Meer zenders geïnteresseerd in Voetbal Inside

Johan Derksen blijft met Wilfred Genee en René van der Gijp het liefst bij RTL. Maar er zijn meer partijen die interesse tonen in het tv-trio, vertelt Derksen in in het magazine Vrij van De Telegraaf.

Derksen zegt loyaal te willen blijven aan RTL7. "Directeurtje Marco Louwerens is een wereldgozer. Als we bij RTL blijven, is dat uit loyaliteit jegens hem", zegt Derksen. "Er is ons een contract aangeboden van drie jaar. Maar er zijn nog andere partijen geïnteresseerd en bij één daarvan kan Wilfred ook een eigen talkshow krijgen. We gaan er nog eens rustig over praten."

Derksen zegt in het interview niets meer te hebben gehoord van de gesprekken tussen RTL en de sponsors van het programma over de vermeend seksistische, racistische en homofobe uitspraken die aan tafel tijdens het programma zouden zijn gedaan. "Heineken houdt liever een programma waar 700.000 bierdrinkende mannen naar kijken te vriend dan Sunny (Bergman, red) en mevrouw Simons. Als Heineken van zoiets in de war raakt, verdienen ze de status van A-merk niet en ook niet om hoofdsponsor te zijn van zo'n topshow als die van ons."

Derksen vindt het belangrijk dat hij geen blad voor de mond hoeft te nemen in de show. "Ik rij niet dat kolere-eind van Drenthe naar Hilversum om mijn mening in te slikken", zegt Johan. "Alleen bij ons aan tafel durft iedereen zich geestelijk onafhankelijk op te stellen. Wilfred is de gladjanus en de beste presentator van Nederland. René heeft de lach aan zijn kont hangen en ik ben de cynicus. Samen zijn we een perfect formatje."

Meer zenders geïnteresseerd in Voetbal Inside
Meer zenders geïnteresseerd in Voetbal Inside (Foto: BuzzE)