Britse minister weg na geheim bezoek IsraŰl

.De Britse minister Priti Patel (Ontwikkelingssamenwerking) is opgestapt. De bewindsvrouw lag onder vuur vanwege heimelijke ontmoetingen met Israëlische functionarissen, onder wie premier Benjamin Netanyahu. Ze heeft volgens Britse media in haar ontslagbrief spijt betuigd dat ze onverstandig is geweest.

Patel vloog woensdag vanuit Afrika terug naar Londen om tekst en uitleg te geven. Ze had premier Theresa May maandag al excuses aangeboden, omdat ze niet had gemeld dat ze tijdens haar vakantie om de tafel had gezeten met hooggeplaatste Israëliërs.

The Sun berichtte later over andere ontmoetingen met Israëlische functionarissen waar ook geen melding van was gemaakt. Dat was pijnlijk voor May, omdat Patel de premier zou hebben verzekerd dat er geen andere heimelijke ontmoetingen hadden plaatsgevonden.

Het vertrek van Patel is een nieuwe klap voor de premier. Onlangs stapte ook minister Michael Fallon (Defensie) op vanwege een incident uit het verleden. Ondertussen ligt minister Boris Johnson (Buitenlandse Zaken) onder vuur vanwege een onhandige uitspraak over een Britse die gevangen zit in Iran.

Weer Britse minister weg na rel
Britse minister weg na geheim bezoek Israël (Foto: ANP)