Uran pakt de zege in Milaan-Turijn, Poels zesde

Rigoberto Uran heeft de Italiaanse klassieker Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Cannondale-Drapac was de beste op de slotklim Superga en zou solo aankomen. Adam Yates werd tweede op tien seconden van de Colombiaan. Wout Poels zou met een zesde plaats de beste Nederlander worden.

Gregory Rast (Trek-Segafredo), Guillaume Bonnafond (Cofidis), Karl Patrick Lauk (Astana) en Simone Andreetta (Bardiani-CSF) zouden al snel na de start voor de aanval kiezen. Het viertal zou een voorsprong van zes minuten krijgen op het peloton, waar FDJ het tempo in het peloten bepaalde.

In de finale moest twee keer de beklimming van de Superga beklommen worden. Ondertussen was ook Bahrain-Merida meegaan helpen in het peloton. Dat zorgde ervoor dat op iets meer dan twintig kilometer van de streep de laatste vluchters werden ingerekend.

Carlos Betancur was de eerste die versnelde op de Superga. De Colombiaan van Movistar zou het gezelschap krijgen van Diego Rosa (Sky), Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Pello Bilbao (Astana), David Gaudu (FDJ) en Julian Alaphilippe (Quick-Step). Voor Alaphilippe ging het niet hard genoeg en zou alleen verder gaan. De Fransman zou het niet halen en werd op acht kilometer van de streep ingehaald door het peloton.

Op de tweede beklimming van de Superga versnelde in eerste instantie Rudy Molard van FDJ. De Fransman zou het gezelschap krijgen van ploeggenoot David Gaudu. Ook Fabio Aru (Astana), Mickaël Chérel (AG2R La Mondiale) en Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) zouden de aansluiting maken. Uran bleek de sterkste voorin en zou er alleen van doorgaan.

In de achtergrond zou Adam Yates. De Engelsman van Orica-Scott zou in de slotfase nog heel dicht op Uran komen, maar de Colombiaan zou net buiten schot blijven. Uran is de tweede Colombiaan die Milaan-Turijn heeft gewonnen. Vorig jaar was Miguel Ángel López de beste.