'Wonderkind' Facebook stapt over naar Google

Een opvallende transfer in Silicon Valley. Het 21-jarige wonderkind Michael Sayman verruilt de burelen van Facebook voor die van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Sayman gaat zich bij de techgigant vooral bezighouden met de ontwikkeling van het digitale persoonlijke hulpje Assistant.

Google Assistant, de opvolger van Google Now, is een van de topprojecten voor Google's CEO Sundar Pichai, weet het financiële persbureau Bloomberg. De concurrentie in de wereld van digitale persoonlijke assistenten is namelijk groot. Vooral ook omdat de consument kan kiezen. Amazon en Apple hebben met respectievelijk Alexa en Siri geduchte concurrenten in huis. Zeker nu de hulpjes ook gekoppeld kunnen worden aan een hele reeks van producten en diensten van derden.

Sayman was ooit de jongste werknemer van Facebook. Op zijn dertiende viel het wonderkind al op omdat hij met de developer tools van Facebook in de weer was om apps te maken voor zijn iPhone. Op zijn zeventiende ging hij bij Facebook aan de slag als stagiair, een jaar later kwam hij in vaste dienst bij een team dat het smartphonegedrag van jongeren probeerde te ontrafelen.

'Wonderkind' Facebook stapt over naar Google
'Wonderkind' Facebook stapt over naar Google (Foto: BuzzT)