Rolstoeltennissters overtuigend naar halve finales US Open

Alle drie Nederlandse rolstoeltennissers hebben zich op de US Open overtuigend geplaatst voor de halve finales. Aniek van Koot, de kampioene van 2013, sloeg zich vrijdag langs de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane: 6-4, 6-2. In de halve finale speelt Van Koot tegen de Japanse Yui Kamiji, de mondiale nummer één en dit jaar winnares van de Australian Open en Roland Garros.

Marjolein Buis zat tegenover de Amerikaanse wildcardspeelster Dana Mathewson en die kon het haar niet al te moeilijk maken: 6-2, 6-3. Buis speelt in de halve eindstrijd tegen de als tweede geplaatste Nederlandse Diede de Groot, een van de grootste talenten in het rolstoeltennis. De pas 20-jarige De Groot rekende af met de ruim twee keer zo oude Duitse Sabine Ellerbrock: 6-2, 6-4.

In het damesdubbelspel spelen Buis en De Groot overigens samen, met succes: Ellerbrock en Montjane gingen er in de halve finales met 6-3, 6-2 aan. Van Koot speelde samen met Mathewson tegen Kamiji en de Britse Lucy Shuker, als tweede geplaatst. Het Nederlands-Amerikaanse duo won verrassend met 0-6, 6-4 [10-5].