskov, Kulizhnikov en dertien andere Russische sporters en coaches niet in behandeling. Het CAS acht zich niet bevoegd hun beroep te behandelen.

Het betekent dat Yuskov, Kulizhnikov, schansspringer Dimitry Vassiliev - nota bene zeventien jaar geleden eens geschorst geweest - en de tot vorig jaar voor EPO geschorste biatleten Irina Starykh en Alexander Loginov de Spelen definitief kunnen vergeten, net als shorttrackster Tatyana Borodulina.

Ook onder meer schaatscoach Kosta Poltavets hoopte via CAS alsnog naar de Spelen te kunnen, maar ook over zijn zaak kon men geen uitspraak doen, zo oordeelde het tribunaal.

Het CAS spreekt zich morgen overigens wel uit over de deelname van 32 andere Russische sporters en coaches onder wie zesvoudig olympisch shorttrackkampioen Viktor Ahn. Zij werden uitgesloten van deelname aan de komende Winterspelen na het dopingschandaal vier jaar geleden in Sochi.