Nieuw Nokia presenteert eerste vlaggenschip

Nokia is terug van weggeweest en brengt in september een nieuwe smartphone op de markt. Die Nokia 8 kost 599 euro en komt in vier kleuren. Hij draait op Android Nougat.

De Nokia 8 is het eerste vlaggenschip van het nieuwe bedrijf. De prijs betekent dat de het toestel goedkoper wordt dan andere high-end-smartphones.

Het toestel krijgt onder meer een 'Dual-Sight video': een foto- en videocamera van 13 megapixel die tegelijk naar voren en naar achteren kan filmen. Die beelden zijn te zien in een split-screen. Volgens Nokia maakt dat livestreams nog pakkender. De smartphone krijgt 64GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen.

3310

Het nieuwe Nokia had zich tot nu toe toegelegd op goedkopere toestellen, zoals een nieuwe versie van de klassieke Nokia 3310. Het bedrijf heeft ook al twee budgetsmartphones op de markt gebracht, de 3 en de 5.

De 8 is het eerste vlaggenschip van het nieuwe Nokia. Het bedrijf was ooit de belangrijkste mobieltjesfabrikant ter wereld, maar miste de overgang naar smartphones volledig. Nokia werd in 2014 gekocht door Microsoft, waarna de merknaam van de markt verdween. Microsoft wilde mee in de mobiele markt, maar de samengang werd geen succes en Microsoft heeft Nokia eind vorig jaar afgestoten. De nieuwe eigenaar is HMD Global, opgericht door de top van het oude Nokia.

Nieuw Nokia presenteert eerste vlaggenschip
Nieuw Nokia presenteert eerste vlaggenschip (Foto: BuzzT)