'Meer artiesten nemen terrorismeverzekering'

Een aantal dodelijke incidenten tijdens concerten, met als dieptepunt de schietpartij in Las Vegas, heeft ervoor gezorgd dat steeds meer artiesten een terrorismeverzekering aanschaffen. Dat stelt The Hollywood Reporter na een inventarisatie.

De polissen zijn al decennia verkrijgbaar. Maar tot voor kort werd dit soort verzekeringen alleen maar afgesloten door bands of zangers die gingen toeren in 'risicogebieden' zoals Zuid-Amerika of het oosten van Europa.

Maar sinds de schietpartij in Bataclan in Parijs, de zelfmoordaanslag bij Ariana Grande in Manchester en de slachting op het countryfestival in Las Vegas, is de vraag merkbaar gestegen. "Als jij een high-profile artiest bent die optreedt voor tienduizenden mensen per avond, dan moet je er eentje hebben", stelt een advocaat die onder meer Britney Spears en Steven Tyler vertegenwoordigt.

Een standaard artiestenverzekering dekt alleen de kosten als een concert moet worden gecanceld vanwege ziekte of een natuurramp. Na de aanslag na het concert van Ariana Grande moest een deel van de tour worden verplaatst. Die kosten vallen onder een terrorismeverzekering.

'Meer artiesten nemen terrorismeverzekering'
'Meer artiesten nemen terrorismeverzekering' (Foto: BuzzE)