DOOM patch 6.66: alle DLC gratis

De fantastische reboot van id Software's DOOM is inmiddels ruim een jaar uit, wat voor de ontwikkelstudio reden is om alle voormalig betaalde DLC gratis te maken. De DLC betreft alleen content voor de multiplayermodus van DOOM; extra singleplayer-content voor de game is tot op heden nog niet verschenen.

De extra's, waar voorheen nog voor betaald moest worden via losse aanschaf of via een season pass, omvatten onder andere negen nieuwe maps, drie nieuwe wapens, drie speelbare demonen en verschillende armor sets. Wat voor velen mogelijk interessanter is in de treffend gekozen 6.66-patch is een revisie van het progressiesysteem in de DOOM-multiplayer. Spelers zijn niet langer afhankelijk van willekeurige loot drops, maar kunnen zeldzame items nu bij elkaar sprokkelen door in-game challenges te voltooien, een beetje op dezelfde manier zoals je ook wapen-powerups kreeg in de singleplayer.

Om de grote veranderingen in de multiplayer te vieren, is deze komend weekend gratis op Xbox One en pc, alsmede de eerste twee levels van de singleplayer-campaign. PlayStation 4 krijgt zijn gratis DOOM-weekend volgende week, vanaf 27 juli. Tenslotte is de game in deze periodes ook sterk afgeprijsd naar slechts 15 euro, en wordt je progressie overgedragen als je besluit het te kopen.

Toen DOOM vorig jaar uitkwam werd vrijwel iedereen positief verrast door de game, hoewel de multiplayer op een stuk minder lof kon rekenen dan de campaign. Dit kun je ook teruglezen in onze review.