Rijen voor iPhone X in Amsterdam

De nieuwste smartphone van Apple, de iPhone X, ligt vanaf vrijdagochtend in de winkel. Bij de Apple Store aan het Leidseplein stonden mensen in een lange rij om het toestel in handen te krijgen. Medewerkers van de winkel lieten de klanten één voor één naar binnen.

De iPhone X is het duurste toestel dat Apple heeft gemaakt. Er zijn twee versies. De iPhone X van 64GB kost 1159 euro, de variant met 256GB is voor 1329 euro te koop. Het toestel heeft een scherm dat de hele voorkant vult en gezichtsherkenning waarmee de gebruiker moet inloggen. Mensen kunnen die FaceID ook gebruiken om geld over te maken en om animoji's (pratende emoji's) te maken. Het toestel heeft geen vingerafdruksensor of homeknop, die wel op andere iPhones zitten.

Ook in andere landen stonden lange rijen voor de Apple-winkels voor de iPhone X.

De naam van de iPhone X verwijst naar het Romeinse cijfer voor tien, omdat Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone presenteerde. De smartphone werd gelijk met de 'reguliere' iPhones 8 en 8 Plus gepresenteerd. Die kwamen in september al op de markt en lijken een succes. Apple verkocht afgelopen kwartaal 46,7 miljoen iPhones, oftewel 14 procent meer dan in de drie maanden ervoor, toen de 8 en de 8 Plus nog niet te koop waren.

Rijen voor iPhone X in Amsterdam
Rijen voor iPhone X in Amsterdam (Foto: BuzzT)