Pröpper: "Championship is beter dan de Eredivisie"

Davy Pröpper maakte afgelopen zomer de overstap naar de Premier League en is onder de indruk van het niveau van de competitie. Brighton & Hove Albion haalde Pröpper afgelopen zomer op bij PSV en de middenvelder groeide in Engeland direct uit tot een basisspeler. Pröpper heeft het naar zijn zin in de Premier Leagye en is onder de indruk van het niveau.

"Je speelt Champions League-wedstrijden, maar dan bijna elke week", vertelt Pröpper in gesprek. Zijn overstap naar de promovendus leverde vraagtekens op, maar zelf staat hij achter zijn keuze voor Brighton. "Er zullen zeker mensen zijn die me voor gek hebben verklaard. Misschien is het een zeker risico, maar soms moet je gekke dingen doen. Dit is wel de Premier League. Natuurlijk bestaat er een kans dat je degradeert, maar in deze competitie weet je het nooit zeker."

"Ben je bij een club als Swansea veiliger dan? Het zijn ook vaak grote clubs die degraderen. En ik wil het eigenlijk niet zo hard zeggen, maar zelfs het Championship is op dit moment beter dan de Eredivisie", aldus Pröpper.