Apple onthult nieuwe iPhone

Wijlen Steve Jobs is weer een beetje terug bij Apple. Het bedrijf presenteert dinsdag zijn nieuwste iPhone, een evenement waar de fans elk jaar reikhalzend naar uitkijken. De presentatie is voor het eerst in het Steve Jobs Theater, een onderdeel van het nieuwe, futuristische hoofdkantoor van Apple.

Apple presenteert normaal gesproken twee iPhones tegelijk, een gewone versie en een grotere Plus-variant. Zo kwamen vorig jaar de iPhone 7 en de 7 Plus op de markt. Dit jaar komt Apple vermoedelijk met een derde, nog luxere smartphone.

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe modellen gaan heten. Voor de reguliere toestellen, de opvolgers van de 7 en de 7 Plus, gaan de namen 7S en 7S Plus rond. De luxe variant zou de iPhone 8 of iPhone X worden. De X verwijst naar het Romeinse cijfer voor tien, omdat Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone presenteerde.

In de aanloop naar Apple-presentaties lekken altijd details uit, expres of per ongeluk. Zo zou de nieuwe iPhone geen thuisknop onderin hebben, maar een dunne softwarebalk. Waarschijnlijk komt het toestel volgende week op de markt.

De nieuwe iPhone moet de concurrentie aangaan met de Samsung Galaxy Note8 en de Google Pixel 2.

Apple onthult nieuwe iPhone
Apple onthult nieuwe iPhone (Foto: ANP)