Sauber blijft racen met Ferrarimotoren

Het Formule 1-team Sauber blijft ook de komende jaren racen met de motoren van Ferrari, zo maakte de renstal uit Hinwil bekend. Momenteel wordt er gereden met een jaar oude krachtbronnen uit Maranello, maar vanaf 2018 worden weer gloednieuwe motoren gebruikt.

In april van dit jaar sloot Sauber een deal met Honda om vanaf volgend jaar met een Japanse aandrijflijn te gaan rijden. Nadat teambaas Monisha Kaltenborn het veld moest ruimen kwamen er haarscheurtjes in de nieuwe relatie. Gisteren werd bekend dat met wederzijds goedvinden de deal niet doorgaat. Hierdoor kan de samenwerking met Ferrari voortgezet worden.

Teambaas Frédéric Vasseur: "Ik ben blij te kunnen bevestigen dat we ook de komende jaren Ferrari als motorleverancier hebben. Dankzij de jarenlange samenwerking tussen Sauber en Ferrari hebben we een stevig fundament gelegd waarop we soepel en efficiënt kunnen bouwen, ook om de 2018-auto te kunnen ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de resultaten kunnen bereiken die recht doen aan onze passie en toewijding die bij het Sauber F1 Team hoort."