Formule 1-auto's flink sneller in 2018

De Formule 1-auto's zullen in 2018 tot wel twee seconden per ronde sneller zijn dan dit jaar, zo voorspelt bandenfabrikant Pirelli. De Italianen hebben simulaties uitgevoerd waaruit blijkt dat zowel de banden als de verbeterde aerodynamica nog veel winst op kunnen leveren.

Pirelli leverde dit jaar conservatieve bandencompounds aan de teams, maar kondigde eerder dit jaar al aan volgend jaar het rubber een gradatie zachter de maken. Ook is het spectrum van de banden uitgebreid met aan de onderkant een hypersofte band. Ook de verbeterde aerodynamica moet winst opleveren.

Daar staat de komst van de halo tegenover. Deze ring rond de cockpit moet de coureur beter beschermen, maar kost per ronde enkele tienden vanwege de afgenomen aerodynamica. Ook wordt de auto er zwaarder van, waardoor autosportfederatie FIA het minimumgewicht voor 2018 zes kilogram omhoog gegooid heeft. Force India liet al doorschemeren dat de bolide door strengere tests en het veilig maken van de constructie tot wel veertien kilogram zwaarder kan worden. Dat kost enkele tienden per ronde.