Rapper bekijkt zonsverduistering zonder bescherming, shows afgelast

Van een rapper die is geboren als Jo-Vaughn Virginie Scott, maar zich de artiestennaam Joey Bada$$ aanmeet - ja, met twee dollartekens als s'en - kun je je afvragen of hij wel heel snugger is, maar die vraag lijkt beantwoord: dat is hij niet.

Maandag was de VS in rep en roer vanwege de prachtige, totale zonsverduistering. Overal werd gewaarschuwd om toch vooral alleen met goede bescherming richting de zon te kijken, maar daar had onze Joey schijt aan. "Ben ik gek als ik zonder bril naar de verduistering kijk? Ik heb wel eerder in de zon gekeken en zag een hele dag allerlei kleuren. Ik ging echter niet dood", verklaarde hij superstoer.

Joey liet niet veel later weten zelfs nog over enige historische kennis te beschikken: "Dit is niet de eerste zonsverduistering", zo stelde hij correct vast, waarna hij in bijzonder gebrekkig Engels vertelde hoe onze voorouders geen hippe oogbescherming hadden, maar volgens hem toch niet allemaal blind werden.  Een dag later verscheen echter een ander bericht op Twitter: "Wegens onvoorziene omstandigheden zijn mijn shows in Cleveland, Chicago & Toronto afgelast", aldus Joey.

Of het met zijn domme gedoe te maken heeft is niet bekendgemaakt, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk. Eén of twee seconden in de zon kijken zorgt vermoedelijk niet voor serieuze problemen, vijf seconden wordt al lastiger en bij tien of zelfs twintig seconden heb je toch echt wel een grote kans op grote en mogelijk permanente problemen, vertelt oogarts Jacob Chung.