Sagan: "Ik wil graag winnen in Sanremo en Roubaix"

In een interview met de Gazzetta dello Sport heeft Peter Sagan vooruitgeblikt op het nieuwe wielerseizoen. De drievoudig wereldkampioen kijkt met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. "Onze ploeg is veel sterker geworden. Ik wil zoveel mogelijk winnen in de regenboogtrui."

Sagan die al meer dan honderd zeges boekte als profrenner heeft nog genoeg ambities voor de komende jaren. "Ik zou heel graag Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo eens winnen."

"Maar tegen een tweede zege in de Ronde van Vlaanderen zeg ik uiteraard ook geen neen. Mijn programma verandert normaal gezien niet veel. Ik begin in Australië aan het seizoen met de Tour Down Under en ga daarna op stage naar de Sierra Nevada in Spanje."

"Ik rijd waarschijnlijk ook het openingsweekend in Vlaanderen, waarna ik de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico betwist in aanloop naar Milaan-Sanremo. Daarna gaat het in één rechte lijn naar de kasseiklassiekers."

Sagen kreeg met Daniel Oss zijn gewenste versterking voor het voorjaar. "Ik ben heel blij met zijn komst. Daniel is een goede vriend en een fantastische renner. Onze kern voor de klassiekers is heel goed en veel sterker geworden, met ook nog Marcus Burghardt, Maciej Bodnar, Lucas Pöstlberger en mijn broer Juraj."

De drievoudig wereldkampioen keek ook alvast even vooruit naar het wereldkampioenschap in Innsbruck. "Het WK is nog heel ver weg en ik denk er dan ook nog niet echt aan. Het parcours ligt me niet 100% en is meer op het lijf geschreven van renners als Nibali of Valverde."

"Ik wil voorlopig gewoon genieten van mijn tijd in de regenboogtrui en er zoveel mogelijk koersen proberen in te winnen. Daarna zien we wel wat er mogelijk is in Innsbruck."