Xbox-exclusives bij release meteen in Xbox Game Pass

Zojuist heeft Microsoft een grote aankondiging de wereld in gestuurd die aangeeft hoe Microsoft de komende jaren hun digitale gamesservices wil verbeteren: vanaf nu wordt iedere nieuwe release van Microsoft Studios direct toegevoegd aan hun Xbox Game Pass-service.

Xbox Game Pass werd vorig jaar aangekondigd en zag in juni 2017 het levenslicht. De service is vergelijkbaar met EA Access of Origin, waarbij een actief lidmaatschap je onbeperkt toegang geeft tot een catalogus aan games. Bij Xbox Game Pass bedraagt die verzameling altijd meer dan 100 games van verschillende ontwikkelaars en uitgevers. Vanaf vandaag komen daar dus alle toekomstige games uitgegeven door Microsoft Studios op release bij. Dat betekent dat op 20 maart al direct Sea of Thieves beschikbaar is voor leden, evenals de toekomstige releases van State of Decay 2, Crackdown 3 en de nog onaangekondigde vervolgen in de Forza, Gears of War en Halo-franchises.

Xbox Game Pass kost €9,99 per maand en geeft je de mogelijkheid de verzameling aan games direct naar je Xbox te downloaden om ze in maximale kwaliteit te kunnen spelen. De service ondersteunt ook het backward compatibility-programma voor zowel Xbox 360 als de originele Xbox. In de huidige verzameling zijn Sunset Overdrive, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Halo 5: Guardians en de gehele Gears of War-serie enkele voorbeelden van beschikbare games in het programma.