'Veganistische gehaktbal? Ga dood!'

In de Verenigde Staten heeft een vrouw naar eigen zeggen doodsbedreigingen ontvangen om een veganistische gehaktbal. 

Het leven van een Social Justice Warrior gaat niet over rozen. De SJW, een term bedacht door mensen die zich uiterst bedreigd voelen door mensen die zich genderneutraal omschrijven of het wagen om zich, politiek of niet, correct te uiten, negers en blanken gelijk te vinden of zelfs niet achter de politieke ideologie van Trump te staan, heeft het namelijk maar zwaar. Ben je gewoon lekker je veganistische gehaktballen aan het maken, vliegen de doodsverwensingen je ineens om de oren.

Het overkwam Jennifer Zavala tijdens een kookwedstrijd in Philadelphia. Tijdens de vierde jaarlijkse gehaktballenwedstrijd daar, ging het helemaal mis. Zavala deed mee met haar specialiteit, gehaktballen van kikkererwten, en dat leek toch wel wat te gewaagd voor de Amerikanen. 

Het begon nog met milde kritiek als 'it's not a fucking vegan competition' en 'they're called meatballs', maar toen het gerucht de ronde ging dat de vegaballen zelfs gewonnen hadden, werd het die arme mensen echt te veel. 'The tattooed bitch won', 'the yuppies are taking over in South Philly' en daar bleef het niet bij. Het gedrag van de gehaktbalmaker was naar eigen zeggen zelfs goed voor doodsbedreigingen.

Het is natuurlijk ook wel heel erg als iemand gewoon veganistische gehaktballen maakt, blijf godverdomme van ons vlees af, SJW-hippie. Overigens kunnen alle boze blanke mannen op FOK! rustig slapen: het gerucht klopte niet en er heeft gewoon een gehaktbal met vlees gewonnen.