Wenger waarschuwt Tottenham voor salarissen

Arsène Wenger denkt dat er wat bij Tottenham Hotspur moet veranderen als die ploeg structureel in de Engelse top wil meedraaien.

De Spurs krijgen zondag Arsenal op bezoek en bij winst mag de gastheer nog hopen op de eerste landstitel sinds 1961. Het gat met koploper Chelsea, dat tegen Everton speelt (uit), is maar vier punten. Wenger vraagt zich echter af hoelang de aartsrivaal bovenin serieus kan meedoen.

Volgens de Fransman moeten de Spurs hogere salarissen gaan betalen. "Op een bepaald moment zit je op een niveau waarop de beste spelers evenveel betaald willen krijgen als andere spelers van hetzelfde niveau. Als het verschil te groot is, is het onmogelijk om ze te behouden", zei Wenger in de aanloop naar de derby.

Meerdere spelers van Tottenham Hotspur, zoals Harry Kane en Dele Alli, werden dit seizoen gelinkt aan topclubs waar ze veel meer geld kunnen verdienen. Het team van Mauricio Pochettino staat veertien punten boven Arsenal, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Voor het eerst sinds 1996 kan Tottenham in de Premier League boven The Gunners eindigen.