Legende Jagr scoort in 24e NHL-seizoen, snelle hattrick Zucker

IJshockeygrootheid Jaromir Jagr heeft zijn eerste NHL-goal voor de Calgary Flames binnen. De 45-jarige Tsjech kwam afgelopen zomer over van de Florida Panthers naar de Flames, maar moest daar ruim twee weken toekijken wegens een blessure.

Donderdag speelden de Flames thuis tegen de Detroit Red Wings en in de eerste periode was Jagr al goed voor een assist op Mark Jankowski, een van zijn vele teamgenoten die nog niet eens geboren waren toen Jagr in 1992 de Stanley Cup won met de Pittsburgh Penguins. 

De Flames liepen uit naar 4-0, voor de Red Wings in de tweede periode toch wat terug konden doen. Jagr maakte de 5-2, zijn 766e NHL-goal, waardoor hij nu in al zijn 24 seizoenen in Noord-Amerika gescoord heeft. De Flames wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-3.

De Montreal Canadiens kregen bezoek van de Minnesota Wild en lang leverde dat weinig spektakel op, wat goals betreft. Pas in de derde periode ging het los en drie keer was het Jason Zucker die scoorde.

Via een shorthanded goal - met één man minder op het ijs - bracht hij Minnesota op voorsprong, negen minuten later maakte hij de 0-2. Terwijl de Canadiens hun goalie ingewisseld hadden om nog iets terug te kunnen doen profiteerde Zucker door met een empty netter de 0-3 eindstand op het bord te zetten.

De New Jersey Devils kregen de Edmonton Oilers op bezoek en dat leverde een mooi moment op. De eerste goal voor de Devils werd gemaakt door Brian Boyle, die in september te horen kreeg hij dat een - behandelbare - vorm van kanker heeft. Het mocht overigens niet baten, de Oilers wonnen na overtime met 2-3.

Uitslagen NHL donderdag
New Jersey Devils - Edmonton Oilers 2-3 OT
Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks 3-1
Montreal Canadiens - Minnesota Wild 0-3
St Louis Blues - Arizona Coyotes 3-2 SO
Calgary Flames - Detroit Red Wings 6-3
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 4-1
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning 2-5

Boyle met een emotionele treffer (Bron: YouTube)

Jagr maakt zijn eerste goal bij de Flames (Bron: YouTube)

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)