'Borussia Dortmund denkt aan Bosz'

Borussia Dortmund heeft zijn pijlen gericht op Peter Bosz. De club uit de Bundesliga wil de Nederlander als vervanger van Thomas Tuchel.

Tuchel eindigde dit seizoen met Dortmund als derde van de Bundesliga en maakte al vrij snel geen kans meer op het kampioenschap. Met moeite werd directe plaatsing voor de Champions League veiliggesteld, waardoor de club twijfelt aan zijn diensten.

Volgens het Duitse Kicker heeft Dortmund besloten om afscheid te nemen van Tuchel. De oefenmeester zou niet meer met Hans-Joachim Watzke door één deur kunnen, waardoor de club niet verder wil met Tuchcel. Dortmund ziet Peter Bosz als één van de mogelijke vervangers voor de Duitse trainer.

Bosz heeft met Ajax een geweldig seizoen achter de rug. Er werden geen prijzen gepakt, maar de finaleplaats in de Europa League maakte veel goed. Dit heeft ook gezorgd voor buitenlandse interesse. Naast Bosz, staan ook Lucien Favre, trainer van OGC Nice, Julian Nagelsmann, trainer van Hoffenheim, Peter Stöger van FC Köln en Niko Kovac van Eintracht Frankfurt op het lijstje van Dortmund.