Miljoenenwinst en recordomzet voor Feyenoord

Feyenoord heeft over het boekjaar 2016/17 een nettowinst van 6,2 miljoen euro genoteerd. Dat is vier ton meer dan het jaar ervoor.

De club uit Rotterdam-Zuid heeft dinsdag de jaarcijfers over het vorige boekjaar bekendgemaakt. Feyenoord behaalde een recordomzet van 68,7 miljoen euro. De omzet over het vorige boekjaar bedroeg nog 'slechts' 60,6 miljoen euro. De omzetstijging is voornamelijk het gevolg van deelname aan de Europa League en de daarmee gepaard gaande wedstrijdbaten.

"Daarnaast namen de inkomsten uit onder meer partnerships en merchandising het afgelopen seizoen toe", zo communiceert Feyenoord. Het eigen vermogen is verder gestegen van 19,8 naar 24 miljoen euro en Feyenoord laat weten dat men voor volgend seizoen opnieuw een positief bedrijfsresultaat verwacht.

Na zeven speelronden in de Eredivisie bezet de landskampioen de tweede positie in de Eredivisie, drie punten achter koploper PSV. Na de interlandperiode speelt Feyenoord op zaterdag 14 oktober een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.