Pools/Braziliaans duo wint Wimbledontitel na thriller als finale

Tennissers Lukasz Kubot en Marcelo Melo hebben zaterdag de Wimbledontitel in het mannendubbelspel gepakt. Dat ging bepaald niet makkelijk voor de Pool en zijn Braziliaanse partner, want de Oostenrijker Oliver Marach en de Kroaat Mate Pavic gaven zich niet zomaar gewonnen.

Aan beide kanten werd sterk geserveerd en breaks waren dan ook zeldzaam. De eerste twee sets werden zo onderling verdeeld, waarna Kubot en Melo de tiebreak in de derde set naar zich toe trokken. Marach en Pavic sloegen terug in set vier, waardoor een vijfde en beslissende set nodig was.

Daarin duurde het bijzonder lang voor er gebroken werd, maar op 5-6 kregen Marach en Pavic twee kansen, wat gelijk matchpoints waren. Dat lukte niet en dus ging de finale verder, kort onderbroken door het sluiten van het dak op het Centre Court. Op 12-11 was het dan toch raak: Kubot en Melo retourneerden geweldig en met een lovegame op de service van hun tegenstanders pakten ze de titel: 5-7, 7-5, 7-6 (2), 3-6, 13-11.

Voor beiden is het de tweede Grand Slam-titel in het mannendubbel. Kubot won in 2014 de Australian Open met Robert Lindstedt, Melo won Roland Garros in 2015 met Ivan Dodig.